Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Ruang Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Misi anyar kanggo mbela Bumi sing diluncurake dening NASA lan SpaceX

Misi anyar kanggo mbela Bumi sing diluncurake dening NASA lan SpaceX
Misi anyar kanggo mbela Bumi sing diluncurake dening NASA lan SpaceX
ditulis dening Harry Johnson

Mung siji bagean saka strategi pertahanan planet NASA sing luwih gedhe, DART bakal nyebabake asteroid sing dikenal sing dudu ancaman kanggo Bumi.

Print Friendly, PDF & Email

Tes Pengalihan Asteroid Ganda (DART) NASA, misi skala penuh pertama ing donya kanggo nguji teknologi kanggo mbela Bumi saka potensial bebaya asteroid utawa komet, diluncurake Rebo jam 1:21 EST ing a SpaceX Roket Falcon 9 saka Space Launch Complex 4 East ing Vandenberg Space Force Base ing California.

Mung siji bagéan saka NASAStrategi pertahanan planet sing luwih gedhe, DART - dibangun lan dikelola dening Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) ing Laurel, Maryland - bakal nyebabake asteroid sing dikenal sing dudu ancaman kanggo Bumi. Tujuane yaiku kanggo ngganti gerakan asteroid kanthi cara sing bisa diukur kanthi akurat nggunakake teleskop adhedhasar lemah.

DART bakal nuduhake manawa pesawat ruang angkasa bisa kanthi otomatis navigasi menyang asteroid target lan sengaja tabrakan karo - cara defleksi sing diarani pengaruh kinetik. Tes kasebut bakal nyedhiyakake data penting kanggo mbantu nyiyapake asteroid sing bisa nyebabake bebaya kanggo Bumi, yen ana sing ditemokake. LICIACube, a CubeSat nunggang karo DART diwenehake dening Badan Angkasa Italia (ASI), bakal dirilis sadurunge impact DART kanggo njupuk gambar saka impact lan mega asil saka materi ejected. Kira-kira patang taun sawisé impact DART, proyek Hera ESA (European Space Agency) bakal nganakake survey rinci babagan loro asteroid kasebut, kanthi fokus khusus ing kawah sing ditinggalake dening tabrakan DART lan nemtokake massa Dimorphos sing tepat.

"DART ngowahi fiksi ilmiah dadi kasunyatan ilmiah lan minangka bukti proaktivitas lan inovasi NASA kanggo entuk manfaat kabeh," ujare. NASA Administrator Bill Nelson. "Saliyane kabeh cara NASA nyinaoni alam semesta lan planet asal kita, kita uga kerja kanggo nglindhungi omah kasebut, lan tes iki bakal mbantu mbuktekake salah sawijining cara sing bisa digunakake kanggo nglindhungi planet kita saka asteroid sing mbebayani yen ana sing bisa ditemokake. tumuju ing bumi.”

Ing 2:17 am, DART dipisahake saka tahap kapindho roket. Sawetara menit sabanjure, operator misi nampa data telemetri pesawat ruang angkasa pisanan lan miwiti proses orientasi pesawat ruang angkasa menyang posisi sing aman kanggo nyebarake susunan solar. Kira-kira rong jam sabanjure, pesawat ruang angkasa rampung ngluncurake rong susunan solar sing dawane 28 kaki. Dheweke bakal nguwasani pesawat ruang angkasa lan Xenon Thruster Evolusi NASA - mesin ion Komersial, salah sawijining sawetara teknologi sing diuji ing DART kanggo aplikasi ing misi ruang angkasa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar