Dewan Pariwisata Afrika Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Blanja Sustainability News Tanzania Breaking News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

Komunitas Afrika Timur ngluncurake drive pariwisata intra-regional anyar

Komunitas Afrika Timur ngluncurake drive pariwisata intra-regional
Komunitas Afrika Timur ngluncurake drive pariwisata intra-regional

Kampanye kasebut bakal ditindakake sajrone telung minggu, wiwit 1 Desember 2021. Iki minangka bagean saka implementasi Strategi Pemasaran Pariwisata EAC lan Rencana Pemulihan EAC sing didhukung dening Badan Pembangunan Jerman, GIZ.

Print Friendly, PDF & Email

The Komunitas Afrika Wétan (EAC) wis ngluncurake Kampanye Media Pariwisata Daerah lan Domestik EAC kanggo ngumumake situs lan layanan atraksi wisata nasional lan regional, kanthi tujuan kanggo ngrangsang lan ngembangake lelungan intra-regional.

Diluncurake minggu iki, kampanye "Tembea Nyumbani", utawa "Visit Home" ngupaya narik warga Afrika Timur kanggo lelungan ing negarane dhewe, banjur ngubengi wilayah kasebut, minangka upaya kanggo nyegerake pariwisata domestik lan regional ing wilayah Afrika Timur, ing tengah-tengah. pandemi COVID-19.

Kampanye kasebut bakal ditindakake telung minggu, wiwit tanggal 1 Desember 2021. Iki minangka bagean saka implementasi Strategi Pemasaran Pariwisata EAC lan Rencana Pemulihan EAC sing didhukung dening Badan Pembangunan Jerman, GIZ.

EAC Sekretariat ngluncurake kampanye kasebut ing markas ing kutha wisata Tanzania Lor Arusha.

Pariwisata nyumbang sacara signifikan kanggo ekonomi Negara Mitra EAC lan pra-pandemi, nyumbang 10 persen saka Produk Domestik Bruto (PDB), 17% penghasilan ekspor lan 7% kanggo nggawe lapangan kerja.

Pandemi COVID-19 ndeleng sektor kasebut kena pengaruh negatif karo kedatangan pariwisata internasional Afrika Wétan mudhun udakara 67.7%, dadi kira-kira 2.25 yuta rawuh ing 2020 dibandhingake 6.98 yuta ing 2019.

EAC Sekretaris Jenderal Dr. Peter Mathuki wis nyengkuyung para pemain sektor swasta pariwisata kanggo ngluwihi paket terjangkau kanggo Afrika Timur supaya bisa mbujuk wong-wong mau supaya bisa njupuk kauntungan saka tawaran liburan sing kasedhiya ing mangsa perayaan sing bakal teka.

"Kanthi ragad mlebu lan tarif sing luwih disenengi saiki diwenehake kanggo warga EAC, wis pas wektune kanggo wong Afrika Timur kanggo njelajah macem-macem budaya, njupuk safari petualangan lan ngunjungi pantai eksotis ing antarane kesempatan liyane sing ditawakake wilayah kasebut", ujare Dr. Mathuki sajrone media kasebut. Bukak dianakaké ing markas EAC ing Arusha tengah minggu iki.

Dr Mathuki luwih nyathet EAC wis ngembangake EAC Pass sing nggabungake lan validasi tes COVID-19 lan sertifikat vaksinasi kanggo Negara Mitra EAC kanggo nggampangake lelungan ing wilayah kasebut.

Kampanye Tembea Nyumbani ditindakake dening EAC kanthi kolaborasi karo Platform Pariwisata Afrika Timur sing makili bisnis pariwisata ing wilayah kasebut. 

Liwat kampanye kasebut, para pengusaha hotel lan panyedhiya layanan pariwisata liyane didhukung kanggo promosi paket terjangkau kanggo warga EAC.

Ing sisihe, Direktur EAC sing tanggung jawab kanggo Sektor Produktif, Pak Jean Baptiste Havugimana nyathet yen EAC nggawe langkah-langkah kanggo njamin Visa Wisata Tunggal diadopsi dening kabeh Negara Mitra EAC.

"Dewan Sektoral Pariwisata lan Manajemen Margasatwa sajrone rapat Luar Biasa sing dianakake ing wulan Juli taun iki menehi rekomendasi supaya Sekretariat nganakake rapat multisektoral sing kalebu sektor-sektor penting kayata Pariwisata lan Margasatwa, Imigrasi lan Keamanan kanggo ngembangake kerangka kanggo introduksi Visa Tunggal Tunggal dening kabeh Negara Mitra, "ujare.

Pak Havugimana nyathet yen rapat kasebut bakal dianakake ing awal 2022, nambahake yen Visa wis diadopsi kanthi lengkap bakal nggampangake lelungan dening turis manca ing kabeh wilayah.

Salajengipun, EAC Principal Tourism Officer, Pak Simon Kiarie, nyathet yen proyek EAC kanthi upaya pariwisata agresif ing tingkat regional lan nasional; wilayah bakal bisa nampa bab 4 yuta turis ing taun sabanjuré. 

"Pemulihan sektor pariwisata wis ana ing lintasan munggah lan kita ngarepake ing taun 2024, kita bakal nampa udakara 7 yuta turis dibandhingake karo 2.25 yuta turis sing dicathet ing taun 2020", ujare.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar