Fraport Group: Lalu lintas penumpang terus meningkat ing Oktober 2021

Grup Fraport: Lalu Lintas Penumpang Terus Nambah ing Oktober 2021.
  • Bandara Fraport Group ing saindenging jagad nglaporake kinerja lalu lintas penumpang maskapai sing positif.
  • Bandara Frankfurt entuk pertumbuhan kargo sing kuat.
  • Volume lalu lintas ing sawetara bandara malah mundhak luwih saka 100 persen saben taun, sanajan dibandhingake karo tingkat lalu lintas sing suda banget ing Oktober 2020.

Nggayuh volume lalu lintas saben wulan paling dhuwur wiwit wabah COVID-19, Bandara Frankfurt (FRA) nampa udakara 3.4 yuta penumpang ing Oktober 2021. Iki nuduhake kenaikan 218.5 persen saben taun, sanajan dibandhingake karo Oktober 2020 sing ringkih banget. Pemulihan lalu lintas penumpang terus didorong utamane dening perjalanan liburan menyang tujuan Eropa.

Lalu lintas penumpang FRA mundhak dadi luwih saka setengah saka tingkat pra-pandemi sing dilaporake ing Oktober 2019 (mudhun 47.2 persen). Sajrone periode Januari-Oktober 2021, total udakara 19.2 yuta penumpang lelungan liwat Bandara Frankfurt. Dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur, iki nuduhake kenaikan 11.5 persen ing 2020, lan penurunan 68.3 persen ing taun 2019.

Kargo throughput, kalebu kargo udara lan pos udara, terus tuwuh kanthi nyata 10.0 persen saben taun dadi 200,187 metrik ton ing wulan laporan (munggah 11.7 persen dibandhingake Oktober 2019). Obahe pesawat munggah 75.4 persen saben taun dadi 30,004 lepas landas lan pendaratan ing Oktober 2021. Akumulasi bobot lepas landas maksimum (MTOW) tambah 63.1 persen saben taun dadi meh 1.9 yuta metrik ton.

Grup Fraport bandara ing saindenging jagad uga nerusake tren penumpang sing positif ing Oktober 2021. Umume wong-wong mau entuk pertumbuhan penumpang sing signifikan. Volume lalu lintas ing sawetara bandara malah mundhak luwih saka 100 persen taun-taun, sanajan dibandhingake karo tingkat lalu lintas sing suda banget ing Oktober 2020. Dibandhingake karo pra-pandemi Oktober 2019, mayoritas bandara ing Fraport kang portofolio internasional isih ndhaftar angka penumpang ngisor. Nanging, sawetara bandara Grup sing nglayani tujuan wisata sing dikarepake - kayata bandara Yunani utawa Bandara Antalya ing Riviera Turki - ngalami lalu lintas mbalek luwih saka 90 persen tingkat pra-krisis sing dicathet ing Oktober 2019. Bandara Pulkovo St Petersburg ing Rusia malah nambah lalu lintas 5.7 persen ing wulan laporan dibandhingake Oktober 2019. 

Bandara Ljubljana (LJU) Slovenia nampa 57,338 penumpang ing Oktober 2021. Ing Brazil, lalu lintas gabungan ing rong bandara Fortaleza (FOR) lan Porto Alegre (POA) mundhak dadi 908,553 penumpang. Bandara Lima (LIM) ing Peru nglayani udakara 1.2 yuta penumpang ing wulan laporan kasebut. Ing 14 bandara regional Yunani, total lalu lintas maju nganti udakara 2.4 yuta penumpang. Bandara Twin Star Burgas (BOJ) lan Varna (VAR) ing pesisir Segara Ireng Bulgaria uga nglaporake asil lalu lintas, kanthi total 111,922 penumpang ing Oktober 2021. Bandara Antalya (AYT) ing Turki wis watara 3.8 yuta penumpang. Luwih saka 1.8 yuta penumpang digunakake Bandara Pulkovo (LED) ing St. Petersburg, nalika Bandara Xi'an (XIY) China nampani udakara 1.9 yuta penumpang ing wulan laporan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan