Warta Breaking Belarus Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Warta Breaking Lithuania News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Lithuania ngumumake negara darurat ing tapel wates Belarusia babagan invasi migran ilegal

Lithuania ngumumake negara darurat ing tapel wates Belarusia babagan invasi migran ilegal.
Lithuania ngumumake negara darurat ing tapel wates Belarusia babagan invasi migran ilegal.
ditulis dening Harry Johnson

Miturut prosedur saiki, negara darurat bisa diumumake dening Seimas (parlemen) ing petisi pemerintah.

Print Friendly, PDF & Email
  • Rezim Negara Darurat diusulake supaya diumumake paling ora sewulan.
  • Akeh wong migran ilegal sing diarahake lan disengkuyung dening panguwasa Belarusia sing nyoba nyabrang menyang Lithuania.
  • Negara-negara Uni Eropa nuduh Minsk kanthi sengaja nambah krisis lan njaluk sanksi luwih akeh marang Belarus. 

Pamrentah Lithuania, ing rapat dina iki, wis ngumumake introduksi negara darurat ing wilayah sing wewatesan karo Belarus tetanggan amarga banjir migran ilegal, sing diarahake lan diarahake dening Belarusian panguwasa, nyoba kanggo illegibly nglintasi tapel wates menyang EU negara Baltik.

"Keputusan kasebut ditindakake kanthi nggatekake kahanan ing wilayah tapel wates, kita ngirimake kanggo persetujuan parlemen," ujare Perdana Menteri Ingrida Simonyte. Miturut prosedur saiki, kahanan darurat bisa diumumake dening Seimas (parlemen) ing petisi pamrentah.

Miturut proposal saka Kementerian Dalam Negeri, negara darurat bakal efektif wiwit tengah wengi tanggal 10 November ing wilayah tapel wates lan ing jarak 5 kilometer saka iku uga ing panggonan akomodasi kanggo migran saka negara Afrika lan Asia sing. nembus menyang Lithuania liwat Belarus.

Rezim Negara Darurat diusulake supaya diumumake paling ora sewulan.

Kangge, belarusian Diktator Alexander Lukashenko ujar dina Selasa yen dheweke mikir luwih akeh migran bisa diarepake saka Afghanistan.

Miturut Lukashenko, para migran saka Afghanistan wis tekan Belarus liwat republik Asia Tengah lan liwat Rusia.

Para migran ilegal kasebut langsung diarahake lan kadhangkala dikawal Panguwasa Belarus menyang tapel wates Polandia lan Lithuania.

Uni-Eropa negara-negara nuduh Minsk kanthi sengaja ningkatake krisis lan njaluk sanksi luwih akeh marang Belarus. 

Kahanan ing tapel wates Polandia-Belarus saya rusak banget nalika dina Senin, nalika sawetara ewu migran nyedhaki tapel wates Polandia. Sawetara wong nyoba ngrusak pager kawat barbed lan nembus menyang Polandia. Para penegak hukum Polandia nggunakake gas luh kanggo nyegah para migran.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar