Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Cruising Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Paling ora ana 27 wong sing tiwas ing bencana kapal Selat Inggris

Paling ora ana 27 wong sing tiwas ing bencana kapal Selat Inggris
Paling ora ana 27 wong sing tiwas ing bencana kapal Selat Inggris
ditulis dening Harry Johnson

Luwih akeh migran ilegal ninggalake pesisir lor Prancis tinimbang biasane kanggo njupuk kauntungan saka kahanan segara sing tenang nalika Rebo, sanajan banyune adhem banget.

Print Friendly, PDF & Email

Jumlah migran ilegal sing nggunakake prau cilik utawa dinghies kanggo nyebrang Selat Inggris wis akeh banget ing taun iki, senadyan risiko dhuwur saka potensial bencana maritim. 

Miturut polisi Prancis lan pejabat lokal, paling ora ana 27 wong sing tiwas ing bencana paling anyar, nalika nyoba nyabrang Selat Inggris saka Prancis menyang Inggris nalika prau cilike ambruk ing pesisir lor. Calais, Prancis.

Walikota Kab Calais, Natacha Bouchart, dina iki ujar manawa jumlah tiwas sing surem ana 27, sawetara menit sawise walikota liyane nyatakake 24.

Polisi Prancis ujar manawa paling ora ana 27 wong sing tiwas.

Franck Dhersin, wakil kepala transportasi regional lan walikota Teteghem ing pesisir Prancis sisih lor ujar manawa jumlah tiwas wis tekan 31 lan wong loro isih ilang.

The UNOrganisasi Internasional kanggo Migrasi nyebutake kedadeyan kasebut minangka kerugian paling gedhe ing Selat Inggris wiwit ngumpulake data ing 2014.

Luwih akeh migran ilegal ninggalake pesisir lor Prancis tinimbang biasane kanggo njupuk kauntungan saka kahanan segara sing tenang nalika Rebo, sanajan banyune adhem banget.

Siji nelayan nelpon layanan ngluwari sawise ndeleng kapal kosong lan wong-wong sing ngambang ora obah ing cedhak.

Telung prau lan telung helikopter wis disebarake kanggo njupuk bagian ing panelusuran, panguwasa lokal ngandika.

Perdhana Mentri Prancis Jean Castex nyebutake prau sing malik minangka "tragedi".

"Pikiranku karo akeh sing ilang lan cilaka, korban penyelundup kriminal sing ngeksploitasi kasusahan lan kasangsaran," dheweke tweeted.

Perdana Menteri Inggris Boris Johnson ujar manawa dheweke "kaget lan kaget lan sedhih banget amarga tiwas".

"Pikiran lan simpatiku yaiku para korban lan kulawargane lan ana ing perkara sing nggegirisi sing dialami. Nanging bilai iki negesake manawa mbebayani kanggo nyabrang Saluran kanthi cara iki, "ujare.

Johnson sumpah pamrentahane bakal "ora ninggalake watu unturned kanggo mbubrah proposal bisnis saka traffickers manungsa lan gangsters," sawise dheweke wis ketua rapat panitia darurat pemerintah ing nyebrang.

Sadurunge dina Rebo, kementerian dalam negeri Prancis ujar manawa kapal patroli Prancis nemokake limang mayat lan lima liyane ora sadar ing banyu sawise nelayan menehi tandha marang panguwasa.

Kedadeyan kasebut kedadeyan nalika ketegangan tuwuh ing antarane London lan Paris babagan rekor jumlah migran sing nyabrang Saluran.

Jumlah migran ilegal nggunakake prau cilik utawa dinghies kanggo nyebrang Channel wis akeh banget ing taun iki, senadyan risiko dhuwur.

Miturut pejabat Inggris, luwih saka 25,000 wong saiki wis teka ing taun iki, wis tikel kaping telu angka sing dicathet ing taun 2020.

Inggris njaluk supaya Prancis njupuk tindakan sing luwih ketat marang wong-wong sing nyoba lelungan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar