Pos Tamu

Pandhuan Lingkungan: 10 Bab sing Sampeyan Ora Ngerti Babagan Downtown LA

ditulis dening editor

Sajrone sawetara taun kepungkur, persepsi Downtown Los Angeles wis owah banget.

Print Friendly, PDF & Email

Kanthi mlebu hotel, restoran, bar, lan toko anyar, akeh Angelenos sing cepet-cepet ngunjungi pemandangan lingkungan DTLA sing berkembang, nanging kepiye sampeyan ngerti menyang ngendi? Kita njelajah wilayah kasebut kanggo ngerteni apa sing kudu dipriksa, lan iki sepuluh perkara sing sampeyan ora ngerti. pusat kutha LA.

Ana liyane seni umum saka sampeyan mikir.

Ngomong babagan seni umum, Downtown LA duwe luwih saka monumen lan patung sing ngadeg minangka beacon kanggo lelungan. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sampeyan sok dong mirsani nalika sampeyan mlebu ing Arts District punika karya seni umum - lan iku ing ngendi wae. Downtown minangka harta karun seni umum saka mural gedhe ing sisih pinggir bangunan nganti karya-karya cilik ing pinggir jendela, bangku, lan lawang.

Fitur Utama ing DownTownLA

  • Ana museum kabeh (gratis) sing bisa ditemokake ing gang.

Iki diarani Grand Central Art Center, lan dumunung ing gang antarane Main lan Spring Street lan 2nd lan 3rd Streets. Wilayah kasebut uga dadi papan kanggo karya Shepard Fairey lan Mark Dean Veca lan dijuluki "Alley-Oop" amarga seni kasebut.

  • Ana patung kacamata sing dhuwuré 140 kaki.

LA Mural minangka kaca tingal sing dicet paling gedhe ing donya. Gedhe banget sampeyan bisa ndeleng saka mil… lan dicet ing sisih pinggir bangunan, ora mung mural ing lemah! Artis Robert Vargas nyipta ing taun 2008.

  • Sampeyan bisa njaluk Piece saka panganan cuci mulut bebarengan karo cangkir saka warung ing Urth Caffe.

Saben lokasi pusat kutha duwe tampilan kasus sing diisi puluhan kue lan panganan cuci mulut sing bisa sampeyan tuku sawise mangan. Donat, croissant, tart, kue, cookie, brownies ... yen sampeyan bisa mangan, ana sing didol!

  • Pixar tresna downtown LA!

Film animasi sing nyenengake "Munggah" disetel ing kutha khayalan sing meh padha karo pusat kutha LA kalebu mural ruangan gedhe ing tembok bangunan, omah Victorian diowahi dadi apartemen, trem sing nggawa wong ing kutha… Film kasebut disutradarai dening Pete Docter asli LA, sing manggon ing Angelino Heights sing bersejarah ing antarane sawetara omah bersejarah sing dituku kanggo kulawargane sawise nggawe "Monsters Inc.

Downtown LA minangka papan kanggo taco iwak.

Ing pertengahan 1970-an, wirausaha Ralph Rubio ngenalaken saiki-misuwur Baja-gaya iwak taco kanggo wilayah San Diego, lan meh langsung, restoran miwiti teken garis watara pemblokiran. Ing taun 1989, dheweke mbukak restoran ing Anaheim, lan ing taun 1995, dheweke teka ing Los Angeles. Nalika lokasi Rubio pisanan ing Los Angeles dibukak ing lurung-lurung 9 lan Hill ing 1996, iku dadi hit-lan touchstone budaya.

bonus: Downtown LA minangka distrik bisnis paling sibuk ing sisih kulon Amerika Serikat, lan pusat kutha LA nduweni konsentrasi kamar hotel paling dhuwur ing California Kidul. Inti sajarah Downtown LA minangka papan kanggo kamar hotel luwih akeh tinimbang jumlah kamar ing Hotel Circle San Diego, Union Square San Francisco, utawa area Pasar Pike Place Seattle.

Downtown LA minangka omah saka burger In-N-Out asli. Ing taun 1948, Harry lan Esther Snyder nglayani para pelanggan pisanan saka counter 10 bangku cilik ing bangunan manufaktur Lily Tulip sing kosong ing pojok Westlawn lan La Brea Avenues.

Little Tokyo dudu bagean saka pusat kutha LA - sanajan dumunung ing jarak mlaku saka Union Station lan Distrik Keuangan, Little Tokyo minangka tetanggan cilik. Iki minangka bagéan saka Little Tokyo Services Center, Inc., organisasi nirlaba sing kapisah. Pusat budaya sing saiki dikenal minangka Little Tokyo wiwitane didegake ing taun 1887 minangka enclave kanggo warga Jepang sing wis migrasi saka Jepang lan biyen dadi omah kanggo Japantown sing berkembang maju. Ing taun 1909, komunitas kasebut dijenengi Los Angeles Timur, lan ing taun 1931 dikenal minangka Little Tokyo. Ing taun 1942, sawise Internment of Japanese Americans, komunitas kasebut diganti jeneng maneh dadi dikenal minangka Boyle Heights.

Balai Konser Disney minangka papan kanggo LA Philharmonic - salah siji saka orkestra paling kesuwur ing Donya, kang tegese yen sampeyan lagi looking kanggo ndeleng sawetara musisi A-List teka liwat kutha, iki salah siji saka panggonan sampeyan kudu tetep mripat ing.

10 Freeway ora mungkasi pusat kutha - yen sampeyan ora kejawab sepuluh dalan menyang downtown LA, sampeyan bisa njupuk Alameda St lor menyang ngendi nyambungake karo limang dalan gedhe sing bakal nggawa sampeyan bali ing njaba kutha.

Gedung Bradbury biyen dadi kamar mayat. sadurunge renovators disimpen bangunan sajarah iki saka kang ambruk mudhun, iku dadi morgue kanggo mayit nunggu identifikasi negara utawa autopsies sawise dijupuk metu saka ditahan polisi.

Loro kreteg mbentang ing Kali LA.

The Los Angeles Downtown News nglaporake manawa jembatan First Street wiwit taun 1913. Kreteg iki digunakake minangka lawang mlebu sepur barang kanggo ngirim bahan menyang gudang cedhak kali. Kreteg iki isih digunakake nganti saiki lan nyambungake Distrik Seni menyang Little Tokyo. Jembatan kapindho, sing dikenal minangka jembatan Sixth Street, diresmikake ing taun 1926, lan saluran banyu Romawi kuno inspirasi arsitektur.

Cedhak karo akeh negara

LAX minangka salah sawijining bandara sing paling cedhak karo negara-negara (ora kalebu Meksiko) ing Donya, saengga gampang lelungan ing luar negeri kanthi rega terjangkau.

Downtown LA wis Nightlife gedhe.

Downtown LA wis Nightlife paling apik ing kutha. Macem-macem bar lan klub tegese mesthi ana sing bisa dipilih, apa sampeyan seneng pesta dansa sing nyenengake utawa papan sing adhem kanggo nongkrong karo kanca-kanca. Downtown LA uga apik kanggo ngombe dina.

Ora ana rahasia manawa Downtown LA minangka papan kanggo sawetara restoran paling apik ing kutha kasebut. Apa papan sing luwih apik kanggo ngombe dina? Sampeyan bisa nikmati bir kerajinan utawa anggur lokal nalika nedha awan utawa brunch lan banjur metu kanggo koktail ing wayah wengi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar