Klik ing kene yen iki siaran pers!

Peringatan Kanker: Heartburn Bisa Mbebayani

ditulis dening Linda S. Hohnholz

Minggu iki, Amerika nemokake manawa GERD utawa Gastroesophageal Reflux Disease minangka panyebab tenggorokan Presiden Biden. Biasane, gejala GERD ora digatekake. Lan sing bisa mbebayani.

Print Friendly, PDF & Email

Penyakit refluks bisa nyebabake Kanker Esophagus. Mbusak tenggorokan, tenggorokan lara, swara serak, batuk terus-terusan, keselak nalika turu, malah erosi untu kalebu gejala GERD sing kurang dikenal. Heartburn minangka gejala sing kabeh wong ngerti.

Kanggo akeh wong Amerika, gejala kasebut mung minangka peringatan yen ana risiko kanker.

Iki GERD Awareness Week - ditetepake kanggo pas karo rakus Thanksgiving. Nanging sampeyan ora kudu mangan kakehan kanggo ngalami GERD lan risiko sing bisa nyebabake kesehatan sampeyan.

Pil Bisa Ora Dadi Jawaban

Akeh banget sing ndeleng heartburn minangka kasunyatan urip lan nggunakake obat-obatan sing over-the-counter kanggo nyuda gejala kasebut. Sayange, relief gejala ora ngilangi karusakan ing aliran balik asam lambung lan bisa nyebabake empedu.

Obat ora mandhegake semprotan isi weteng sing bisa nyebabake kondisi pra-kanker sing dikenal minangka Barrett's Esophagus. Sing kedadeyan nalika lapisan esophagus sampeyan ganti kaya weteng. Kanggo sawetara, iki nyebabake pangembangan kanker esophagus.

Aja Nglirwakake Weker

Barrett's Esophagus ora nyebabake gejala. Tegese gejala GERD bisa dadi siji-sijine bebaya sampeyan - lan bisa dadi kunci kanggo nylametake urip sampeyan!

Nalika kejiret awal, Kanker Esophageal bisa dicegah. Prosedur rawat omah bisa ngilangi jaringan Barrett lan mungkasi kanker sadurunge diwiwiti.

Apa Sampeyan Risk?

Mayuta-yuta wong Amerika saiki duwe Barrett's Esophagus - lan ora ngerti.

Asring banget, kaya sing dialami bojoku, pasien kanker Esophageal ora ngerti yen dheweke duwe masalah nganti tiba-tiba ora bisa ngulu. Sawise tekan titik kasebut, kaslametan dadi angel dipahami. Mung siji saka limang wong sing didiagnosis Kanker Esophageal bakal urip limang taun.

Iki amarga penyakit iki biasane ketangkep nganti telat nganti perawatan arang efektif.

Nanging bisa kejiret awal - lan nyegah.

Gampang Dipriksa

Kanggo pisanan, pasien Amerika saiki bisa nemokake risiko kanthi gampang. A cepet ngulu piranti EsoCheck ukuran pil menehi gampang lan terjangkau mriksa esophagus sing. Tes EsoGuard nggunakake DNA kanggo netepake anané Barrett's Esophagus.

Tes kasedhiya ing kantor dokter lan ing pusat screening ing Phoenix, Las Vegas, Denver, lan Salt Lake City - kanthi lokasi liyane sing direncanakake ing sawetara wulan sabanjure. Sinau luwih lengkap ing EsoGuard.com.

Semalat, umume wong sing duwe GERD ora bakal ngalami kanker.

Nanging iki dudu penyakit sing sampeyan wani ninggalake kasempatan.

Priksa minangka hadiah paling gedhe sing bisa diwenehake marang wong sing sampeyan tresnani.

Cukup takon karo ewonan kulawarga kaya aku sing ditinggalake Kanker Esophageal kanthi kursi kosong nalika preian.

Mindy Mintz Mordecai minangka pangadeg Esophageal Cancer Action Network, Inc. (ECAN). Dheweke kelangan bojone amarga kanker Esophageal nalika anak-anake mung sangang lan rolas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar