Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Kapal induk AS katon ing ara-ara samun Cina

Kapal induk AS katon ing ara-ara samun Cina.
Kapal induk AS katon ing ara-ara samun Cina.
ditulis dening Harry Johnson

Hubungan AS-Tionghoa saya rusak banget ing taun-taun pungkasan amarga masalah wiwit perdagangan lan spionase nganti serangan brutal China ing kebebasan demokrasi ing Hong Kong lan ancaman China marang Taiwan.

Print Friendly, PDF & Email
  • China nggawe mock-up ukuran lengkap kapal tempur Amerika kanggo nguji rudal anti-kapal.
  • Mock-up saka kapal induk pesawat kelas Ford AS lan loro penghancur rudal kelas Arleigh Burke katon.
  • Jenis kapal perang AS iki ajeg lelayaran ing cedhak perairan Cina lan watara Taiwan.

The Institut Angkatan Laut Amerika Serikat (USNI) nerbitake apa sing diomongake yaiku gambar satelit target skala lengkap kanthi bentuk kapal induk pesawat kelas Ford AS lan paling ora rong penghancur rudal dipandu kelas Arleigh Burke. Foto kasebut diwenehake dening perusahaan citra satelit Maxar.

Jinis kapal perang Amérika sing padha ajeg lelayaran cedhak karo perairan Cina lan watara Taiwan.

Militer China wis nggawe replika kapal tempur AS ing area uji coba rudal, USNI laporan ngandika.

Miturut USNI, target berbentuk operator kasebut pisanan dibangun ing ara-ara samun ing wilayah Xinjiang sisih lor-kulon China antarane Maret lan April 2019, banjur dibubarake ing Desember taun kasebut. Konstruksi diterusake ing pungkasan September taun iki lan rampung ing awal Oktober, ujare think tank.

Kajaba saka target sing bentuke operator utama, laporan kasebut ujar manawa ana rong wilayah target liyane sing meh padha karo pesawat amarga garis kasebut. Maxar ujar manawa situs kasebut ngemot rong target persegi panjang sing dawane udakara 75 meter (246 kaki) sing dipasang ing rel.

Kapal operator pesawat lan kapal kelas Arleigh Burke minangka bagéan saka Armada kaping 7 AS, sing prauné wis lelayaran cedhak karo wates maritim Tiongkok, kalebu perairan ing sekitar Taiwan, lan melu latihan angkatan laut karo Jepang, Korea Selatan, lan Filipina.

Miturut analis militer, kanthi nempatake target ing wilayah sing jelas kanggo satelit asing, Beijing katon "nyoba nuduhake Washington apa sing bisa ditindakake dening pasukan rudal." 

Nalika ditakoni babagan perkara kasebut dina Senin, juru bicara Kementerian Luar Negeri China Wang Wenbin ujar manawa dheweke ora ngerti laporan babagan gambar satelit kasebut.

Ing wulan Agustus 2020, rudal anti-kapal jarak jauh China DF-26 lan DF-21D, sing diarani "pembunuh pembawa" dening sawetara analis.

Hubungan AS-Tionghoa saya rusak banget ing taun-taun pungkasan amarga masalah wiwit perdagangan lan spionase nganti serangan brutal China ing kabebasan demokrasi ing Hong Kong lan ancaman China. Taiwan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar