Pos Tamu

Fakta Menarik lan Nyenengake Babagan Karibia

Pariwisata Karibia Dijaga Optimis Babagan Plancongan Panas
ditulis dening editor

Karibia minangka lokasi tropis sing dikenal kanthi pantai pasir putih, dina sing dawa, bengi sing adhem, lan kesempatan pariwisata. Nanging, ing wilayah kasebut luwih akeh tinimbang perkara kasebut. Apa sampeyan planning vacation ana utawa mung kasengsem ing sinau liyane babagan panggonan beda saka sak donya, kene sawetara menarik kanyatan bab Karibia sing bisa uga ora ngerti.

Print Friendly, PDF & Email

Iku Tujuan Cruise Popular

Nalika sampeyan bisa pindhah menyang ngendi wae ing donya nganggo kapal pesiar, sampeyan bakal angel golek kapal pesiar sing ora duwe paling ora siji paket menyang Karibia, kanthi paling populer. dadi pelayaran Karibia wétan. Malah itinerary sing fokus ing lokasi liyane bisa uga kalebu sawetara bandar Karibia.

Iku luwih gedhe tinimbang sing sampeyan pikirake

Nalika Amerika Serikat duwe kepemilikan lan wilayah ing Karibia, wong biasane mikir babagan iki minangka barang sing kapisah lan asing karo Amerika Serikat. Nanging, Florida bisa dianggep bagéan saka Karibia, tegesé sembarang cruise sing mranata mati saka plabuhan Florida teknis cruise Karibia ora ketompo tujuan. Apa sing biasane dianggep wong minangka Karibia ngemot luwih saka 7,000 pulo (paling ora ana pedunung) lan 9% kabeh terumbu karang ing donya. Karang Penghalang Mesoamerika mung nomer loro tinimbang Karang Penghalang Agung ing Pasifik. Sayange, terumbu karang ing saindhenging donya wis nyusut.

Ana Multiple Budaya Pribumi

Arawak lan Tainos mung rong klompok Pribumi asli Kapuloan Karibia. Iki minangka rong klompok sing ditemoni Christopher Columbus nalika lelungan ing abad kaping 15 kanggo nemokake rute sing luwih cendhek menyang India saka Eropa. Panguripane wong Pribumi dadi luwih angel amarga penjajahan. Wong lan budayane meh ora bisa urip. Nanging, isih penting kanggo tradhisi lokal pulo nganti saiki.

Mangsa Beda

Ing garis lintang sing luwih dhuwur, taun iki dipérang dadi patang mangsa sing bisa dibédakaké. Ing Karibia, ing ngendi suhu arang mudhun ing sangisore 80 derajat, mung ana rong musim, sing ora dibedakake kanthi suhu nanging kanthi udan. Musim panas luwih udan nalika mangsa luwih garing. Iki ndadekake iku becik kanggo turis looking kanggo njupuk vacation saka kadhemen lan salju.

Ana gunung geni aktif

Ora kabeh Kapuloan Karibia vulkanik. Nanging, ing antarane sing, ana 19 sing bisa njeblug maneh ing sawetara titik, cepet utawa mengko, nggawe urip. Iki ora ateges dheweke terus-terusan njeblug, lan ora bisa prédhiksi persis kapan jeblugan bakal kedadeyan. Sawetara pusat vulkanik urip ing Karibia kalebu pulo St Kitts lan Nevis, Dominika, St Lucia, Grenada, St Vincent, lan Martinique. Pulo non-vulkanik liyane ing sacedhake kanthi teoritis ana bebaya tsunami, awu, lan bebaya vulkanik liyane.

Babi Gatal Wis Ngrebut Salah sawijining Pulo

Exuma minangka pulo sing ora ana pedunungé minangka bagéan saka Bahama. Ora dienggoni wong, nanging dadi papan kanggo populasi babi liar. Babi iki digawa menyang Karibia dening kolonis Eropa, nanging ora jelas kepiye kedadeyan ing pulo kasebut. Sing jelas, dheweke seneng nginep ing pinggir pantai, nglangi ing banyu supaya kelangan. Ana wisata sing njupuk pengunjung menyang pulo kanggo ndeleng babi saka cedhak. Sampeyan bisa uga bisa mlaku-mlaku karo wong-wong mau yen sampeyan tetep ngajeni.

Iku Panggonan Lair saka Rum

Secara historis, Karibia wis dadi produser utama tebu, sing disuling kanggo nggawe rum. Semangat alkohol wis dadi pokok ekonomi ing wilayah kasebut wiwit saiki, kanthi pulo pisanan sing dikenal kanthi komersial yaiku Jamaika.

Karibia minangka wilayah kuno lan macem-macem kanthi jaman kepungkur sing rumit nanging menarik. Ana akeh sing bisa ditawakake kanggo wong-wong sing milih ngunjungi, lan malah sing ora bisa entuk manfaat saka sinau luwih akeh babagan iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Exuma minangka rentengan saka 365 pulo sing diarani cays sing dudu pedunung, nyatane ana antarane 7000 nganti 8000 wong sing manggon utamane ing pulo utama, Great Exuma, lan ing pulo liyane ing rantai kasebut….
    Babi wis dilebokake ing pulo sing sepi sadurunge 2000 NYE nalika kabeh wong percaya yen jagad iki bakal kiamat lan padha ngisi panganan kanthi cara kasebut. Pelaut sing berlabuh ing teluk kasebut banjur miwiti njupuk gambar babi kasebut lan kabar kasebut nyebar ing jagad pariwisata lan dadi daya tarik…..