Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong tanggung jawab Rusia Breaking News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pati COVID-10 Rusia ing wulan September tikel kaping pindho angka resmi pemerintah

Pati COVID-10 Rusia ing wulan September tikel kaping pindho angka resmi pemerintah.
Pati COVID-10 Rusia ing wulan September tikel kaping pindho angka resmi pemerintah.
ditulis dening Harry Johnson

Pamrentah Rusia dituduh ngremehake efek saka pandemi coVID-19 ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Jumlah kematian COVID-19 ing Rusia meh 450,000 - sing paling dhuwur ing Eropa saiki.
  • Sanajan panjaluk saka Putin lan kasedhiyan vaksin homegrown, mung 32% wong Rusia sing divaksinasi kanthi lengkap.
  • Moskow nutup layanan sing ora penting sajrone 11 dina ing dina Kamis amarga negara nglawan lonjakan virus sing mecah rekor.

44,265 wong tiwas saka COVID-19 ing Rusia ing wulan September, miturut Rosstat (Badan Statistik Federal).

Jumlah kasebut isih kurang saka rekor saben wulan Rusia luwih saka 50,000 fatalitas koronavirus ing wulan Juli, nanging meh tikel kaping pindho perkiraan resmi pemerintah Rusia. 

Tally pamrentah resmi ujar manawa Rusia ndeleng 24,031 tiwas ing wulan September. 

Angka anyar nggawa jumlah tiwas koronavirus ing Rusia nganti meh 450,000, jumlah paling dhuwur ing Eropa.  

Pamrentah Rusia dituduh ngremehake efek pandemik COVID-19 ing negara kasebut lan tokoh Rosstat - dirilis ing pungkasan dina Jumuah - nggambar gambar sing luwih peteng tinimbang tokoh resmi. 

Tokoh pemerintah resmi Rusia mung nyathet fatalitas ing endi virus kasebut ditetepake minangka panyebab utama pati sawise otopsi. 

Nanging, Rosstat nerbitake angka miturut definisi sing luwih amba kanggo kematian sing ana gandhengane karo virus.

Rusia minangka negara sing paling angel diserang ing Eropa amarga pandemi, kanthi panguwasa berjuang nglawan sentimen anti-vaksin sing nyebar. 

Sanajan ana panjaluk saka Presiden Rusia Putin lan kasedhiyan jabs homegrown, mung 32% wong Rusia sing divaksinasi kanthi lengkap. 

Moscow mateni layanan sing ora penting sajrone 11 dina ing dina Kamis amarga negara kasebut nglawan lonjakan virus sing mecah rekor, didorong dening tingkat vaksinasi sing murah. 

Rusia nyathet 1,163 tiwas COVID-19 wingi. 

Putin wis mrentahake "minggu mbayar" ing saindenging negoro (kanggo ngindhari panggunaan istilah 'kunci' sing ora populer) wiwit dina Sabtu minangka upaya kanggo nyegah panyebaran virus.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar