Airlines Airport aviation Berita Breaking Belgia Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Czechia Jerman Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga Warta Breaking Walanda News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Warta Breaking UK

Galur Omicron COVID-19 anyar ana ing Inggris, Belgia, Jerman, Walanda lan Republik Ceko saiki

Galur Omicron COVID-19 anyar ana ing Inggris, Belgia, Jerman, Walanda lan Republik Ceko saiki
ditulis dening Harry Johnson

Kabeh 27 negara anggota Uni Eropa sarujuk kanggo mungkasi lelungan udhara saka pitung negara Afrika kidul. Inggris, AS lan Kanada uga ngetrapake larangan sing padha.

Print Friendly, PDF & Email

Inggris wis ndhaptar rong kasus pisanan saka varian Omicron anyar saka COVID-19 sedina sawise kasus pertama galur, sing dicurigai para ilmuwan bisa luwih nular, dicathet ing Eropa.

Dina iki, juru bicara Kementerian Kesehatan Ceko ngumumake manawa ana wanita sing bali saka liburan ing Mesir wis dites positif kanggo varian novel COVID-19. Dheweke nambahake manawa sampel kasebut diteliti luwih lanjut, kanthi konfirmasi resmi samesthine dina Minggu esuk.

Panguwasa Belgia lan Jerman uga resmi ngonfirmasi tekane Omicron ing bawana Eropa.

Bertepatan karo laporan saka Republik Ceko, Kai Klose, menteri urusan sosial lan integrasi ing JermanWilayah Hesse, tweeted yen "varian Omicron wis, kanthi tingkat kemungkinan sing dhuwur banget, wis teka ing Jerman." Klose ngandhakake yen "mutasi pirang-pirang khas Omicron ditemokake ing wong sing teka saka Afrika Kidul" ing dina Jumuah wengi. Individu kasebut diselehake ing karantina ngenteni urutan lengkap virus sing ditemokake ing contone.

Panguwasa ing Walanda ngadhepi akeh kasus Omicron sing diduga ing dina Jumuah, nalika 61 wong sing teka ing Amsterdam saka Afrika Kidul dites positif kanggo COVID-19. Wong lelungan digawa saka bandara menyang hotel sing cedhak lan diisolasi ing kana. Kamentrian Kesehatan Walanda ujar manawa conto ditliti "supaya cepet [kanggo ndeleng] apa varian anyar prihatin, saiki jenenge 'Omicron'."

Sadurungé dina iku, pamaréntah Walanda nglarang kabeh lelungan udhara saka Afrika Kidul ing ngendi galur anyar kasebut pisanan dideteksi. Penumpang ing rong penerbangan pungkasan sing teka saka kana kudu ngentekake pirang-pirang jam ing landasan pacu, ngenteni dites.

Belgia duwe prabédan sing ragu-ragu minangka negara pertama ing Eropa sing resmi ngonfirmasi kasus Omicron. Menteri kesehatan negara kasebut, Frank Vandenbroucke, ngumumake dina Kamis manawa pasien sing kena infeksi kasebut minangka wong sing ora divaksinasi sing dites positif COVID-19 tanggal 22 November. Miturut kepala virolog Belgia, Mark Van Ranst, wong sing preian kasebut sadurunge bali saka Mesir.

Wingi, ing Pusat Pencegahan lan Pengendalian Penyakit Eropa (ECDC) Dielingake isih ana "ketidakpastian sing akeh sing ana gandhengane karo transmisi, efektifitas vaksin, risiko infeksi maneh lan sifat liyane saka varian Omicron." Panguwasa kesehatan EU nganggep galur kasebut minangka risiko "dhuwur nganti dhuwur banget".

Ing dina sing padha, kabeh 27 negara anggota Uni Eropa sarujuk kanggo mungkasi lelungan udhara saka pitung negara Afrika kidul. Inggris, AS lan Kanada uga ngetrapake larangan sing padha.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar