Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Southwest Airlines ngluncurake penyelidikan menyang pilot sing ngina Biden

Southwest Airlines ngluncurake penyelidikan menyang pilot sing ngina Biden.
Southwest Airlines ngluncurake penyelidikan menyang pilot sing ngina Biden.
ditulis dening Harry Johnson

Janji Southwest kanggo ngatasi kahanan kasebut langsung karo karyawan sing ditakoni, sawise pemeriksaan internal, nyebabake reaksi luwih akeh lan nuntut pernyataan sing luwih kuat lan tumindak konkrit.

Print Friendly, PDF & Email
  • Southwest ora ngakoni Karyawan nuduhake pendapat politik pribadhi nalika kerja nglayani pelanggan.
  • Sawetara njaluk menyang Administrasi Penerbangan Federal kanggo melu lan mriksa kesehatan mental pilot.
  • Maskapai penerbangan kasebut uga duwe kritik sing adil saka konservatif, amarga diduga "cowering menyang mob sayap kiwa."

Ukara virus sing digunakake kanggo ngina Presiden AS Joe Biden wis nyebabake penyelidikan internal dening Southwest Airlines.

Operator basis Dallas ngumumake yen wis ngluncurake probe internal sawise salah sawijining pilot mlebu nganggo frasa 'Ayo Ayo Brandon' sanajan speaker kasebut.

"Southwest ora ngakoni Karyawan nuduhake pendapat politik pribadhi nalika lagi nglayani Pelanggan, lan siji perspektif individu Karyawan ora kudu diinterpretasikake minangka sudut pandang Southwest lan 54,000 Karyawan kolektif," Southwest Airlines ngandika ing statement wingi.

Kontroversi kasebut disebabake laporan yen pilot ing a Southwest Airlines penerbangan saka Houston, Texas menyang Albuquerque, New Mexico ana ngandika, 'Ayo Brandon' sanadyan loudspeaker - meme konservatif sayap tengen anyar sing wis dadi kode kanggo saru diarahake ing Demokrat saiki. Presiden AS Joe Biden.

Miturut wartawan AP Colleen Long, sing kedadeyan ing pesawat kasebut, dheweke meh dicopot sawise nyoba takon pilot babagan nggunakake ukara kasebut. 

Tanggepan maskapai sing katon ora apik babagan kedadeyan kasebut, akeh sing njaluk supaya pilot kasebut diidentifikasi lan dipecat, dene liyane njaluk boikot maskapai kasebut sacara sakabehe. Sawetara mbandhingake ujaran anti-Joe Biden kanggo nyatakake setya karo teroris.

Janji Southwest kanggo ngatasi kahanan kasebut langsung karo karyawan sing ditakoni, sawise pemeriksaan internal, nyebabake reaksi luwih akeh lan nuntut pernyataan sing luwih kuat lan tumindak konkrit.

Sawetara malah njaluk Administrasi Penerbangan Federal kanggo melu lan mriksa kesehatan mental pilot.

Maskapai Southwest uga duwe kritik sing adil saka para konservatif, amarga diduga "miring karo gerombolan sayap kiwa."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Tandha! Kesalahan ejaan!
    Ing salah sawijining artikel ing edisi iki, editor sampeyan salah nulis tembung, "brouhaha."
    Tembung Basa Prancis iki ateges kosok baliné saka «fuss» lan uga klebu bangsa paramasastra kang padha.
    Editor sampeyan ngeja utawa ngidini supaya ditulis "bruhaha" sing ora bisa ditulis nganggo basa Prancis.