Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Israel Breaking News News wong tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Israel bakal ngluncurake balon pertahanan udara raksasa anyar

Israel bakal ngluncurake balon pertahanan udara raksasa anyar.
Israel bakal ngluncurake balon pertahanan udara raksasa anyar
ditulis dening Harry Johnson

Israel wis kerja keras kanggo nambah pertahanan udara ing taun-taun pungkasan amarga kuwatir babagan proliferasi drone lan misil buatan Iran ing wilayah Timur Tengah. Negara Yahudi uga kerep dadi target roket darurat lan balon pembakar, sing diluncurake saka Gaza dening kelompok teroris Palestina Hamas.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sistem deteksi misil lan pesawat anyar sing anyar bakal nambah kemampuan pertahanan udara Israel.
  • The Sky Dew bakal muji sistem deteksi adhedhasar tanah Israel ana dening sijine sensor tambahan ing dhuwur dhuwur.
  • Sistem kasebut, sing dikembangake bebarengan dening Israel lan AS, wis ngalami tes sukses ing sawetara wulan kepungkur.

Kamentrian Pertahanan Israel ngumumake yen wis siyap ngluncurake blimp gedhe sing bakal nggawa sistem pertahanan udara sing canggih.

Kamentrian kasebut nerbitake klip online ing dina Rebo, nuduhake balon raksasa sing dikembangake saka macem-macem sudut.

Miturut kementerian kasebut, sistem deteksi misil lan pesawat anyar sing anyar bakal nambah kemampuan pertahanan udara Israel.

Spesifikasi sing tepat saka pesawat kasebut, sing diarani 'Sky Dew', durung diumumake, nanging diterangake minangka salah sawijining sing paling gedhe. Radar kasebut diarani bisa ndeteksi rudal jarak jauh, rudal jelajah lan drone sing mlebu.

Sistem kasebut, dikembangake bebarengan dening Israel lan US, wis ngalami tes sing sukses ing sawetara wulan kepungkur lan direncanakake bakal ditindakake ing sisih lor negara kasebut kanthi cepet, miturut pelayanan kasebut.

Sky Dew bakal nglengkapi sistem deteksi adhedhasar tanah Israel sing ana kanthi masang sensor tambahan ing papan sing dhuwur. Radar dhuwur kasebut nyedhiyakake kauntungan teknologi lan operasional sing signifikan kanggo deteksi ancaman awal lan tepat.

Menteri Pertahanan Israel Benny Gantz ngucapake blimp kasebut minangka "terobosan teknologi liyane sing bakal nguatake pertahanan langit Israel lan warga Israel." Sistem anyar "nguatake tembok pertahanan sing dibangun Israel nalika ngadhepi ancaman udara sing adoh lan cedhak sing dibangun dening mungsuh," ujare.

Israel wis kerja keras kanggo nambah pertahanan udara ing taun-taun pungkasan amarga kuwatir babagan proliferasi drone lan misil buatan Iran ing wilayah Timur Tengah. Negara Yahudi uga kerep dadi target roket darurat lan balon pembakar, sing diluncurake saka Gaza dening kelompok teroris Palestina Hamas.

Korban pati ing sisih Israel saka ijol-ijolan geni sing kuat, nalika suar antarane Israel lan Hamas ing Mei, ana 12 wong, kalebu bocah loro.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar