Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Investments News wong Warta Breaking Qatar tanggung jawab Sustainability News Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Maskapai Qatar Airways pisanan sing gabung karo platform IATA CO2NNECT

Maskapai Qatar Airways pisanan gabung karo platform IATA CO2NNECT.
Maskapai Qatar Airways pisanan gabung karo platform IATA CO2NNECT.
ditulis dening Harry Johnson

Proyek percontohan iki diluncurake ing patang (4) rute, kanthi rencana bakal ngluwihi jaringan kargo liyane sing luwih saka sewidak (60) tujuan kargo lan luwih saka satus patang puluh (140) tujuan penumpang ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email
  • Program kasebut nggawe tonggak sejarah ing saindenging jagad menyang dekarbonisasi angkutan udara.
  • Qatar Airways Cargo pengin mimpin dalan kanggo nyukupi pangarepan pelanggan kanggo standar kelestarian lingkungan sing paling dhuwur.
  • Pilot nggunakake praktik paling apik ing industri IATA kanggo ngitung emisi CO2 saben kg barang.

Ing kemitraan karo Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA), Qatar Airways Cargo, divisi barang saka Grup Qatar Airways, bakal dadi operator kargo pisanan sing gabung ing IATA Platform CO2NNECT lan nawakake solusi lingkungan khusus kanggo para klien. Kuehne+Nagel, salah sawijining ekspedisi kargo terkemuka ing donya, bakal dadi pelanggan peluncuran platform kasebut, selaras karo komitmen kanggo kelestarian. Kanggo menehi tandha kemitraan iki, ing 01 November 2021 Qatar Airways Cargo ngoperasikake kiriman kargo udara netral karbon pisanan saka Doha menyang Frankfurt, Zaragoza, Liège lan Paris.

Bab anyar saka program ngimbangi karbon sukarela iki, dibangun ing sangisore payung IATA, netepake tonggak sejarah industri kanggo nyepetake dekarbonisasi penerbangan lan ngidini kiriman kargo udara dadi netral karbon kanthi menehi pitungan karbon terpadu lan solusi offset antarane Qatar Airways, pengirim, lan pengiriman barang kayata Kuehne+Nagel. Iki bakal menehi jaminan pelanggan manawa kridit sing dituku kanggo ngimbangi emisi kasebut yaiku saka proyek sing ngasilake pengurangan karbon sing diverifikasi sacara mandiri, uga mupangat lingkungan lan sosial sing luwih akeh.

Proyek percontohan iki diluncurake ing patang (4) rute, kanthi rencana bakal ngluwihi jaringan kargo liyane sing luwih saka sewidak (60) tujuan kargo lan luwih saka satus patang puluh (140) tujuan penumpang ing saindenging jagad. Pilot nggunakake a IATA praktik paling apik ing industri kanggo ngitung emisi CO2 saben kg barang. Kanthi program iki, para pelanggan kargo bisa kanthi gampang ngimbangi emisi sing ana gandhengane karo kiriman angkutan udara, minangka langkah kanggo nggayuh komitmen kelestarian lingkungan. Mung diverifikasi, kualitas dhuwur lan ICAO CORSIA (Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation) sing layak bakal digunakake.

Grup Qatar Airways Kepala Eksekutif, Yang Mulia Akbar Al Baker, ujar: "Nalika Qatar Airways pisanan ngluncurake program offset karbon kanggo penumpang ing taun 2020, saiki kita seneng menehi pilihan kanggo ngangkut kargo udara ing CO.2 cara netral ing mangsa ngarep. Qatar Airways Cargo tansah dadi pimpinan ing inisiatif industri. Aku bangga karo upaya kanggo ndhukung industri penerbangan kanggo nggayuh target pengurangan emisi karbon sing ambisius.

Willie Walsh, IATADirektur Jenderal, ujar, "Target industri kanggo nggayuh emisi karbon nol-net ing taun 2050 ditrapake kanggo penumpang lan kargo. Uga mbutuhake kabeh pemangku kepentingan ing industri supaya bisa kerja bareng lan ngrampungake solusi sing inovatif. Sugeng Qatar Airways Cargo sing pisanan ngleksanakake CO2NNECT, lan Kuehne+Nagel dadi pelanggan peluncuran. Nalika jagad ngumpulake rapat COP26 kanggo nguatake rencana pengurangan karbon global, peluncuran solusi offset iki nuduhake komitmen kita ing saindenging industri kanggo kargo udara sing lestari.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar