Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Kepulauan Solomon Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ibukutha Kepulauan Solomon ana ing curfew sawise kerusuhan kekerasan

Ibukutha Kepulauan Solomon ana ing curfew sawise kerusuhan kekerasan
Ibukutha Kepulauan Solomon ana ing curfew sawise kerusuhan kekerasan
ditulis dening Harry Johnson

Polisi Honiara nembakake gas luh marang para demonstran sing mbakar bangunan lan sebagian ngobong kantor polisi ing cedhak gedung parlemen.

Print Friendly, PDF & Email

Panguwasa pamrentah Kepulauan Solomon ngumumake manawa ibukutha Honiara saiki ana ing curfew.

Ibukutha negara pulo Pasifik wis dikunci sawise para perusuh kasar nyoba nyerang gedung parlemen nasional.

Miturut Pulo Salomojuru wicoro polisi, polisi murub gas luh ing rioters sing nyetel bangunan murub lan sebagéyan kobong mudhun kantor polisi cedhak bangunan parlemen dina.

"Akeh akeh sing dibentuk ing ngarep parlemen. Dheweke duwe tujuan supaya perdana menteri mundur - iku spekulasi umum - nanging kita isih nyelidiki motif kasebut. Sing penting polisi saiki wis ngontrol kahanan lan ora ana sing metu ing dalan," ujare polisi Honiara.

Miturut perwira kasebut, polisi ora ngerti apa-apa ing wektu iki.

Layanan saran Pelancong Cerdas resmi Canberra ngelingake warga Australia ing ibukutha Solomons supaya ati-ati.

"Kahanan wis berkembang ing Honiara karo kerusuhan sipil. Mangga olah raga, tetep ing papan sampeyan yen aman lan ngindhari wong akeh, ”ujare.

Kekerasan kasebut dilaporake melu klompok demonstran sing lunga menyang Honiara minggu iki saka pulo Malaita tetanggan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar