Pamulihan Anyar kanggo Pariwisata Italia nganti 1 Milyar Euros

1 Milyar Euros kanggo Italia Pariwisata Recovery

Inisiatif kasebut, kanthi sinergi karo Sace, badan negara sing nggarap internasionalisasi perusahaan, minangka intervensi langsung pertama kanggo UKM (perusahaan cilik lan menengah) ing sektor minangka bagéan saka program strategis motor Italia. Rencana investasi saka institute saka kredit, nyedhiyakake sumber daya tambahan kanggo 120 milyar, taun iki dibukak karo langit-langit 50 milyar, kang bakal kanggo nambah dana sing diwenehake dening NRP kanggo relaunch saka negara. Utamane sektor digitalisasi, ekologi transisi, mobilitas lestari, pendhidhikan lan riset, inklusi lan kohesi, lan kesehatan lagi fokus.

Intervensi dhukungan sing diumumake dening grup perbankan sing dipimpin Carlo Messina bakal mbiayai UKM ing sektor kasebut utamane ing 3 wilayah: nganyarke lan nambah standar kualitas fasilitas akomodasi, lingkungan. saka tawaran, lan digitalisasi. Langkah-langkah sing diwenehake dening dekrit hukum 43 sing ana hubungane karo langkah-langkah Pariwisata PNRR uga bakal digabungake ing inisiatif kasebut.

Ana 2 solusi pembiayaan sing disusun ing konteks iki. Sing pertama yaiku Suite Loan, dirancang kanggo perusahaan pariwisata sing pengin mutusake kualitas fasilitas akomodasi. Kapindho S-Loan Turismo, ngarahke ing nyemangati investasi ngarahke ing redevelopment lan energi saka fasilitas.

Ing taun 2020, Intesa Sanpaolo nyengkuyung perusahaan pariwisata kanthi ngaktifake penundaan 70,000 silihan kanthi regane 8 milyar lan mbuwang milyaran finansial anyar liwat produk khusus.

"Pariwisata mesthi salah sawijining sektor sing paling akeh kena pandemi. Wiwit wiwitan, kita menehi dhukungan kanthi nggawe 2 milyar euro kasedhiya kanggo nyukupi kabutuhan likuiditas langsung perusahaan, "ujare Stefano Barrese, kepala Divisi Bank of the Territories of the Institute.

Reaksi positif kanggo inisiatif kasebut uga dicathet dening wakil saka sektor pariwisata. "Intervensi anyar sing diumumake dening Intesa Sanpaolo bakal ngidini perusahaan cilik lan menengah ing sektor pariwisata diiringi transisi. Kita ngormati kekarepan Intesa Sanpaolo kanggo ndhukung restrukturisasi hotel Italia, "ujare Presiden Federalberghi, Bernabò Bocca.

Miturut Maria Carmela Colaiacovo, Presiden Asosiasi Hotel Confindustria Italia, "Paket intervensi sing diidentifikasi wis dikalibrasi kanthi apik kanggo sektor kasebut."

"Dhukungan kanggo sektor spa [uga] teka saka Intesa Sanpaolo," tambah Massimo Caputi, Presiden Federterme Confindustria.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan