Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Breaking Prancis Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Anggur & Roh

Anggur Prancis: Produksi paling awon wiwit 1970

Anggur Prancis

Prancis misuwur kanthi kemewahan lan kalebu ing macem-macem iki yaiku anggur. Negara iki ngasilake kira-kira 16 persen saka anggur ing donya lan makaryakke liwat 142,000 wong ing sektor anggur-tuwuh piyambak.

Print Friendly, PDF & Email

Riset Reuters nemtokake manawa ing anggur Prancis produksi industri bakal mudhun udakara udakara 30 persen ing taun iki, dibandhingake karo taun sadurunge, nggawe 2021 minangka taun paling ala wiwit taun 1970 lan bisa uga dadi taun paling ala sing direkam.

Panyebab warta ala iki kalebu frost April, kekacauan Covid 19, perang dagang Presiden Trump sing nargetake anggur Prancis, banjir musim panas sing digabungake karo suhu dhuwur sing nyebabake pembentukan jamur ing wit anggur sing ngrusak akeh panen.

Penyayang anggur kudu tuku anggur Prancis SAIKI kanggo nyiapake musim liburan lan nyoba ngindhari kenaikan rega ing kasir.

2020 Domaine Girard, Sancerre, Les Garennes. Sauvignon Blanc

Sancerre dumunung ing pojok wétan wilayah kebon anggur utama Lembah Loire lan luwih cedhak karo Cote d'Or ing Burgundy tinimbang distrik anggur penting liyane ing Loire ing Anjou lan Touraine. Wilayah viticultural nyakup 15-mills bukit-bukit ing pinggir kulon Loire kanthi 7000 hektar tanduran anggur sing dikhususake kanggo ngasilake anggur sebutan kasebut.

Jinis lemah dipérang dadi telung bagean: kapur, watu gamping-kerikil, lan silex (flint). Flint asring dikreditake kanggo aroma smokey pierre a fusil (gunflint) sing khas lan alasan kanggo jeneng samaran Sauvignon Blanc Fume.

Sancerre misuwur amarga anggur putih sing garing lan aromatik sing digawe saka Sauvignon Blanc. Sancerre klasik yaiku putih, kanthi asam kanthi cathetan gooseberries, suket, nettles lan mineralitas watu. Phylloxera ngrusak kebon anggur ing pertengahan abad kaping-19, ngrusak trek saka macem-macem anggur abang kayata Gamay lan Pinot Noir. Kebon anggur ditandur maneh ing Sauvignon Blanc lan wilayah kasebut nampa status AOC ing taun 1936.

Domaine Girard Sancerre 2020. Cathetan. 100 persen Sauvignon Blanc. Domaine Fernand Girard disutradarai dening Alain Girard, ngetutake jejak generasi pembuat anggur ing desa Chaudoux, dumunung sawetara mil ing sisih lor-kulon Sancerre lan sisih lor Cavignol. Kebon anggur kalebu 14 hektar lan Girard adol sawetara cuvees menyang negocian lan kanthi pribadi botol bagean saka total produksi miturut jeneng kulawarga. Cuvee La Garenne asalé saka kebon anggur 2.5 hektar ing lereng sisih wétan sing curam kanthi lemah watu gamping sing watu banget. Lemah kapur nambahake cathetan flinty, mineral lan ijo khas Sauvignon Blanc.

Properti kasebut nggunakake teknologi modern sing kalebu pers pneumatik, tong baja tahan karat, sistem kontrol suhu sajrone fermentasi lan ruang ber-AC kanggo tuwa ing tong lan botol stok. Sanajan teknologi kasebut minangka abad kaping 21, cara tradisional digunakake ing pakebonan anggur ing ngendi herbisida lan perawatan digunakake kanthi jarang, lan ragi komersial ora dienalake kanggo fermentasi utawa nambah rasa. Asil punika Sancerre sing presents aromas penake, bebarengan karo acidity seger karo astringency kurang.

Alain Girard - Foto dening Noah Oldham

Mripat diganjar emas kuning pucet lan irung ndeteksi rempah-rempah, kulit lemon, suket ijo seger, apel ijo, potongan lemon lan flint. Digabungake kanthi apik karo iwak putih sing rata ing saus caper nanging kanthi kekuatan lan kamulyan.

Waca Bagian Siji ing kene: Sinau babagan anggur ing Lembah Loire ing Minggu NYC

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Liyane "iku salah Trump."
    Tarif AS minangka respon kanggo subsidi ora adil EU marang Airbus, kaya sing dicathet dening WTO. Tarif kasebut dimaksudake kanggo nggawa sawetara ekuitas menyang perdagangan AS-EU. Bakal migunani kanggo nyritakake kabeh crita lan nyalahake Trump.