Klik ing kene yen iki siaran pers!

Survival Kanker Paru-paru Wis Mundhak

Logo American Lung Association
ditulis dening Dmytro Makarov

Laporan Anyar: Kaslametané Kanker Paru-paru Wis Mundhak, nanging Tetep Mudhun kanggo Wong Werna

Print Friendly, PDF & Email

anyar Laporan "State of Lung Cancer". ngandhakake yen tingkat kaslametan limang taun kanker paru-paru mundhak 14.5% sacara nasional dadi 23.7% nanging tetep luwih murah ing antarane komunitas warna. Asosiasi Paru-paru Amerika 4th laporan taunan, dirilis dina, highlights carane tol kanker paru-paru beda-beda miturut negara lan mriksa pratondho tombol saindhenging AS kalebu: kasus anyar, kaslametané, diagnosa awal, perawatan bedhah, lack of perawatan lan screening tarif.

Miturut laporan kasebut, saliyane tingkat kaslametan sing luwih murah, wong-wong warna sing didiagnosis kanker paru-paru ngalami asil sing luwih elek dibandhingake karo wong kulit putih, kalebu kurang kamungkinan didiagnosis luwih awal, luwih cenderung nampa perawatan bedah lan luwih cenderung ora nampa perawatan. Iki minangka taun kapindho laporan "Negara Kanker Paru-paru" nylidiki beban kanker paru-paru ing antarane kelompok minoritas ras lan etnis ing tingkat nasional lan negara.

"Laporan kasebut nyoroti warta penting - luwih akeh wong sing isih urip kanker paru-paru; Nanging, iku uga nandheske kasunyatan sing, sedhih, disparities kesehatan tetep kanggo masyarakat saka werna. Nyatane, nalika tingkat kaslametané kanker paru-paru nasional mundhak dadi 23.7%, tetep mung 20% ​​kanggo komunitas warna lan 18% kanggo wong Amerika Ireng. Saben uwong pantes duwe kesempatan kanggo urip kanthi lengkap lan sehat, mula luwih akeh kudu ditindakake kanggo ngatasi kesenjangan kesehatan iki, "ujare Harold Wimmer, Presiden lan CEO Nasional kanggo Asosiasi Paru-paru.

Cedhak 236,000 wong ing AS bakal didiagnosis kanker paru-paru taun iki. Laporan "Negara Kanker Paru-paru" 2021 nemokake tren nasional ing ngisor iki babagan tingkat kaslametan, diagnosis awal, lan perawatan penyakit kasebut:

  • Survival Rate: Kanker paru-paru minangka salah sawijining tingkat kaslametan limang taun sing paling murah amarga kasus kasebut asring didiagnosis ing tahap sabanjure, nalika kurang bisa diobati. Rata-rata nasional wong sing urip limang taun sawise diagnosa kanker paru-paru yaiku 23.7%. Tingkat kaslametané paling apik ing Connecticut kanthi 28.8%, dene Alabama peringkat paling awon ing 18.4%.
  • Diagnosis awal: Secara nasional, mung 24% kasus sing didiagnosis ing tahap awal nalika tingkat kaslametan limang taun luwih dhuwur (60%). Sayange, 46% kasus ora kejiret nganti tahap pungkasan nalika tingkat kaslametan mung 6%. Tingkat diagnosis awal paling apik ing Massachusetts (30%), lan paling awon ing Hawaii (19%).
  • Skrining Kanker Paru-paru: Skrining kanker paru-paru kanthi scan CT dosis rendah taunan kanggo wong sing beresiko dhuwur bisa nyuda angka kematian kanker paru-paru nganti 20%. Secara nasional, mung 5.7% saka wong-wong sing duwe risiko dhuwur sing disaring. Massachusetts nduweni tingkat screening paling dhuwur ing 17.8%, dene California lan Wyoming duwe paling murah ing 1.0%.
  • Bedah minangka Kursus Perawatan Kaping pisanan: Kanker paru-paru asring bisa diobati kanthi operasi yen didiagnosa ing tahap awal lan durung nyebar. Secara nasional, mung 20.7% kasus sing ngalami operasi.
  • Kurang perawatan: Ana sawetara alasan kenapa pasien ora bisa nampa perawatan sawise diagnosa. Sawetara alasan kasebut bisa uga ora bisa dihindari, nanging ora ana sing kudu diobati amarga kurang panyedhiya utawa kawruh pasien, stigma sing ana gandhengane karo kanker paru-paru, fatalisme sawise diagnosa, utawa biaya perawatan. Secara nasional, 21.1% kasus ora nampa perawatan.
  • Cakupan Medicaid: Program Medicaid negara biaya-kanggo-layanan minangka siji-sijine pembayar kesehatan sing ora dibutuhake kanggo nutupi screening kanker paru-paru kanggo populasi berisiko tinggi. Asosiasi Paru-paru nganalisa kabijakan jangkoan screening kanker paru-paru ing program biaya-kanggo-layanan Medicaid negara kanggo netepake status jangkoan screening kanker paru-paru saiki kanggo populasi Medicaid lan nemokake yen program biaya-kanggo-layanan Medicaid 40 negara kalebu screening kanker paru-paru, pitung program ora nyedhiyani jangkoan, lan telung negara ora duwe informasi kasedhiya ing privasi jangkoan sing.

Nalika temuan laporan "State of Lung Cancer" nuduhake karya sing kudu ditindakake, ana pangarep-arep. Ing wulan Maret 2021, Pasukan Tugas Layanan Pencegahan Amerika Serikat nggedhekake rekomendasi kanggo screening kanggo nyakup umur sing luwih gedhe lan luwih akeh perokok saiki utawa mantan. Iki kanthi dramatis nambah jumlah wanita lan wong Amerika Ireng sing layak kanggo screening kanker paru-paru.

Asosiasi Paru-paru nyengkuyung kabeh wong melu upaya kanggo mungkasi kanker paru-paru. Bukak Lung.org/solc kanggo sinau luwih lengkap babagan kanker paru-paru ing negara sampeyan lan mlebu petisi kanggo nambah dana kanggo Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit kanggo nglindhungi kesehatan negara kita saka penyakit, kalebu kanker paru-paru.

Kanggo perokok saiki lan mantan, ana sumber daya sing nylametake. Temokake yen sampeyan layak kanggo screening kanker paru-paru ing SavedByTheScan.org, banjur rembugan karo dhokter sampeyan babagan screening.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar