Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Wtn

Peringatan mendesak dening Sekretaris Jenderal Kehormatan UNWTO Francesco Frangialli

ditulis dening Dmytro Makarov

Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO Francesco Frangialli lan Dr. Taleb Rifai wis cukup.

Surat pena paling anyar saka mantan Sekretaris Jenderal ngomong babagan ngapusi, Pengadilan Stalinis lan titik sing malah kaadilan dadi ora adil.

Print Friendly, PDF & Email

Francesco Frangialli, ing Sekretaris Jenderal Kehormatan UNWTO lan mantan kepala organisasi nanggapi Surat Zurab Pololikashvili kanggo kabeh Negara Anggota saka minggu kepungkur.

Francesco Frangialli njabat minangka Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa wiwit taun 1997 nganti 2009 lan dianggep minangka salah sawijining wong sing paling dihormati ing industri perjalanan lan pariwisata global.

Prestasi utama Frangialli minangka sekretaris jenderal kalebu "nyiptakake sistem sing ditampa sacara universal kanggo ngukur dampak pariwisata ing ekonomi nasional lan penerapan Kode Etik Global kanggo Pariwisata kanggo nyengkuyung pariwisata sing tanggung jawab lan lestari.

Pelanggaran kode etik iki minangka titik pemicu kanggo mantan pimpinan UNWTO kanggo ngomong kanthi kuat ing seri surat terbuka marang pimpinan organisasi saiki.

Francesco Frangialli ngandhani Zurab Pololikashvili ing surat terbuka:

 Dear Perwakilan Negara Anggota Organisasi Pariwisata Dunia,

Aku nulis kanggo sampeyan minangka mantan Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia. Kanggo sing ora kenal karo jaman prasejarah, aku dadi Wakil Sekretaris Jenderal wiwit taun 1990 nganti 1996, Sekretaris Jenderal. ad interim ing 1996-1997, lan Sekretaris Jenderal saka 1998 kanggo 2009. Sajrone periode 2001-2003, aku mimpin konversi Institusi kita dadi badan khusus PBB. 

Sawise dadi tanggung jawab Sekretariat, saka sudut pandangku, sawetara ngendhaleni, utamane nalika Organisasi melu proses pemilihan kanggo milih Sekretaris Jenderal sajrone patang taun sabanjure. Mulane, sanajan kasunyatane aku nuduhake akeh gagasan sing ditulis ing teks iki, aku ora nandhatangani surat terbuka sing dikirimake dening sekelompok pejabat formal tingkat dhuwur menyang sampeyan. 

Nanging layang anyar sing disebarake kanggo nanggepi Anggota dening Sekretaris Jenderal sing saiki lan tuduhan sing salah kasebut meksa aku nanggepi umum babagan rong poin. 

Kaping pisanan, yen tujuane ing wektu nalika aku dadi tanggung jawab, aku ora bisa nampa statement kasebut "Irregularities digawe lan akeh Negara Anggota penting mundur, kahanan sing Organisasi wis nyoba kanggo ndandani wiwit wektu iku". 

Nalika ngrujuk ing "iregularities", siji ora bisa tetep samar. Saben irregularity kudu diidentifikasi. Iku kudu ngandika nalika kedaden, sing tanggung jawab kanggo iku, lan negara kang ninggalake minangka akibat.

Iki persis apa sing diarani uji coba Stalinis

Nalika aku dadi Sekretaris Jenderal, ora ana negara penting sing ninggalake Organisasi kasebut. 

Nalika aku gabung karo WTO minangka Wakil Sekretaris Jenderal sing enom kanggo Antonio Enriquez Savignac, Organisasi kasebut saya bingung. Akeh negara ing Amerika Tengah, kayata Kosta Rika lan Honduras, lan ing Asia-Pasifik, kayata Filipina, Thailand, Malaysia, lan Australia, wis lunga; Amerika Serikat padha ngetutake kanthi cepet. Kanthi leluhurku, lan mengko, kanthi prentah dhewe, kita bisa mbalikke tren kasebut. 

Nalika aku ninggalake UNWTO ing taun 2009, Institusi kasebut duwe 150 Anggota. Kabeh negara Asia sing sadurunge lunga wis gabung maneh, lan negara anyar ing jagad iki, sing penting kanggo industri pariwisata, wis teka. Negara-negara penting kayata Arab Saudi, Kroasia, Serbia, Ukraina, Kazakhstan, lan Afrika Kidul, lan liya-liyane, wis gabung. Latvia, Lithuania, Inggris, Norwegia, Australia, lan Kanada minangka Anggota.

Aku wis nampa layang saka pamaréntah Selandia Baru sing mratelakake niat kanggo melu. Sekretaris Perdagangan Amerika Serikat wis nyaranake langkah sing padha marang Presiden. Maca layang Sekretaris Jenderal, aku seneng ngerti manawa manajemen saiki kerja kanggo "ngobati" ora ana sawetara negara utama. Aku nyathet yen wis dadi patang taun lan ora ana asil. 

Thanks kanggo kontribusi sing teka saka negara "sugih" iki, nanging uga kanggo manajemen mrikso ati-ati, lan watesan ketat biaya Staff, kang wis ilang saka ngarsane, UNWTO sante nalika aku lunga, surplus financial substansial, saéngga kanggo mbiayai program sing sugih lan macem-macem kegiatan kanggo periode anggaran sing bakal teka 2010-2011. Yen "defisit financial abot” wis ana utawa ana saiki, ora tanggal saka periode wektu iki. 

Kapindho, aku ora setuju karo anggepan, amarga wis disetujoni dening Dewan, prosedur nominasi calon Sekretaris Jenderal diputusake lan ditindakake kanthi cara sing bener, transparan, lan demokratis. Iku ora ana apa-apa. 

Bebarengan karo penerusku minangka Sekretaris Jenderal, Dr. Taleb Rifai, lan tanpa campur tangan apa wae ing pilihan sing bakal ditindakake, kita ngelingake yen ana risiko sing ana ing jadwal sing diusulake dening calon Sekretaris Jenderal lan ditampa dening Dewan Eksekutif ing sesi kaping 112 ing Tbilisi. Yen swara kita dirungokake, keraguan sing saiki mengaruhi legitimasi kabeh proses pemilihan ora bakal ana. 

Rapat ing negara asal saka incumbent nalika akeh anggota Dewan ora bisa lelungan amarga pandemi lan nalika akeh sing diwakili dening kedutaan besar ing Georgia, kanthi jelas ngenalake bias. 

Dewan nyetujoni jadwal sing ndadekake calon potensial ora bisa ngumumake awake dhewe, njaluk dhukungan saka pamrentah, njlentrehake lan nyebarake program, lan kampanye kanthi normal. Watesan wektu sing ora adil iki, bebarengan karo kahanan sanitasi sing umum lan periode pungkasan taun, nyegah calon-calon sing bisa teka menyang negara-negara pemilih. Pamilihan dianakaké ing Madrid uga milih Sekretaris Jenderal metu, minangka mantan duta kanggo Spanyol. Kabeh iki digabungake menehi incumbent kauntungan competitive sing ora adil saka pesaing bisa. 

Pretext saka wektu ridiculously cendhak wektu antarane rong sesi saka Dewan iki kanggo duwe sesi 113th ing Madrid bebarengan karo pameran pariwisata penting ing Spanyol, FITUR. Iki mung ndhelikake bebener kanggo Anggota, amarga wis jelas wiwit wiwitan, amarga pandemi, FITUR ora bakal kedadeyan kaya sing direncanakake ing wulan Januari. Kaya sing dituduhake ing surat sing aku cosigned karo Taleb Rifai, lingkungan sanitasi hard kudu mimpin kanggo solusi ngelawan: kanggo nganakake sesi Dewan ing pungkasan sabisa, ing springtime kaya biasanipun, utawa malah ing awal Majelis Umum.

Ing kahanan kaya mengkono, maju tanggal mung ngapusi. 

Sekretaris Jenderal sing wis metu mbantah ing surat kasebut yen prosedur sing ditindakake pancen sah, lan tiba "ing lingkup Dewan Eksekutif dhewe".

Iki pancen bener. Nanging legalitas ora cukup. Ing manipulating proses, sampeyan bisa dadi loro legal lan laku jina.

Prosedur pemilihan bisa sacara resmi sesuai karo Statuta, nanging ing wektu sing padha ora adil lan ora padha. Ing pungkasan dina, ora etika.

Kaya sing ditulis Sophocles:

"Ana titik ngluwihi malah kaadilan dadi ora adil". 

Mugi-mugi Majelis Umum, kanthi kapasitas "organ paling dhuwur” saka UNWTO, bakal nindakake apa sing perlu kanggo njamin pemilihan sing adil ing Madrid lan bali menyang manajemen Organisasi sing apik. 

Muga-muga sampeyan kabeh tetep subur lan kepenak ing Spanyol.
November 22nd, 2021

Francesco Frangialli 

Sekretaris Jenderal Kehormatan UNWTO 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar