Dewan Pariwisata Afrika Airlines Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Singapur Warta Breaking UK Wtn

Koalisi Pariwisata multi-negara, multi-pemangku kepentingan pisanan minangka bintang anyar ing COP26 ing Glasgow

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) durung diundang.
Tumindak, dudu deklarasi kudu dadi cara kanggo miwiti maneh pariwisata kanthi efektif, lan koalisi iki siap sumunar, lan koalisi kuat sing anyar.

Print Friendly, PDF & Email
  • COP 26 ing Glasgow ora mung entuk pesen menyang jagad iki, manawa pariwisata kudu dadi bagian saka solusi perubahan iklim, nanging iki minangka tumindak pertama dening Pisanan multi-negara multi-stakeholders koalisi ing pariwisata.
  • Wektu kanggo tumindak, dudu deklarasi.
  • Masa depan sing duwe bathi lan ramah iklim kanggo Pariwisata Dunia dadi luwih cerah.

Konferensi Perubahan Iklim Perserikatan Bangsa-Bangsa 2021 sing ditindakake ing Glasgow, Inggris, bisa uga dadi wiwitan bentuk kerjasama global sing anyar karo keterlibatan sektor publik lan swasta.

Organisasi Pariwisata Donya (UNWTO) katon dening akeh wong minangka ora efektif, kurang dana, lan salah urus bisa uga bakal tangi.

Diwiwiti kanthi sesanti dening Menteri Pariwisata Saudi, HE Ahmad Aqel Al Khateeb, lan mitra ing Spanyol HE Reyes Maroto kanggo nuduhake sesanti iki.

Pungkasan, negara lan para pemangku kepentingan mundhak nalika UNWTO amarga kekurangan kepemimpinan turu. Iki minangka pratondo saka transformasi long-needed saka industri travel lan pariwisata global, lan mbok menawa kasempatan kanggo UNWTO anyar ing nggawe.

Arab Saudi wis dikenal kanggo nandur modal milyaran kanggo pangembangan pariwisata global. Iki ora mung menarik kanggo industri, sing wis dikalahake dening COVID-19 meh rong taun, nanging menehi motivasi lan nyengkuyung.

Nalika Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) menehi tandha deklarasi, koalisi multi-pemangku kepentingan multi-negara sing sepisanan yaiku babagan tumindak.

Ora perlu ngomong, pendanaan kasebut nyata.

Mantan presiden Meksiko lan ketua ekonomi iklim anyar

Arab Saudi nuduhake minangka jembatan antarane negara maju lan negara berkembang. Dina iki, telung menteri pariwisata saka Kenya, Jamaika, lan Arab Saudi sing nekani panel ing Glasgow babagan owah-owahan iklim ujar: Industri Pariwisata Kepengin dadi Bagian saka solusi kanggo owah-owahan iklim sing mbebayani

Nggawe koalisi anyar iki minangka proyek 3 fase.

Acara dina iki dirawuhi dening Pamrentah saka Amerika Serikat, Inggris, Kenya, Jamaika lan Arab Saudi.

Ing Fase 1, total 10 negara diundang menyang koalisi:

  1. UK
  2. USA
  3. JAMAICA
  4. France
  5. Japan
  6. Jerman
  7. Kenya
  8. Spanyol
  9. Saudi
  10. Maroko

Organisasi internasional sing melu dina iki:

  1. UNFCC
  2. UNEP
  3. WRI
  4. WTTC
  5. ICC
  6. Sistemik

Kajaba iku, Bank Dunia lan Harvard diundang kanggo gabung karo koalisi kasebut.

ICC nggantosi 45 yuta UKM. 65% ana ing negara berkembang.

Nalika ditakoni nalika organisasi cilik kaya Dewan Pariwisata Afrika lan Jaringan Pariwisata Dunia bakal diundang kanggo gabung, Gloria Guevara ujar manawa iki bisa dibahas kanggo langkah 2 utawa 3.

Katon UNWTO durung diundang.

Menteri Pariwisata Arab Saudi Ahmed Alkhateeb
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Iki pasuryan lawas padha, saiki didhukung dening dhuwit Saudi, ngandika bab lawas padha. Padha duwe kesempatan kanggo tumindak, lan ora! Gloria minangka kepala WTTC lan prioritas wutah, wutah, wutah, nalika sidelining lingkungan, sak mangsa. Ayo ndeleng apa iku - upaya nekat kanggo sing kuat kanggo njaga genggeman sing terus-terusan ing agenda, nalika nonton planet kasebut diobong amarga ora ana tumindak.