budaya News Warta Pecah Arab Saudi

Obrolan budaya

ditulis dening Dmytro Makarov

Sinau Ithra nemokake partisipasi budaya sing positif ing KSA lan wilayah MENA sing luwih akeh sanajan ana tantangan sistemik.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pusat Kebudayaan Dunia Raja Abdulaziz ngetokake telung laporan kanthi judhul "Budaya ing Abad 21."
  2. Salah sawijining laporan kanthi irah-irahan "Carane COVID-19 mengaruhi industri budaya lan kreatif."
  3. Sanajan partisipasi budaya positif ing wilayah MENA, riset kasebut nuduhake aksesibilitas minangka penghalang utama kanggo keterlibatan budaya.

Pusat Budaya Dunia King Abdulaziz (Ithra), sawijining think tank budaya terkemuka ing wilayah kasebut, menehi telung laporan kanggo luwih ngerti evolusi industri budaya lan kreatif ing konteks Saudi, regional lan global. Panliten kasebut njupuk denyut nadi masarakat babagan pengalaman kreatif lan budaya nalika sektor kasebut ngalami transformasi radikal lan alon-alon pulih saka efek COVID-19. Iki nggabungake perspektif ahli Saudi lan global, nyorot wawasan utama babagan produksi, konsumsi lan peran pamrentah lan panyedhiya sektor liyane. 

Telung laporan dening Ithra kanthi irah-irahan "Budaya ing 21st Century", "Pemetaan transformasi industri budaya lan kreatif Saudi" lan "Kepiye COVID-19 mengaruhi industri budaya lan kreatif" nemokake sawetara tren khusus tema sing ana gandhengane karo panjaluk budaya lan preferensi konsumen ing wilayah MENA, karo Sajarah lan Warisan muncul minangka tema paling populer, ngiring dening Film lan Televisi.

Sanajan partisipasi budaya sing positif ing saindenging wilayah, riset kasebut nuduhake aksesibilitas minangka hambatan utama kanggo keterlibatan budaya. Fatmah Alrashid, Kepala Strategi lan Kemitraan ing Ithra, negesake pentinge ngaktifake partisipasi budaya ing wilayah kasebut kanthi fokus ing "nyediakake partisipasi budaya kanggo kabeh" ing babagan kualitas lan ekonomi, nyedhiyakake platform sing dibutuhake, lan menehi kontribusi kanggo implementasine. inisiatif sing bakal nggawe budaya bagéan saka program pendidikan umum lan kurikulum.

Amarga alangan ing ndhuwur kanggo keterlibatan budaya lan tren Industri Kreatif Budaya umum ing wilayah MENA, panliten kasebut nyaranake sawetara arah lan langkah-langkah kabijakan kanggo nyepetake partisipasi budaya, kalebu: 

  • Pembuat kebijakan lan panyedhiya layanan kudu fokus kanggo nggawe partisipasi budaya luwih inklusif kanthi ngatasi alangan informasi lan ndhukung partisipasi kelompok berpendapatan rendah. 
  • Pamrentah lan komunitas bisa ngleksanakake inisiatif kanggo ningkatake pembelajaran budaya seumur hidup (contone, liwat penekanan sing luwih gedhe ing kurikulum pendidikan) 
  • Institusi budaya ing MENA bisa sinau saka kekuwatan sing beda-beda kanggo mbantu nambah partisipasi ing wilayah kasebut

Ringkesan laporan kasebut bisa ditemokake ing situs web Ithra ing tautan ing ngisor iki: Laporan Budaya | Ithra, lan kanggo informasi luwih lengkap babagan Ithra lan program, bukak www.ithra.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar