Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Editorial Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Mbangun maneh Spanyol Breaking News News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Wtn

Peran Amerika Serikat ing UNWTO Anyar?

marcelo
Marcelo Risi, UNWTO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pancen angel kanggo para menteri pariwisata menyang Madrid ing akhir wulan iki kanggo nggawe sejarah UNWTO anyar. Bisa uga dadi kesempatan sing ilang kanggo negara-negara anggota UNWTO kanggo nuduhake kepemimpinan lan dadi pionir kanggo UNWTO sing bakal teka lan anyar, yen tetep ing omah utawa ngirim duta kanggo nindakake tugas menteri pariwisata ing Majelis Umum UNWTO sing bakal teka ing Madrid Nopember. 28 – 3 Desember.

Print Friendly, PDF & Email
  • Amerika Serikat, Australia, lan Inggris minangka kekuwatan utama ing Pariwisata Dunia, nanging dudu anggota Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO).
  • Perwakilan, konsultan larang, lan ahli liyane saka negara kasebut wis disewa dening UNWTO lan afiliasi kanggo konsultasi, riset, lan pakaryan liyane, dene negarane ora mbayar biaya keanggotaan.
  • Apa struktur anyar UNWTO bakal nggawa AS lan kekuwatan donya liyane ing pariwisata bali menyang agensi afiliasi PBB iki minangka anggota mbayar?

AS minangka anggota pendiri UNWTO. Kanggo Amerika Serikat isih duwe pengaruh gedhe tenan ing Organisasi Pariwisata Dunia lan Pariwisata Donya ing umum, nanging ora mbayar ragad anggota nyebabake UNWTO dadi kurang relevan, kurang stabil finansial, lan kurang minangka pimpinan sing dihormati kanggo sektor publik ing donya pariwisata global.

Ing Dina Pariwisata Sedunia 2016, foMenteri Pariwisata rmer kanggo Zimbabwe, Dr.. Walter Mzembi, marang eTurboNews: "Ing Dina Pariwisata Sedunia ing 2016, aku kebak ide."

Mzembi pengin saben negara lan wilayah AS gabung karo UNWTO kanthi mandiri. Ngelingi saben negara wis mandhiri banget ing marketing pariwisata ing njero lan njaba AS, ide iki ora wajar.

"Mungkin iki minangka solusi kanggo negara adidaya pariwisata paling gedhe, Amerika Serikat, kanthi resmi gabung karo Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNWTO). Solusi kasebut bisa dadi 50 anggota anyar UNWTO, siji negara sekaligus, "ujare Mzembi eTurboNews.

Pendekatan out-of-the-box iki dibahas karo Duta Besar AS Harry K. Thomas, Jr., lan Dr. Walter Mzembi, calon Sekretaris Jenderal UNWTO ing 2017 nalika kampanye nglawan Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili saiki. .

UNWTO tetep nuduhake data, riset, lan masalah liyane karo AS lan akeh negara non-anggota tanpa entuk ragad. Iki mesthi ora lestari.

Ing wulan Juni 2019, gosip wiwit Amerika Serikat gabung karo Organisasi Pariwisata Dunia. Iki kanthi cepet ditolak dening Isabell Hill, Direktur, Dinas Pariwisata dan Pariwisata Nasional Kab Perdagangan Dagang AS, nanging ing mburi layar, kegiatan katon maju ing babagan iki.

Iki kedadeyan ing Oktober 2019, 6 wulan sadurunge COVID-19 ngrusak pariwisata. Iki minangka pungkasan saka administrasi Trump ing Amerika Serikat.

Perjanjian Iklim Paris, kesepakatan nuklir Iran, Kemitraan Trans-Pasifik, UNESCO - iki kabeh perjanjian utawa protokol internasional sing ditarik dening Amerika Serikat wiwit Presiden Trump ngetrapake agenda "America First" ing wiwitan mangsa pisanan.

Ing 2019, Asisten Menteri Luar Negeri Kevin E. Moley nganakake rapat karo pejabat saka UNWTO ing Madrid kanggo ngobrol maneh babagan AS gabung maneh.



Ing wulan Juni 2019, a Delegasi Gedung Putih rawuh ing rapat Dewan Eksekutif organisasi ing Baku, Azerbaijan. Ing wektu sing padha, niat AS kanggo negosiasi ulang anggota diumumake. "America First ora ateges Amerika mung," ujare Wakil Kepala Staf Utama Gedung Putih.

Ing wulan Juni 2019, nalika prospek gabung maneh ing "istilah sing nguntungake Amerika Serikat" pisanan diumumake, Departemen Luar Negeri AS nerbitake pratelan sing ujar manawa "Administrasi percaya yen UNWTO nawakake potensial gedhe kanggo nambah wutah ing sektor kasebut, nggawe. proyek anyar kanggo Amerika, lan nyorot sawetara unmatched lan kualitas tujuan wisata US.

PBB ing wektu iku seneng karo prospek AS gabung maneh. Ing pratelan sing diterbitake ing 2019, Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili ujar, "Iku banget nyemangati yen Amerika Serikat kanthi jelas menehi tandha niat kanggo gabung maneh karo UNWTO lan ndhukung pariwisata minangka pendorong utama penciptaan lapangan kerja, investasi, lan wirausaha, lan njaga alam. lan warisan budaya ing saindenging jagad."

Penguasa pariwisata liyane sing dudu anggota UNWTO kalebu Inggris, Kanada, lan Australia. Nalika negara-negara kasebut lunga kanthi alasan sing beda-beda, kekurangan pengawasan lan kredensial hak asasi manungsa saka wong-wong sing lungguh ing dewan penasihat kasebut asring dikritik ing organisasi kasebut.

The Organisasi Pariwisata Dunia perlu iki daya pariwisata utama dadi anggota. Iki ora mung kanggo dhuwit anggota urgently needed, nanging uga kanggo njaga status minangka badan global kanggo sektor umum pariwisata donya.

Kanthi akeh penyimpangan ing pimpinan UNWTO saiki, kanthi COVID-19 nyurung pariwisata dadi tantangan paling gedhe, prospek Amerika Serikat gabung dadi luwih adoh - utawa ora?

Isabel Hills, sing ora mung Direktur Kantor Perjalanan lan Pariwisata Nasional, Departemen Perdagangan, Amerika Serikat, nanging uga Ketua Organisasi kanggo Kerjasama Ekonomi lan Pembangunan (OECD) Komite Pariwisata, nduweni akses lengkap menyang kabeh dokumen lan riset UNWTO, sanajan Amerika Serikat minangka non-anggota, durung mbayar biaya anggota sing dibutuhake banget kanggo UNWTO sajrone 10 taun kepungkur.

OECD minangka forum ing ngendi pamrentah mbandhingake lan ngganti pengalaman kabijakan, ngenali praktik sing apik sajrone tantangan sing muncul, lan ningkatake keputusan lan rekomendasi kanggo ngasilake kabijakan sing luwih apik kanggo urip sing luwih apik.

Misi OECD yaiku promosi kabijakan sing ningkatake kesejahteraan ekonomi lan sosial wong ing saindenging jagad.

Kahanan Dina iki

Kanthi sinau babagan pariwisata babagan cara kerja karo COVID, Arab Saudi lan Spanyol miwiti gerakan anyar lan wis nggawa AS menyang campuran iki. Ing pimpinan Saudi, Koalisi Pariwisata multi-negara, multi-pemangku kepentingan ing COP26 ing Glasgow awal wulan iki dibentuk.

Mbok menawa ana kesempatan kanggo inisiatif anyar iki kanggo nggabungake menyang UNWTO anyar? Yen inisiatif iki bakal digabungake menyang UNWTO anyar ing pimpinan anyar, ana kesempatan nyata kanggo kabeh kekuwatan pariwisata donya kanggo gabung maneh karo organisasi pariwisata iki.

Indikasi inklusivitas kasebut wis lan bola-bali digawe dening negara-negara pendiri inisiatif anyar iki.

Ing Fase 1, total 10 negara diundang menyang koalisi:

  1. UK
  2. USA
  3. Jamaika
  4. France
  5. Japan
  6. Jerman
  7. Kenya
  8. Spanyol
  9. Arab Saudi
  10. Maroko

Perkembangan anyar iki maneh negesake pentinge Majelis Umum UNWTO sing bakal teka kanggo nyetel organisasi ing dalan anyar.

Kasempatan kanggo menteri pariwisata saka negara-negara anggota UNWTO kanggo lelungan menyang Madrid ing pungkasan wulan iki lan melu ing Majelis Umum dadi luwih angel saben dina.

Majelis Umum bisa dadi rapat duta-duta ing Madrid kanggo kepentingan sawetara negara anggota. Iki bisa uga ora nggawa jumlah swara sing dibutuhake lan bisa meksa sesi liyane ing wektu sabanjure.

Nanging, penting kanggo negara-negara anggota UNWTO lan para menteri supaya ngerti pentinge acara kasebut.

Cuthbert Ncube lan Najb Balala ATB Ketua lan Min Pariwisata Kenya
Ketua ATB Cuthbert Ncube & Hon. Sekretaris Pariwisata Kenya Najib Balala

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika, marang eTurboNews Dina iki saka kunjungan resmi menyang Senegal, "Papan Pariwisata Afrika nyaranake supaya Afrika bisa nyawiji lan teka bebarengan ing Madrid kanggo Majelis Umum UNWTO."

Mangkene kedadeyan yen Sekretaris Jenderal saiki ora dikonfirmasi ing Majelis Umum UNWTO ing Madrid tanggal 3 Desember 2021:
  1. Majelis Umum ora bakal ngetrapake rekomendasi sing digawe dening Dewan Eksekutif kanggo jabatan Sekretaris Jenderal Organisasi.
  2. Iki bakal menehi pitunjuk marang Dewan Eksekutif ing sesi kaping 115 sing bakal dianakake ing Madrid, Spanyol, 3 Desember 2021, kanggo mbukak proses anyar kanggo pemilihan Sekretaris Jenderal organisasi kasebut.
  3. Iku bakal menehi pitunjuk marang Dewan Eksekutif yen proses pemilihan kasebut nduweni jadwal minimal 3 sasi lan maksimal 6 sasi, wiwit tanggal pambukaan proses pemilihan.
  4. Iki bakal menehi pitunjuk marang Presiden Dewan Eksekutif lan Sekretaris Jenderal organisasi kasebut supaya ngumpulake 116 anggota Dewan Eksekutif lan Majelis Umum sing luar biasa ing Mei 2022 ing papan lan tanggal sing bakal ditemtokake.

Yen Sekretaris Jenderal saiki ora dikonfirmasi maneh ing Majelis Umum sing bakal teka, dheweke bisa uga duwe kesempatan liyane kanggo mlebu kompetisi adil anyar kanggo jabatan iki.

Ing tembung liyane, pemilihan anyar lan adil bakal teka ing ngendi calon anyar bakal diijini bersaing lan kampanye kanggo jabatan kasebut.

Akeh sing ngomong, iki ora kedadeyan ing Januari 2021, nalika Dewan Eksekutif milih maneh Zurab Pololikashvili.

Akeh sing percaya iki bisa dadi dalan sing paling apik kanggo masa depan UNWTO lan Pariwisata Dunia. Iki uga minangka dalan sing paling apik kanggo calon anggota anyar, kayata Amerika Serikat lan 10 negara sing lagi wae gabung ing inisiatif global sing dipimpin Arab Saudi lan Spanyol dadi tenaga pendorong kanggo sesuk sing anyar lan luwih apik kanggo Organisasi Pariwisata Dunia.

Malah bisa uga nyetel warisan positif kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO saiki.

Para Menteri (Delegasi) UNWTO sing arep rawuh ing Majelis Umum ing Madrid 28 November - 3 Desember bisa nggawe sejarah kanggo pariwisata donya.

Ora nekani Majelis Umum bisa ateges kesempatan sing ilang kanggo negara kasebut sing ilang saka acara penting iki.

Sapa sing bakal ilang ing Majelis Umum yaiku eTurboNews wartawan. Ing Februari 2018, eTurboNews kanthi bangga nglaporake janjian Marcelo Risi minangka Senior Media Officer UNWTO.

Marcelo marang eTurboNews ing Februari 2018 nalika ditakoni kenapa tanggapan saka UNWTO wis ora rutin lan angel maneh, wangsulane: "Ana aturan prosedur lan persetujuan anyar."

Saiki Marcelo Risi sing padha didhawuhi daftar ireng eTurboNews saka UNWTO saiki, meksa eTurboNews kanggo nggawe pengaturan alternatif kanggo nutupi Majelis Umum penting iki kanthi efektif.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar