Klik ing kene yen iki siaran pers!

Awan Rusak Amarga Isin Karyawan

ditulis dening editor

Veritas Technologies, perusahaan proteksi data perusahaan, dina iki ngumumake temuan riset anyar sing nyoroti karusakan sing disalahake budaya ing papan kerja amarga sukses adopsi awan. Veritas nemokake manawa bisnis kelangan data kritis, kayata pesenan pelanggan lan data finansial, amarga karyawan kantor wedi banget utawa isin nglaporake masalah mundhut data utawa ransomware nalika nggunakake aplikasi awan, kayata Microsoft Office 365.

Print Friendly, PDF & Email

"Bisnis kudu mbantu, ora nyalahke, karyawan nalika data ilang utawa dienkripsi dening peretas minangka akibat saka tumindak karyawan," ujare Simon Jelley, manajer umum perlindungan SaaS ing Veritas. "Ana asring jendhela cendhak ing ngendi bisnis bisa tumindak kanggo nyilikake dampak saka mbusak utawa ngrusak data basis awan sing digunakake karyawan kantor. Pemimpin kudu menehi motivasi marang karyawan supaya cepet maju supaya tim IT bisa tumindak kanthi cepet kanggo njupuk tindakan perbaikan. Cetha saka riset iki yen isin lan paukuman dudu cara sing cocog kanggo nindakake. 

Temuan utama yaiku luwih saka setengah (56%) buruh kantor ora sengaja mbusak file sing di-host ing awan-kayata dokumen bisnis, presentasi lan spreadsheet-lan nganti 20% nindakake kaping pirang-pirang saben minggu. Temuan tambahan yaiku:

Karyawan banget isin, wedi ngakoni kesalahan

Panliten kasebut nuduhake manawa 35% karyawan ngapusi kanggo nutupi kasunyatan sing ora sengaja mbusak data sing disimpen ing drive awan sing dienggo bareng. Lan nalika 43% ujar manawa ora ana sing ngerteni kesalahane, ing kasus kacilakan ditemokake, 20% responden nglaporake manawa data kasebut ora bisa dipulihake maneh.

Nalika ditakoni kenapa dheweke gagal nindakake kesalahane, 30% responden ujar manawa dheweke meneng amarga isin, 18% amarga wedi karo akibate lan 5% amarga wis ngalami masalah karo departemen IT sadurunge. .

Karyawan malah kurang teka karo insiden ransomware. Mung 30% responden ujar manawa bakal langsung ngakoni kesalahan sing ngenalake ransomware menyang organisasi. Liyane 35% ujar manawa dheweke ora bakal nindakake apa-apa utawa pura-pura ora kedadeyan, lan 24% ujar manawa bakal ngilangi kesalahane dhewe nalika nglaporake kedadeyan kasebut.

"Karyawan tambah akeh gumantung marang teknologi berbasis awan kanggo mbantu dheweke ngrampungake pakaryan," tambah Jelley. "Dina iki, 38% karyawan kantor nyimpen data ing folder awan sing ditugasake, 25% ing folder sing disinkronake menyang awan lan 19% ing folder awan sing dituduhake karo tim. Sayange, luwih akeh wong sing ngakses drive awan, luwih akeh kesempatan kanggo individu supaya ora curiga utawa nyalahke. Nanging, tanpa ngerti rincian lengkap sapa sing nyebabake serangan ransomware, ditambah kepiye lan kapan, luwih angel mbatesi pengaruhe. 

Awan kasebut menehi kapercayan palsu marang para pekerja kantor

Panaliten kasebut uga negesake manawa karyawan ora ngerti babagan sepira gedhene pitulungan perusahaan awan sing dadi host file yen data ilang. Nyatane, meh kabeh karyawan (92%) ngira panyedhiya awan bakal bisa mulihake file kasebut, saka salinan awan, folder 'item sing wis dibusak' utawa serep. 15% ngira 'item sing wis dibusak' bakal kasedhiya ing awan paling ora setaun sawise data ilang.

"Meh setengah (47%) karyawan kantor mikir yen data ing awan luwih aman saka ransomware amarga padha nganggep panyedhiya maya nglindhungi saka malware sing bisa uga ora disengaja," ujare Jelley. "Iki minangka asumsi sing ora bener sing bakal terus nggawe risiko bisnis nganti dibuwang. Kasunyatane, minangka bagean saka layanan standar, umume panyedhiya awan mung menehi jaminan ketahanan layanan, dheweke ora menehi jaminan manawa pelanggan, nggunakake layanan kasebut, bakal nglindhungi data. Nyatane, akeh sing duwe model sing tanggung jawab ing syarat lan kahanane, sing nggawe jelas manawa data pelanggan dadi tanggung jawab kanggo nglindhungi. Nyimpen data ing awan ora kanthi otomatis nggawe aman, nanging isih mbutuhake proteksi data sing kuwat.

Mundhut data nyebabake karyawan sworo seru

Kanthi budaya isin saiki, mundhut data nyebabake kesejahteraan karyawan - 29% buruh kantor nglaporake nggunakake tembung sing ora sopan amarga kelangan data, 13% wis nggebug lan rusak, lan 16% nangis. Miturut riset, kelangan data sing gegandhengan karo karya utawa ngenalake ransomware minangka rong pengalaman sing paling ngepenakke kanggo para pekerja kantor-luwih stres tinimbang kencan pertama, wawancara kerja utawa lungguh kanggo ujian. 

"Ora nggumunake yen para pekerja kantor diusir nangis, sumpah lan ngapusi nalika nemokake file sing ilang ing salawas-lawase," ujare Jelley. "Koyone akeh sing percaya yen bakal gampang mbalekake data saka perusahaan sing nyedhiyakake layanan awan - nyatane, dudu tugase. Akibaté, 52% responden ing survey kita ujar manawa ora sengaja mbusak file ing awan lan ora bisa mbalekake maneh. Saben bisnis tanggung jawab kanggo nglindhungi data dhewe, apa ing awan utawa disimpen ing piranti dhewe. Yen dheweke bisa entuk hak kasebut lan nggampangake para pekerja mulihake file sing ilang, mula bisa nyuda tekanan karyawan. Nyalahke wong ora mbantu, nanging nggawe serep data sampeyan.

Metodologi

Panaliten iki ditindakake lan statistik sing dikumpulake kanggo Veritas dening 3Gem, sing diwawancarai 11,500 karyawan kantor ing Australia, China, Prancis, Jerman, Singapura, Korea Selatan, UAE, Inggris lan AS.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar