New Delhi ngadhepi kunci amarga kabut asap beracun

New Delhi ngadhepi kunci amarga smog beracun sing akeh banget.
New Delhi ngadhepi kunci amarga smog beracun sing akeh banget.
ditulis dening Harry Johnson

Kualitas udara ing New Delhi saya elek minggu kepungkur amarga sawetara faktor, kalebu kobongan tunggul potong lan emisi saka transportasi lan kembang api festival Diwali.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sawijining pejabat ngakoni ing pengadilan yen ambegan udhara ing ibukutha "kaya ngrokok 20 rokok sedina."
  • Papan polusi federal India mrentahake panguwasa negara lan lokal ing dina Jumuah supaya disiapake kanggo langkah darurat. 
  • Pejabat pusat lan negara kudu nggawe "keputusan darurat" lan menehi rencana kanggo nglawan smog ing dina Senin.

India Supreme Court mrentahake pejabat pemerintah supaya nggawe "keputusan darurat" lan menehi rencana ing dina Senin, babagan cara ngatasi smog beracun sing akeh banget sing nutupi ibukutha. New Delhi luwih saka seminggu saiki.

“Sampeyan ngerti kahanane sepira? Wong-wong kudu nganggo topeng sanajan ing omah, "ujare Ketua Kehakiman NV Ramana, manggang pejabat pemerintah.  

Siji pejabat ngakoni ing pengadilan sing ambegan hawa ing New Delhi "kaya ngrokok 20 rokok saben dina."

The pengadilan wis nuntut langkah-langkah sing cepet ditindakake, kalebu ngetrapake kunci kunci ing ibukutha.

Papan polusi federal negara kasebut mrentahake panguwasa negara lan lokal ing dina Jumuah supaya disiapake kanggo langkah darurat. 

Kualitas udara ing New Delhi elek minggu kepungkur amarga sawetara faktor, kalebu kobong tunggul potong lan emisi saka transportasi. Media India nyathet yen penurunan uga kedadeyan sawise festival Diwali, nalika akeh wong sing nglanggar larangan kembang api. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar