Hotel & Resor News Pariwisata News Wire Plancongan USA Breaking News

Grand Canyon Jewels: El Tovar Hotel lan Hopi Gift Shop

Hotel El Tovar

Satus nembelas taun kepungkur, rong perhiasan arsitektur dibukak ing Taman Nasional Grand Canyon: El Tovar Hotel 95-kamar lan Toko Hadiah Hopi House sing cedhak. Loro-lorone nggambarake wawasan lan kewirausahaan saka Frederick Henry Harvey sing usaha bisnis kalebu restoran, hotel, mobil makan rel, toko hadiah, lan kios koran.

Print Friendly, PDF & Email

Kemitraan karo Atchison, Topeka lan Sante Fe Railway ngenalake akeh turis anyar menyang Southwest Amerika kanthi nggawe lelungan sepur lan mangan kanthi nyaman lan petualangan. Nganggo akeh seniman asli-Amerika, Perusahaan Fred Harvey uga ngumpulake conto bakul pribumi, manik-manik, boneka kachina, tembikar, lan tekstil. Harvey dikenal minangka "Peradaban Kulon."

Long sadurunge US Congress ditetepake ing Taman Nasional Grand Canyon ing 1919, turis paling wiwitan teka liwat stagecoach lan nginep ing tenda, kabin, utawa hotel komersial primitif. Nanging, nalika Atchison, Topeka lan Sante Fe Railway mbukak spur meh langsung menyang Rim Kidul Grand Canyon, nggawe kekurangan akomodasi sing cukup. Ing taun 1902, Sante Fe Railway mrentahake pambangunan El Tovar, hotel kelas papat sing dirancang dening arsitek Chicago Charles Whittlesey kanthi meh satus kamar. Hotel regane $ 250,000 kanggo mbangun lan minangka hotel paling elegan ing sisih kulon Kali Mississippi. Iki dijenengi "El Tovar" kanggo ngurmati Pedro de Tovar saka Ekspedisi Coronado. Senadyan fitur deso sawijining, hotel ngemot generator batu bara sing powered lampu listrik, panas uap, banyu panas lan adhem lan plumbing njero ruangan. Nanging, amarga ora ana kamar sing duwe jedhing pribadi, para tamu nggunakake jedhing umum ing saben patang lantai.

Hotel uga duwe omah kaca kanggo tuwuh woh-wohan lan sayuran seger, omah pitik lan sapi perah kanggo nyedhiyakake susu seger. Fitur liyane kalebu barbershop, solarium, taman gendheng, kamar biliar, ruang seni lan musik lan layanan telegraf Western Union ing lobi.

Hotel anyar iki dibangun sadurunge Grand Canyon dadi taman nasional Federal sing dilindhungi sawise riko Presiden Theodore Roosevelt ing 1903 Canyon. Roosevelt ngandika, "Aku pengin njaluk sampeyan nindakake siji bab sing ana hubungane karo kapentingan sampeyan dhewe lan kanggo kapentingan negara - kanggo njaga keajaiban alam sing gedhe iki kaya saiki ... muga-muga sampeyan ora bakal duwe bangunan sembarang jenis, ora Cottage panas, hotel utawa tindakan liya, kanggo mar keagungan apik, sublimity, loveliness gedhe lan kaendahan ing Canyon. Ninggalake apa wae. Sampeyan ora bisa nambah."

restoran Fred Harvey dibangun meh saben 100 mil ing Sante Fe Railway liwat Kansas, Colorado, Texas, Oklahoma, New Mexico lan California. Dheweke dadi staf restoran lan hotel karo "Harvey Girls", wanita enom sing direkrut ing AS kanthi "karakter moral sing apik, paling ora pendhidhikan kelas wolu, sopan santun, wicara sing jelas lan penampilan sing apik." Akèh wong banjur nikah ranchers lan cowboys lan dijenengi anak-anake "Fred" utawa "Harvey". Komedian Will Rogers ujar babagan Fred Harvey, "Dheweke njaga sisih kulon ing panganan lan garwane."

El Tovar diselehake ing Daftar Tempat Bersejarah Nasional tanggal 6 September 1974. Iki diumumake minangka Landmark Bersejarah Nasional tanggal 28 Mei 1987 lan dadi anggota Hotel Bersejarah Amerika wiwit taun 2012. Hotel iki wis dadi tuan rumah tokoh kaya Albert Einstein, Zane Grey, Presiden Bill Clinton, Paul McCartney, lan liya-liyane.

The Hopi House Gift Shop (1905) dibangun kanggo campuran menyang lingkungan tetanggan lan model sawise Hopi pueblo omah-omahé sing nggunakake bahan alam lokal kayata sandstone lan juniper ing construction. Nalika El Tovar catered kanggo upscale raos, Hopi House makili kapentingan berkembang ing Southwestern Indian seni lan Kerajinan disedhiyakake dening Fred Harvey Company lan Sante Fe Railway.

Hopi House dirancang dening arsitek Mary Jane Elizabeth Colter miwiti asosiasi karo Fred Harvey Company lan National Park Service sing luwih saka 40 taun. Iki dirancang lan dibangun minangka papan kanggo ngedol karya seni India. Dheweke njaluk bantuan seniman Hopi saka desa-desa sing cedhak kanggo mbantu mbangun struktur kasebut. Colter nggawe manawa interior kasebut nggambarake gaya bangunan Pueblo lokal. Jendhela cilik lan langit-langit sing sithik nyilikake sinar srengenge sing atos lan menehi rasa kelangan lan nyaman ing interior. Bangunan kasebut kalebu relung tembok, perapian pojok, tembok adobe, lukisan pasir Hopi lan altar upacara. Cerobong asap digawe saka kendi tembikar sing rusak ditumpuk lan dilebur bebarengan.

Nalika bangunan dibukak, lantai loro mameraken koleksi kemul Navajo lawas, kang wis menangaké hadiah utama ing 1904 St. Tampilan iki pungkasane dadi Koleksi Seni Rupa Fred Harvey, sing kalebu meh 5,000 karya seni asli Amerika. Koleksi Harvey njelajah Amerika Serikat, kalebu papan prestisius kayata Museum Lapangan ing Chicago lan Museum Carnegie ing Pittsburgh, uga papan internasional kayata Museum Berlin.

Hopi House, biyen lan saiki, nawakake macem-macem seni lan kerajinan Native American sing bisa didol: tembikar lan ukiran kayu sing disusun ing meja sing ditutupi selimut lan karpet Navajo sing ditenun tangan, kranjang sing digantung saka balok kayu sing dikupas, boneka kachina, topeng upacara, lan ukiran kayu sing dipadhangi dening cahya suffuse saka jendhela cilik struktur. Mural Hopi nghias tembok tangga, lan artefak agama minangka bagéan saka kamar kuil.

Perusahaan Fred Harvey ngundang para pengrajin Hopi kanggo nduduhake carane nggawe perhiasan, tembikar, kemul, lan barang-barang liyane sing bakal didol. Ing ijol-ijolan, padha nampa upah lan panginepan ing Hopi House, nanging padha ora tau duwe sembarang Hopi House lan arang diijini kanggo adol barang dhewe langsung menyang turis. Ing pungkasan taun 1920-an, Fred Harvey Company wiwit ngidini sawetara Hopi India menyang posisi tanggung jawab ing bisnis. Porter Timeche disewakake kanggo nduduhake tenun kemul nanging seneng ngobrol karo pengunjung sing arang rampung kemul kanggo ngedol, nalika dheweke ditawani kerja minangka sales ing toko oleh-oleh Hopi House. Dheweke banjur dadi panuku kanggo konsesi Fred Harvey ing Grand Canyon. Fred Kabotie, seniman kondhang sing nglukis mural Hopi Snake Legend ing Desert View Watchtower, ngatur toko hadiah ing Hopi House ing pertengahan 1930-an.

Saka pinunjul saka Hopi House akeh pengunjung bisa nganggep yen Hopi mung suku asli ing Grand Canyon, nanging iki adoh saka bebener. Nyatane, dina iki 12 beda suku diakoni minangka duwe hubungan budaya kanggo Canyon, lan National Park Service wis digunakake kanggo maringi leladen kabutuhan budaya kelompok liyane iki uga.

Hopi House ditetepake minangka Landmark Bersejarah Nasional ing 1987. Sajrone renovasi lengkap ing 1995, konsultan Hopi melu upaya pemugaran lan mbantu manawa ora ana unsur arsitektur utawa desain asli sing diowahi. Hopi House lan Lookout Studio minangka struktur kontribusi utama ing Distrik Landmark Bersejarah Nasional Grand Canyon Village.

PIC STANLEY

Stanley Turkel ditunjuk dadi Sejarawan taun iki dening Histories Hotels of America, program resmi National Trust for Histories Preservation, sing sadurunge dijenengi ing 2020 lan 2015. Turkel minangka konsultan hotel sing paling akeh diterbitake ing Amerika Serikat. Dheweke ngoperasikake praktik konsultasi hotel sing dadi saksi ahli ing kasus sing gegandhengan karo hotel, nyedhiyakake manajemen aset lan konsultasi waralaba hotel. Dheweke wis disertifikasi minangka Supplier Hotel Hotel Emeritus dening Institut Pendidikan Asosiasi Hotel lan Penginapan Amerika. [email dilindhungi] 917-628-8549

Bukune sing anyar "Great American Hotel Architects Volume 2" bubar diterbitake.

Buku Hotel liyane sing diterbitake:

• Hotel Amerika Greater: Pionir Industri Hotel (2009)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing New York (2011)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Wétan Mississippi (2013)

• Hotel Mavens: Lucius M. Boomer, George C. Boldt, Oscar saka Waldorf (2014)

• Hotel Amerika Besar Volume 2: Pionir Industri Hotel (2016)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Kulon Mississippi (2017)

• Hotel Mavens Volume 2: Henry Morrison Flagler, Pabrik Henry Bradley, Carl Graham Fisher (2018)

• Arsitek Hotel Amerika sing Gedhe Volume I (2019)

• Hotel Mavens: Volume 3: Bob lan Larry Tisch, Ralph Hitz, Cesar Ritz, Curt Strand

Kabeh buku kasebut bisa dipesen saka PengarangHouse kanthi ngunjungi stanleyturkel.com  lan ngeklik judhul buku.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Ninggalake Komentar