Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis rapat News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Sustainability News Pariwisata News Wire Plancongan

Destination Mekong mitra peluncuran anyar saka Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism

Destination Mekong mitra peluncuran anyar saka Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism.
Destination Mekong mitra peluncuran anyar saka Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism.
ditulis dening Harry Johnson

Destination Mekong dadi tanda tangan bangga saka Deklarasi Glasgow babagan Aksi Iklim ing Pariwisata ing COP26.

Print Friendly, PDF & Email
  • Deklarasi Glasgow babagan Aksi Iklim ing Pariwisata nglumpukake riset paling anyar lan keahlian global kanggo galvanize aksi iklim.
  • Keperluan pendekatan global sing konsisten kanggo tumindak iklim ing pariwisata wis jelas, utamane liwat riset babagan emisi CO2 sing ditindakake dening UNWTO/ITF lan dirilis ing UNFCCC COP25 ing Desember 2019.
  • Luwih saka sadurunge, industri pariwisata global duwe kesempatan unik kanggo nuduhake kekuwatan transformatif liwat aksi iklim sing menehi inspirasi lan nyopir.

Minangka bagéan saka upaya kanggo main peran kepemimpinan ing komunitas pariwisata global, Tujuan Mekong dadi penandatangan lan mitra peluncuran Deklarasi Glasgow babagan Aksi Iklim ing Pariwisata, sing diluncurake tanggal 4 November 2021 sajrone Konferensi Perubahan Iklim PBB (COP26).  

Didegaké ing taun 2017, Destination Mekong (DM) minangka organisasi pariwisata regional sing dikhususake kanggo juara wilayah Mekong, kalebu Kamboja, PR China (Provinsi Guangxi lan Yunnan), Lao PDR, Myanmar, Thailand, lan Vietnam, minangka sustainable lan inklusif. tujuan wisata.   

Deklarasi Glasgow babagan Aksi Iklim ing Pariwisata nyawiji lelungan lan pariwisata ing mburi jalur umum kanggo aksi iklim, nyelarasake sektor kasebut kanthi komitmen global lan nguatake solusi kolaboratif kanggo akeh tantangan sing diadhepi bisnis lan tujuan global.  

Deklarasi Glasgow nyengkuyung percepatan aksi iklim ing pariwisata kanthi ngamanake komitmen kanggo nyuda emisi ing pariwisata paling ora 50% sajrone dasawarsa sabanjure lan entuk Net Zero sanalika bisa sadurunge 2050. 

Minangka tandha saka Glasgow Declajatah ing Aksi Iklim ing Pariwisata, Destination Mekong wis setya nyelarasake tumindake karo rekomendasi ilmiah paling anyar kanggo mesthekake pendekatan kasebut tetep konsisten karo kenaikan ora luwih saka 1.5 ° C ing ndhuwur tingkat pra-industri ing 2100. Uga wis sarujuk kanggo ngirim utawa nganyari rencana aksi iklim sajrone 12 sasi, nyelarasake program karo limang dalan saka Pranyatan (Ukur, Decarbonize, Regenerate, Kolaborasi, Finance), laporan umum saben taun, lan makarya kanthi semangat kolaborasi, nuduhake praktik lan solusi sing apik, lan nyebarake informasi. 

"Saliyane sadurunge, industri pariwisata global duwe kesempatan unik kanggo nuduhake kekuwatan transformatif liwat aksi iklim sing menehi inspirasi lan nyopir. Ora mung darurat nanging uga masalah martabat manungsa, "ujare Catherine Germier-Hamel, CEO, Destination Mekong.

Deklarasi Glasgow babagan Aksi Iklim ing Pariwisata nglumpukake riset paling anyar lan keahlian global kanggo galvanize aksi iklim. Bakal dadi tuan rumah ing situs web One Planet Sustainable Tourism Program, didhukung dening Recommended Actions kanggo para pemangku kepentingan pariwisata ing saindenging jagad kanggo dianggep minangka bagean saka rencana aksi, bebarengan karo sumber daya liyane. Minangka deklarasi kasebut: "Transisi sing adil menyang Net Zero sadurunge 2050 mung bakal bisa ditindakake yen pemulihan pariwisata nyepetake panggunaan konsumsi lan produksi sing lestari, lan nemtokake maneh sukses ing mangsa ngarep kanggo nimbang ora mung nilai ekonomi nanging uga regenerasi ekosistem, keanekaragaman hayati, lan masyarakat.” 

Keperluan pendekatan global sing konsisten kanggo aksi iklim ing pariwisata wis jelas, utamane liwat riset babagan emisi CO2 sing ditindakake dening UNWTO/ITF lan dirilis ing UNFCCC COP25 ing Desember 2019. Iki nuduhake yen emisi sing ana gandhengane karo transportasi saka pariwisata diramalake. nambah 25% ing taun 2030 saka tingkat 2016, nglawan skenario ambisi saiki. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar