Asosiasi Warta Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah rapat News wong Mbangun maneh Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Wtn

Mratelakake panemume sampeyan babagan Pemilu UNWTO sing bakal teka

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Siji negara kudu munggah ing Majelis Umum UNWTO sing bakal teka kanggo njaluk voite rahasia. Punika sababipun:

Print Friendly, PDF & Email
  • Pimpinan paling kontroversial Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili mbutuhake rong pertiga negara anggota ing Majelis Umum sing bakal teka ing Madrid kanggo dikonfirmasi maneh kanggo periode 4 taun liyane.
  • Butuh 53 negara kanggo nolak jabatane sing kapindho.
  • Siji negara kudu njaluk voting konfirmasi ulang rahasia ing Majelis Umum sing bakal teka kanggo nggawe proses iki luwih adil.

Penolakan yaiku mantan Sekretaris Jenderal loro Francesco Frangialli lan Taleb Rifai antarane miturut sumber eTN uga negara tuan rumah Spanyol, lan sawetara negara liyane ngarep-arep.

Kajaba iku, ana keprihatinan internal babagan owah-owahan etika organisasi, kaya sing dikandhakake dening Petugas Etika UNWTO ing laporan dheweke menyang Majelis Umum. Ana uga kuwatir babagan cara sing ora transparan saka Sekretaris Jenderal saiki ing manajemen Sumber Daya Manusia lan pesenan kerja eksekusi.

UNWTO saiki duwe 159 negara anggota. Miturut Artikel 22 Statuta organisasi, "sekretaris jenderal bakal diangkat dening a rong pertiga mayoritas anggota lengkap hadir lan milih ing Majelis Umum."

Iki tegese negara apa wae sing meksa non-ratifikasi sekretaris jenderal saiki, mbutuhake 53 swara negatif kanggo Pololikashvili kanggo mblokir pemilihan maneh yen kabeh negara anggota ana.

Penolakan ora tau kedadeyan ing sejarah UNWTO, nanging miturut sumber sing dikonsultasi dening eTurboNews sing ngerti cara kerjane organisasi, "kahanan saiki khusus banget."

Zurab Pololikashvili kapilih maneh dening panitia eksekutif anyar ing Januari 2021 kanggo periode 2022-2025. Panitia iki kumpul ing wulan Januari, sanajan wektu biasane Mei

Laporan ekstensif ing majalah Prancis Spasi , sing duwe

"Organisasi Pariwisata Donya, apa ana gunane?" 

lan diterbitake ing September kepungkur, dikonfirmasi konteks nalika pemilihan maneh Pololikashvili dening Dewan Eksekutif ditindakake ing Januari 2021 sing pisanan diterbitake dening eTurboNews.

Peraturan UNWTO nyedhiyakake pemilihan Sekretaris Jenderal kudu tansah ditindakake ing markas UNWTO ing Madrid. Wontên pawartos punika, dêdamêl anggènipun ngajêngakên pamilihan sekretaris jendral dumugi wulan Januari, sagêd pasêrêpan kaliyan adicara dagang FITUR. Iki diputusake ing sesi sadurunge dewan eksekutif ing Georgia, negara asal kanggo Sekretaris Jenderal. Duwe rapat dewan eksekutif ing Georgia mundhak akeh alis.

FITUR nanging ora kedadeyan ing wulan Januari, nanging ing wulan Mei, mula argumentasi SG kanggo mindhah pemilihan menyang Januari ora ana gunane. Nanging rapat Januari sajrone periode kunci COVID-19 minangka kauntungan sing jelas kanggo dheweke, mula dheweke ora gelem nyetel tanggal kasebut.

Dheweke malah ora gelem nyetel tanggal sawise mantan pimpinan UNWTO Francesco Frangialli lan Taleb Rifai ngirim layang mbukak liwat mekanisme advokasi saka mentas didegaké Jaringan Pariwisata Dunia.

Argumentasi saka rong mantan sekretaris jenderal kasebut kanggo ngelingake Pemilu iki tansah njupuk Panggonan ing spring, kanggo ngidini Sekretariat lan Dewan Eksekutif nyetujoni anggaran kanggo taun sabanjure, kanthi pangarep-arep yen Majelis Umum bakal dianakake ing musim gugur.

Frangialli lan Rifai negesake manawa pemilihan mbutuhake rapat pribadi lan dudu rapat virtual.

Aturan lan peraturan sing ngatur proses pemilihan tegese pentinge prinsip voting rahasia, soko sing bakal angel banget diatur ing rapat virtual. 

Dheweke negesake manawa para menteri ora bakal lelungan menyang Madrid, utamane nalika ana pandemi. Negara-negara bakal ngandelake dutane tinimbang menteri pariwisata kanggo makili negarane ing pemilihan. Sayange, iki sing dikarepake Zurab lan nyatane kedadeyan. Iki utamané ora adil kanggo negara anggota tanpa kedutaan ing Madrid. Iki mung, lan wektu cendhak kanggo calon potensial anyar maju kanthi jelas kompromi integritas pemilihan.

Perang wis diwiwiti antarane Zurab Pololikashvili, calon kanggo pemilihan maneh, lan Shaika Mai binti Mohamed al Khalifa, anggota kulawarga kraton Bahrain lan Menteri Kebudayaan negara kasebut antarane 2010 lan 2014, sing mung siji saka 6 calon. bisa ngirim kertas nominasi ing wektu lan kanthi bener.

Pemilihan UNWTO mung mateni kesopanan sing isih ana ing Sistem PBB

Sumber sing cedhak karo UNWTO bola-bali nunjukake "penyimpangan serius" ing pemilihan sekretaris jenderal saiki.

eTurboNews kacarita babagan pengacara sing ngrancang angger-angger UNWTO. Dheweke ngira yen pemilihan Sekretaris Jenderal 2017 kudu diumumake ora sah.

Napa Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Polokashvili ora dipilih kanthi bener?

Pelantikan Direktur Eksekutif

Ana keprihatinan internal babagan panyimpangan etika UNWTO nganti pejabat Etika organisasi kasebut, Marina Diotallevi kasebut ing laporan Sumber Daya Manusia sing ndadékaké Majelis Umum ing Madrid. Dheweke ngomong babagan "keprihatinan lan sedhih sing tuwuh amarga praktik internal sing transparan sing ana ing administrasi UNWTO sadurunge, antara liya, babagan promosi, reklasifikasi posisi lan janjian, tiba-tiba diganggu, nggawe akeh ruang kanggo opacity lan manajemen sewenang-wenang ".

Nyatane, minggu iki, Majalah Spanyol HOSTELTUR wis ngerti manawa sekretaris jenderal wis nunjuk Zoritsa Urosevic minangka direktur eksekutif UNWTO. Posisi iki nyatane ndadekake dheweke nomer telu, sawise sekretaris jenderal lan direktur eksekutif liyane, Zhu Shanzhong Cina. Janjian kasebut efektif wiwit 19 Oktober.

Dewan Eksekutif pungkasan dianakaké ing Januari taun iki ing Madrid, lan ora ana titik agenda babagan janjian iki. 

Direktur eksekutif, posisi sing nganti saiki politik, yaiku sing saiki ngontrol departemen Etika, Budaya lan Tanggung Jawab Sosial; Inovasi, Pendidikan lan Investasi; Statistik; Pembangunan Sustainable lan Intelligence lan Daya Saing saka Pasar Wisata.

HOSTELTUR uga sinau sing 200,000 Euros sing disetujoni kanggo "Kanggo nambah infrastruktur markas", wis khusus digunakake kanggo perbaikan kantor sekretaris jenderal. Karya iki ditindakake tanpa tender umum kaya sing diwajibake dening peraturan UNWTO.

Kajaba iku, miturut sumber, staf Sekretariat Jenderal terus telework lan bakal nindakake paling ora nganti pungkasan taun, kaya sing direncanakake.

eTurboNews saiki takon sing maca:

Apa Zurab Pololikashvili kudu dikonfirmasi maneh kanggo periode kapindho minangka Sekretaris Jenderal UNWTO?

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar