Tanggepan Afrika Kidul kanggo Watesan Lelungan Anyar sing Diwenehake

Tanggepan Afrika Kidul kanggo Watesan Lelungan
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pamrentah Afrika Kidul wis nyathet woro-woro sawetara negara kanggo ngetrapake larangan lelungan sementara ing Afrika Kidul lan negara liya ing wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Iki nderek deteksi saka varian Omicron anyar.

Afrika Kidul selaras karo posisi Organisasi Kesehatan Dunia babagan larangan perjalanan paling anyar.

Organisasi Kesehatan Dunia wis njaluk pamimpin jagad supaya ora melu reaksi dhengkul lan ngati-ati supaya ora ngetrapake larangan lelungan.

Dr Michael Ryan (Kepala Darurat WHO) wis nandheske pentinge ngenteni kanggo ndeleng data sing bakal ditampilake.

"Kita wis weruh ing jaman kepungkur, nalika ana macem-macem jinis variasi lan kabeh wong nutup wates lan mbatesi lelungan. Sing penting kita tetep mbukak, lan tetep fokus," ujare Ryan.

Kacathet yen varian anyar wis dideteksi ing negara liya. Saben kasus kasebut ora ana hubungane karo Afrika Kidul. Wigati dicathet yen reaksi menyang negara kasebut beda banget karo kasus ing Afrika Kidul.

Babak larangan perjalanan paling anyar iki padha karo ngukum Afrika Kidul amarga urutan genomik sing maju lan kemampuan kanggo ndeteksi varian anyar kanthi luwih cepet. Ilmu sing apik kudu diajeni lan ora diukum. Komunitas global mbutuhake kolaborasi lan kemitraan ing manajemen pandemik COVID-19.

Kombinasi saka kapasitas Afrika Kidul kanggo nyoba lan program vaksinasi sing digedhekake, sing didhukung dening komunitas ilmiah kelas dunia, kudu menehi panglipur marang mitra global sing ditindakake uga nalika ngatur pandemi. Afrika Kidul ngetutake lan ngetrapake protokol kesehatan COVID-19 sing diakoni sacara global babagan lelungan. Ora ana wong sing kena infeksi sing diidini ninggalake negara kasebut. 

Menteri Naledi Pandor ujar: "Nalika kita ngurmati hak kabeh negara kanggo njupuk langkah-langkah pencegahan sing dibutuhake kanggo nglindhungi wargane, kita kudu eling yen pandemi iki mbutuhake kolaborasi lan nuduhake keahlian. Keprigelan langsung yaiku karusakan sing ditindakake dening larangan kasebut kanggo kulawarga, industri lelungan lan pariwisata lan bisnis.

Afrika Kidul wis miwiti melu negara-negara sing ngetrapake larangan lelungan kanthi tujuan kanggo mbujuk supaya nimbang maneh.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar