| Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Breaking Hong Kong News wong Warta Breaking Taiwan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Apa Turis Cina bali? Laporan Keypoints dirilis

Pelancong Tionghoa siap lan kepengin mabur maneh.
Pelancong Tionghoa siap lan kepengin mabur maneh.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Akademi Pariwisata China ngrilis "Laporan Tahunan Pengembangan Pariwisata Outbound China 2021."

Laporan kasebut dirilis dening Dr. Jingsong Yang, Direktur Institut Studi Internasional (Institut Riset Hong Kong, Macao lan Taiwan.)

Print Friendly, PDF & Email

Ing taun 2020, lelungan turis metu China gunggunge 20.334 yuta, suda 86.9% dibandhingake taun 2019. Ing Februari 2020, jumlah lelungan metu mudhun kanthi dramatis dadi kurang saka 600,000 saka luwih saka 10 yuta ing Januari. Tur grup outbound rampung mandheg. Lelungan turis metu kanggo taun 2021 dijangkepi tekan 25.62 yuta, mundhak 27% wiwit taun 2020. Dibandhingake karo skala gedhe sing luwih saka 100 yuta wong lelungan metu sadurunge pandemi, pariwisata metu China dhasare tetep mandheg.

Asia terus dadi tujuan paling dhuwur kanthi 95.45% kunjungan wisatawan China, diikuti Eropa, Amerika, Oseania, lan Afrika. Sakabèhé, lelungan menyang bawana kasebut mudhun 70% dadi 95%, Asia nyuda paling cilik lan Oseania nyuda paling gedhe. Hong Kong SAR, Macao SAR, lan Chinese Taipei tetep dadi tujuan sing paling kerep dibukak, kanthi luwih saka 80% kunjungan.

15 tujuan paling dhuwur yaiku Macau SAR, Hong Kong SAR, Vietnam, Korea Selatan, Jepang, Thailand, Kamboja, AS, Singapura, Taipei Cina, Malaysia, Inggris, Australia, Kanada lan Indonesia, kanthi penurunan saka 66% dadi 98%. Lelungan menyang Macau SAR nuduhake pemulihan sing jelas.

Survei kasebut nuduhake manawa safety, jarak cendhak, lan kekancan minangka titik fokus kanggo lelungan metu. 82.8% responden bakal lelungan menyang tujuan sing ora ana infeksi COVID maneh. Responden luwih seneng ngindhari panggonan sing rame. 81.6% nuduhake yen sawetara wektu, dheweke bakal milih lelungan domestik tinimbang lelungan metu. 71.7% wegah lelungan menyang luar negeri kanthi udhara amarga infeksi COVID sing durung mesthi.

Kanggo lelungan metu, mayoritas responden bakal ngandelake media sosial lan situs web lelungan, mung 25.08% sing nggunakake operator tur, sing nuduhake penurunan 37.79% dibandhingake taun 2019. Umume responden milih "lelungan karo kabeh kulawarga" lan "lelungan karo kabeh kulawarga". kulawarga parsial," lan luwih sithik milih "lelungan piyambak" lan "lelungan karo wong liyo." Kanggo durasi lelungan, kurang saka 10% milih luwih saka 15 dina lan luwih saka 60% rencana kanggo 1 nganti 7 dina, sing meh 50% milih 4 nganti 7 dina.

Pariwisata metu terus kena pengaruh pandemi global, lan kahanan domestik internasional lan China isih ora stabil. Ing mangsa ngarep, langkah-langkah kontrol kesehatan umum bakal dadi normal, lan turis sing metu saka China bakal pengin perlindungan keamanan lan kesehatan sing luwih apik. Industri pariwisata outbound adaptasi menyang normal anyar liwat inovasi lan perbaikan teknologi, kalebu vaksinasi, tes PCR kanthi cepet, kode kesehatan digital, lan sapiturute. sing positif bakal mbantu pariwisata outbound ing mangsa ngarep. 

Laporan kasebut nyatakake yen warga Tionghoa isih duwe kepinginan kanggo lelungan metu, didhukung dening basis populasi sing akeh, urbanisasi, lan kahanan ekonomi sing luwih apik. Laporan kasebut uga ngemot bagean sing nggambarake upaya / inovasi industri ing transisi saka pariwisata metu menyang pariwisata domestik kanggo nyukupi kabutuhan pasar.

Bagean pungkasan Laporan kalebu analisis penting babagan prospek 2022.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar