Pos Tamu

Kepiye Rencana lan Uji Peralatan kanggo Pamburu Backcountry?

ditulis dening editor

Wong-wong sing mburu cukup kerep wis ngerti carane petualang bisa, Nanging, mburu ing gunung adoh saka wong akeh bisa malah luwih wani. Mburu backcountry mbutuhake akeh kekuwatan lan kesabaran supaya bisa nggayuh game impen sampeyan. Kajaba iku, iku uga mbutuhake pamburu kanggo mutusaké apa padha arep tas ransel, pindhah karo bagal utawa jaran utawa malah pindhah camp sing saka sak panggonan liyane. Sanajan kabeh bisa uga nggegirisi, bisa menehi akeh pengalaman lan kenangan sing ora bisa dilalekake. Mulane, pandhuan lengkap iki bakal nerangake kanggo sampeyan carane ngrancang lan nyoba peralatan mburu backcountry. Terus maca!

Planning Panjenengan Backcountry Hunting Gear

Sampeyan bisa uga kroso kepunjulen saiki lan bisa mikir sampeyan kudu njupuk saben item siji karo sampeyan menyang gunung. Pancen ora ngono. Ana sawetara perkara sing penting kanggo nggawe trip sampeyan sukses. Cathetan peralatan ing ngisor iki sing dibutuhake:

Tas ransel

Nalika arep mburu backcountry, tas ransel sampeyan bakal dadi kanca paling apik nanging bisa uga sebaliknya yen sampeyan ora milih sing pas kanggo sampeyan. Sampeyan kudu tuku tas ransel super entheng kanggo nyegah ketegangan ing punggung utawa pundhak.

Sing luwih entheng tas ransel, luwih larang. Nanging yen sampeyan nganggep minangka investasi siji-sijine, bakal entuk dhuwit. Sampeyan kudu nggawe manawa bisa nggawa kabeh barang kanthi gampang, mula sampeyan kudu konfirmasi kapasitas sadurunge tuku.

Iku becik kanggo njupuk tas ransel karo macem-macem kompartemen lan zippers kanggo mesthekake sampeyan bisa njupuk metu sembarang item sing pengin gampang lan cepet nalika sampeyan lagi mburu.

Sandhangan

Suhu awan lan wengi bisa beda-beda ing gunung lan sampeyan kudu ngemas sandhangan sampeyan. Luwih becik mriksa cuaca ing wilayah sing bakal dituju amarga bakal mbantu sampeyan ngrancang kanthi luwih wicaksana.

Umumé, sampeyan kudu ngelingi manawa sandhangan sampeyan ora digawe saka katun, amarga bisa nyerep kringet lan kelembapan. Amarga sampeyan bakal kringet akeh nalika hiking, luwih becik njupuk poliester utawa kain liyane sing nduweni sifat lembab.  

Sampeyan kudu nyimpen lapisan tambahan sandhangan karo sampeyan amarga bisa beku ing wayah wengi. Kanggo alas kaki, sampeyan kudu nandur modal ing boots sing awet nanging nyaman lan entheng, amarga sampeyan ora pengin blisters ing sikil saka mlaku mil ing terrain ora rata.

Maneh, alas kaki kasebut bisa uga regane luwih saka $ 200, nanging bakal regane. Sampeyan uga kudu nyingkiri kothak jempol sing nyenyet amarga bakal mbatesi aliran getih.

Tas Turu

Lingkungan turu sampeyan kudu nyaman sabisa supaya sampeyan bisa ngisi daya maneh lan bisa mburu nganti pirang-pirang jam ing dina liyane ing kahanan sing abot.

Nalika sampeyan arep tuku tas turu, sampeyan uga kudu nggatekake materi sing bakal digawe, amarga kudu bisa nahan permukaan gunung sing kasar.

Kajaba iku, luwih becik njupuk tas anti banyu kanthi bantalan entheng premium kanggo kenyamanan maksimal lan umur dawa.

Optik

Nalika mburu ing Pagunungan Rocky, sampeyan mesthi ora pengin menek kanggo liyane rong jam ing basis saka kasar "guess" sing wis kesawang elk ageng. Mulane sampeyan kudu ngrancang optik uga kanggo mburu backcountry.

Sampeyan mesthi kudu nandur modal ing teropong kualitas paling dhuwur, amarga bakal ngidini sampeyan ndeleng kanthi cedhak tanpa mbuwang wektu lan tenaga. Bebarengan karo iki, nandur modal ing rangefinder uga bisa mbantu sampeyan ngetung jarak, supaya sampeyan bisa ngrancang perjalanan sampeyan.

Loro-lorone barang kasebut ora njupuk akeh ruang ing tas, lan uga ora abot banget. Nanging, yen sampeyan mikir njupuk orane katrangan karo sampeyan perlu, sampeyan kudu mbudidaya sing bisa cukup abot. Mulane, yen sampeyan arep ing grup utawa karo partner mburu, nuduhake iku bakal dadi pilihan sing luwih trep.  

Nyoba Perlengkapan Hunting Backcountry Panjenengan

Wis akeh pengalaman karo pamburu nalika padha njaluk kabeh peralatan kelas kapisan kanggo ngulandara amba lan mungkasi munggah karo peralatan rusak nalika mburu. Bisa dadi pengalaman sing ora nyenengake, mula sampeyan kudu nyoba kabeh peralatan kanthi bener sadurunge mangkat mburu.

Sampeyan kudu mriksa yen baterei senter sampeyan kudu diganti utawa GPS sampeyan bisa digunakake kanthi bener. Sampeyan uga kudu nyoba tas ransel lan netepke yen iku pas kabeh cara tengen, lan sampeyan bisa nindakake bobot mulyo. Kajaba iku, sampeyan uga kudu mriksa peralatan liyane.

Kajaba iku, sampeyan uga kudu mesthekake tarub camping ing kondisi becik, lan sampeyan bisa nyoba dening nyetel munggah ing latar mburi utawa arep ing trip camping singkat ing akhir minggu karo kanca-kanca. Iki bakal ngidini sampeyan mriksa yen mbutuhake panggantos utawa ndandani, tinimbang ngrusak perjalanan mburu ing negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Hello

    Please tell me the sponsor post Price on your site.
    Please tell me if you accept link insertion & tell me the price?
    inform me of all information on your site.
    Tell me about DA PA Ahrefs & Organic traffic.

    Do you Accept instagram posts?
    You accept 2 Do-follow links?
    Do you accept the CBD post & tell me the price?

    If you have more sites Please let me know
    Aku ngenteni balesanmu

    Thanks & Regards