Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Wisata Margasatwa: Butuh Crita Warna-warni

Wisata Margasatwa

Para pemangku kepentingan sing melu marketing pariwisata Sri Lanka kudu nggawe crita warna-warni babagan pengalaman satwa ing Sri Lanka, tinimbang nampilake fakta lan tokoh dhasar. Sing dibutuhake yaiku nggawe lan nyritakake crita satwa kanthi sentuhan manungsa.

Print Friendly, PDF & Email

Nalika turis potensial nelpon hotel utawa agensi travel kanggo takon babagan atraksi satwa ing Sri Lanka, paling asring staf sales mung menehi itinerary lan nyebutake kewan sing bisa diamati, tinimbang nggambarake satwa kanthi cara sing menarik.

Iki mbutuhake para profesional pariwisata sektor swasta duwe pengalaman lan semangat kewan liar sing dhuwur, lan pesen kasebut kudu mudhun menyang karyawan sing komunikasi karo turis. Sauntara kuwi, umume hotel saiki duwe naturalis ing daftar gaji, lan hotel kasebut kudu nyengkuyung supaya bisa nggawe crita kanggo turis supaya seneng satwa ing wilayah kasebut.

Sajrone pirang-pirang taun, aku wis nampilake akeh crita babagan individu kewan liar sing karismatik. Antarane akeh liyane, aku wis nulis akeh babagan:

• Rambo gajah liar sing patroli bund Taman Nasional Uda Walawe.

• Raja Walawe sing almarhum lan agung, raja Uda Walawe sing ora bisa dibantah nganti pirang-pirang dekade.

• Gemunu, gajah liar sing nakal ing Taman Nasional Yala, sing nyerang kendaraan pengunjung kanggo panganan.

• Hamu lan Ivan, macan tutul lanang sing diwasa, pinter ing dalan (sing saiki wis mati) uga ing Taman Nasional Yala.

• Natta, macan tutul lanang sing apik, lan Cleo, macan tutul wadon diwasa, saka Taman Nasional Wilpattu.

• Timothy lan Tabitha, 2 bajing raksasa semi-jinak ing Bungalow Seenuggala ing Taman Uda Walawe.

Aku wis diekstrak antics lan dibangun karakter watara wong. Lan aku ora njaluk ngapura kanggo "humanizing" wong. Sing nggawe kabeh luwih menarik kanggo wong. Aku bubar njupuk crita baya penduduk, Villy ing Jet Wing Vil Uyana Hotel, lan spun crita wutuh watara.

Afrika bisa uga duwe "Lima Besar" kéwan, nanging kita uga duwe dhewe "Big Four" mamalia - paus biru, gajah, macan tutul, lan bruwang sloth. Sawetara kanca-kancaku ngomong babagan "Big Five," nambahake paus sperma uga ing dhaptar iki, nanging aku ora setuju yen ana rong spesies sing padha ing dhaptar.

Sri Lanka nduwe meh 30% tutupan ijo, luwih saka 3,000 tanduran, lan luwih saka 1,000 spesies kewan. Dadi kita mesthi ora kekurangan barang sing apik wisata alam liar materi promosi. Dadi aku kepengin weruh yen Sri Lanka pancen mbutuhake turis sing akeh, utawa kudu ngupayakake strategi kualitas sing beda tinimbang kuantitas?

Sri Lanka nampani 2.3 yuta turis ing taun 2018 kanthi pendapatan $ 4.4 milyar. 2018 minangka skenario kasus paling apik, amarga ing taun 2019 kita ngalami serangan teroris, lan sabanjure kita ngalami Pandemi COVID. Pariwisata satwa liar minangka bagean sing terus berkembang lan Wikipedia ujar manawa pariwisata satwa saiki nggarap 22 yuta wong ing saindenging jagad kanthi langsung utawa ora langsung lan nyumbang luwih saka $120 milyar kanggo GDP global.

Malah ing Sri Lanka, kita wis weruh peningkatan dramatis ing segmen iki. Ing 2018 meh 50% kabeh turis menyang negara ngunjungi paling ora salah siji saka taman satwa, munggah saka 38% ing 2015. Departemen Konservasi Margasatwa entuk Rs staggering 2.1 milyar ing 2018 saka dodolan tiket manca.

Sampeyan kudu ditekan, Nanging, industri pariwisata kudu tumindak minangka wali saka atraksi satwa ing Sri Lanka tinimbang nyebabake degradasi sing, bab kang sektor swasta kudu waspada lan tanggung jawab.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Srilal Miththapala - eTN Sri Lanka

Ninggalake Komentar