Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Curfew Guadalupe Efektif Langsung Amarga Kerusuhan Sipil

Guadaloupe Nglanggar Curfew
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Wilayah jaban rangkah Prancis ing Guadaloupe wis dilebokake ing curfew dina iki sawise 5 dina kerusuhan sipil lan kekerasan. Dasar kerusuhan kasebut amarga protokol COVID-19 sing ditindakake pemerintah.

Print Friendly, PDF & Email

Sapa sing ndhukung perang iki nglawan protokol? Serikat pekerja sing makili dokter lan petugas pemadam kebakaran bakal mogok dina Senin minangka protes wajib vaksinasi COVID kanggo para pekerja kesehatan lan syarat pass kesehatan.

Prancis bakal ngirim luwih saka 200 polisi menyang pulo kasebut sawise demonstrasi dadi kekerasan kanthi barikade diuripake lan kobongan, kalebu mobil, sing bisa nyebabake akibat sing mbebayani.

Kurfew sing disetel dening pamrentah lan kaya sing digarisake dening Alexandre Rochatte, prefek Guadaloupe, lan kaya sing diumumake dening kantore ing Twitter, curfew nutup kabeh wiwit jam 6 sore nganti jam 5 esuk. Klebu dhawuh yaiku nglarang dodolan bensin ing jerigen.

Panganggo Twitter @DylanJolan ujar: "Wong nesu lan nesu kasebut kudu metu. Iki nglawan kewajiban vaksin nanging bisa uga nglawan apa wae. Sawise nesu kasebut diungkapake, wong bakal lunga vaksin kasebut amarga ora ana dalan liyane.”

Ketoke, kerusuhan ora mung amarga protokol COVID-19, amarga warga uga protes marang kahanan urip sing ora apik.

"Kahanan sing tegang banget ing #Guadeloupe. Kendaraan waja gendarmerie disebarake kanggo ngungsi pamblokiran dalan, sajrone dina kaping lima serangan umum tanpa wates iki nglawan pass sanitasi nanging umume nglawan kahanan urip sing ora apik, ujare @AnonymeCitoyen ing Twitter.

Kahanan sing ora apik iki didhukung dening wong liya ing media sosial. @lateeyanacadam ujar ing kiriman Twitter: "Ora mung sanitasi, akses menyang banyu sing mlaku, ibu pensiunan kudu mbayar 2000 € kanggo tangki banyu nalika mbayar tagihan banyu saben wulan! Skandal chlordecone! Rega sing dhuwur banget ing populasi sing berpendapatan rendah!”

"Kabeh dhukungan kanggo warga Guadeloupe, sing duwe keberanian kanggo nglawan pamrentah iki sing ngarahake kediktatoran lan perbudakan, mugi-mugi pambrontakan kasebut nggugah warga Prancis Metropolitan," @meline2804 dikirim ing Twitter.

Ing statement gabungan sing digawe dening Menteri Dalam Negeri Prancis Gerald Darmanin lan Menteri Luar Negeri Sebastien Lecornu dina iki, loro pejabat kasebut sarujuk lan nyatakake yen dheweke "ngutuk banget kekerasan sing kedadeyan ing sawetara jam kepungkur. ing Guadeloupe. "

Prancis ngirim luwih saka 200 polisi menyang wilayah jaban rangkah Guadeloupe kanggo mbantu krisis kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar