Breaking News Internasional Klik ing kene yen iki siaran pers! Thailand Breaking News

Simpen Hiu Kita

ditulis dening Juergen T Steinmetz

terus nerusake agenda konservasi laut kanthi ngluncurake kolaborasi anyar sing penting karo Pusat Biologi Laut Phuket (PMBC) kanggo ngembangake, ngrawat lan ngeculake hiu pring ing Thailand kidul.

Print Friendly, PDF & Email

Dirk De Cuyper, Kepala Eksekutif S Hotels & Resorts, ujar: "Kita bangga bisa gabung karo Pusat Biologi Laut Phuket ing proyek kritis iki. Hiu pring digolongake minangka 'rentan' dening International Union for Conservation of Nature (IUCN), saengga program SOS bakal nduweni peran wigati kanggo njaga spesies watu kunci. Iki minangka bagean saka janji perusahaan kita marang planet, sing dipandu dening dhukungan kita kanggo Tujuan Pembangunan Lestari (SDGs) Perserikatan Bangsa-Bangsa, utamane SDG14, 'Life Below Water', sing fokus ing segara, segara lan kali ing donya.
 
"Pusat Penemuan Laut ing Desa Pulau SAii Phi Phi lan SAii Lagoon Maldives nduweni peran penting kanggo njaga ekosistem ing jero banyu lan nglindhungi satwa. Dipimpin dening ahli biologi laut penduduk, dheweke uga ngajari para tamu lan warga lokal ing komunitas kita babagan pentinge konservasi. Kita ngarep-arep bisa kerja sama karo kanca-kanca lan kanca-kanca ing PMBC kanggo nylametake hiu pring ing Thailand sisih kidul,” Pak De Cuyper nambahake.
 
Dr. Kongkiat Kittiwatanawong, Direktur Pusat Biologi Kelautan Phuket, mratelakake: "Pusat kita wis dipercaya ing kapabilitas lan keahlian Estate Singha ing babagan konservasi urip segara kanthi nimbang pengalaman perusahaan saka proyek-proyek kepungkur. Kajaba iku, perusahaan kasebut wis nyambut gawe akeh ilmuwan lan staf kelautan ing Pusat Penemuan Laut, sing nduweni kemampuan kanggo ngurus endhog hiu Bambu nganti dadi bocah enom.
 
S Hotels & Resorts lan Singha Estate wis kerja sama ing pirang-pirang kampanye konservasi laut sing sukses. Proyek "Phi Phi Is Changing" ngarahake ngrampungake masalah pemutihan karang, dene "Toh Wai Wai" mbantu ngeculake clownfish, nyebarake karang lan nandur wit bakau ing Taman Nasional Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi. Kajaba iku, kemitraan anyar karo Universitas Kasetsart nggunakake drone kanggo ngawasi lan motret terumbu karang ing wilayah kasebut. Sadurungé taun iki, Pusat Penemuan Laut ing Desa Pulau SAii Phi Phi nylametake lan ndandani hiu pring lan iwak singa sing tatu.

Ing Maladewa, upaya panyebaran karang dening tim Marine Discovery Center ing SAii Lagoon Maldives nyebabake ekspansi terumbu lokal kaping sepuluh, lan bali penyu sisik, hiu martil scalloped lan wedgefish bottlenose menyang wilayah kasebut. Penyu laut Olive Ridley sing meteng uga ditemokake nyarang ing pantai ing taun 2020 - sing pisanan sing direkam spesies iki nyarang ing Maladewa.
 
S Hotels & Resorts wis setya ngilangi plastik siji-siji, nyuda sampah, daur ulang banyu lan ngupayakake panggunaan produk sing lestari lan biodegradable. Kanthi akeh inisiatif sing ditindakake, ora kaget yen grup kasebut wis menangake pirang-pirang penghargaan, kalebu gelar "Kepemimpinan Ijo" ing Asia Responsible Enterprise Awards 2020. Desa Pulo SAii Phi Phi minangka pemenang "Marine & Nature" ing Otoritas Pariwisata. of Thailand (TAT) UK Responsible Thailand Awards 2020, nalika Santiburi Koh Samui dianugerahi Penghargaan Hotel Hijau 2020 – 2021 Green Hotel Award "Tingkat Emas" - siji-sijine resort ing Samui sing entuk level iki saka luwih saka 100 properti sing ditrapake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar