Klik ing kene yen iki siaran pers!

Jarum Suntik Vaksin COVID Saiki Kurang: Bisa Mbebayani Imunisasi

ditulis dening editor

Dikira ana celah pasokan pasar global 1.2 milyar piranti injeksi jarum suntik otomatis (AD) kanggo pangiriman vaksin COVID-19. Kesenjangan pasokan iki duwe risiko dadi bottleneck sing bisa ngancam pangiriman vaksin sing pas wektune ing setengah negara ing Bumi.

Print Friendly, PDF & Email

Tanggal 11 Nopember, PATH lan Dana Anak-anak Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNICEF) nganakake Konferensi Industri Jarum Suntik Vaksin COVID-19 Global sing nggabungake luwih saka rong lusin produsen jarum suntik lan organisasi multilateral terkemuka ing donya kanggo nggampangake transparansi ing pasar jarum suntik AD kanggo mbantu. nambah pasokan kanggo vaksin COVID-19 uga imunisasi rutin. Produsen ngonfirmasi tantangan pasokan jarum suntik AD global sing kritis wiwit pungkasan taun 2021 nganti pertengahan 2022, sanajan produksi lan upaya kaping telu dening organisasi multilateral kanggo ngamanake jarum suntik AD tambahan kanggo negara-negara berpendapatan rendah lan menengah sing mbutuhake.

Lonjakan panjaluk jarum suntik kanggo vaksin COVID-19, kira-kira luwih saka 4 milyar wiwit pungkasan taun 2021 nganti pertengahan 2022, amarga mundhake kiriman dosis vaksin COVID-19 menyang negara-negara sing liwat COVAX, gedhe. sumbangan saka pemerintah, lan kesepakatan bilateral. Adhedhasar data panyedhiya lan panjaluk global, model PATH ngira celah global 1.2 milyar jarum suntik AD.

Resiko kanggo pasokan jarum suntik kayata watesan ekspor negara, telat pengiriman, jalur manufaktur anyar sing gagal nampa prakualifikasi Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), utawa telat ngrampungake ekspansi manufaktur sing direncanakake bisa nggedhekake jurang kumulatif nganti luwih saka 2 milyar sajrone periode kasebut. Dosis booster bisa nggawe tekanan panjaluk tambahan ing pasar.

Imunisasi ditindakake kanthi eksklusif karo jarum suntik AD ing meh 70 negara, lan 30 negara digunakake kanggo sawetara imunisasi. Wiwit taun 1999, WHO, UNICEF, lan Dana Penduduk Perserikatan Bangsa-Bangsa wis nyaranake panggunaan eksklusif jarum suntik AD ing saindenging jagad kanggo imunisasi amarga "nyebabake risiko paling murah kanggo transmisi patogen sing ditularake getih saka wong menyang wong kayata hepatitis B utawa HIV" amarga jarum syringe AD ora bisa dicopot utawa digunakake maneh.

Sing penting, kabeh jarum suntik AD nyedhiyakake dosis tetep, tegese mung bisa diisi kanthi jumlah sing tepat kanggo siji dosis vaksin. Umume vaksin, kalebu kanggo akeh imunisasi penting kanggo bocah cilik, diwenehake nggunakake volume dosis 0.5-mL lan jarum suntik AD sing cocog. Rintangan logistik sing ana gandhengane karo ngirim jarum suntik AD saya tambah akeh amarga pangembangan vaksin sing terus berkembang, kayata kasedhiyan vaksin Pfizer kanthi skala gedhe sing mbutuhake syringe AD 0.3-mL AD khusus sing kurang-mati, sing durung nate diprodhuksi sadurunge. Ukuran jarum suntik anyar ngalihake jalur produksi saka ngasilake jarum suntik AD standar lan nambah tantangan kanggo cocog karo dosis vaksin kanthi ukuran jarum suntik sing bener ing titik imunisasi.

Mekanisme ngisi longkangan potensial kanggo nyepetake akses, nyilikake wektu tundha, nambah safety, lan mbangun pasokan sing lestari kalebu:

• Nggedhekake kapasitas manufaktur liwat investasi strategis lan insentif kanggo mbangun pasokan sing lestari lan nyuda wektu tundha pengiriman: Donor, investor, lan pemerintah bisa nggunakake alat sing digunakake kanggo menehi insentif marang panyedhiya vaksin, kalebu hibah, silihan tanpa bunga utawa kurang, lan jaminan volume kanggo ngimbangi sawetara resiko kanggo supplier. Utamane penting kanggo nggedhekake manufaktur jarum suntik lokal ing Afrika lan Amerika Latin, ing ngendi ana basis pasokan sing winates lan wektu pengiriman sing dawa kanggo pasokan luar negeri.

• Evaluasi maneh skenario panggunaan: Nganti kekurangan syringe AD ditanggulangi, negara sing bisa nggunakake jarum suntik safety liyane bisa mbantu ngirit pasokan jarum suntik AD kanggo negara sing sistem kesehatan sing keterbatasan.

• Nggawe standar volume dosis vaksin: Yen pabrikan vaksin bakal ngrumusake vaksin, booster, lan dosis pediatrik COVID-19 anyar kanggo cocog karo jarum suntik AD dosis tetep sing wis ana, bakal nyelarasake logistik, manufaktur, lan kampanye imunisasi.

• Ngindhari watesan ekspor nasional sing luwih mbatesi pasokan: Negara-negara kanthi kemampuan manufaktur jarum suntik bisa mbantu ngatasi kesenjangan pasokan global kanggo nggayuh target imunisasi 70 persen.

PATH bakal terus ngawasi pasar, kanthi nganyari data ing taun 2022 yen ana owah-owahan sing signifikan. Pemodelan PATH sadurunge sing dirilis ing Desember 2020 ngenali risiko utama, kalebu kahanan sing durung mesthi, uga wektu, logistik pengiriman, lan watesan gudang.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar