Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Ethiopia Warta Breaking Prancis Jerman Breaking News Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News

AS, Inggris, Prancis lan Jerman njaluk supaya wargane ninggalake Ethiopia saiki

AS, Inggris, Prancis lan Jerman njaluk supaya wargane ninggalake Ethiopia saiki
AS, Inggris, Prancis lan Jerman njaluk supaya wargane ninggalake Ethiopia saiki
ditulis dening Harry Johnson

Konflik saiki njeblug ing Ethiopia Lor setahun kepungkur, nalika pamrentah federal ngluncurake operasi militer nglawan kelompok separatis pemberontak, Front Pembebasan Rakyat Tigray (TPLF). 

Print Friendly, PDF & Email

Ing tengah-tengah wedi yen ana pemberontakan ing ibukutha Ethiopia, Addis Ababa, sawetara pamrentah Kulon njaluk supaya wargane ninggalake Ethiopia sanalika bisa.

Kamentrian Luar Negeri Jerman lan Kedutaan Besar Prancis ing Addis Ababa ngetokake pernyataan sing kapisah dina iki menehi saran marang warga negara kasebut supaya ninggalake tanpa wektu tundha. AS lan Inggris bubar nerbitake rekomendasi sing padha kanggo wargane.

The Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB) uga ngonfirmasi manawa dheweke kerja kanggo 'pindhah sementara' anggota kulawarga staf internasional saka Ethiopia amarga kahanan keamanan sing saya rusak.  

Awal wulan iki, 22 anggota staf Ethiopian dicekel lan ditahan dening pasukan pemerintah nalika nyerang Addis Ababa target etnis Tigrayans, PBB ngandika. Sawetara banjur dirilis.

Konflik saiki njeblug ing Ethiopia Lor setahun kepungkur, nalika pamrentah federal ngluncurake operasi militer nglawan kelompok separatis pemberontak, Front Pembebasan Rakyat Tigray (TPLF). 

Klompok kasebut, sing wis mrentah negara kasebut pirang-pirang taun sadurunge dibuwang ing taun 2018, wis sawetara wulan kepungkur bisa ngontrol maneh wilayah Tigray sisih lor, kalebu ibukutha Mekele. Dina Selasa, TPLF ujar manawa wis nguwasani Shewa Robit lan terus maju Addis Ababa, udakara 220 km (136 mil).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar