Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Warta Breaking Walanda News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Saperangan ngungsi karantina Walanda anyar dicekel nalika penerbangan menyang Spanyol

Saperangan ngungsi karantina Walanda anyar dicekel nalika penerbangan menyang Spanyol
Saperangan ngungsi karantina Walanda anyar dicekel nalika penerbangan menyang Spanyol
ditulis dening Harry Johnson

Walanda waspada banget sawise luwih saka rolas kasus varian Omicron COVID-19 anyar ditemokake ing antarane penumpang maskapai - sadurunge kabeh 27 negara anggota Uni Eropa sarujuk kanggo nglarang sementara lelungan saka pitung negara Afrika kidul ing dina Jumuah.

Print Friendly, PDF & Email

Kedadeyan dramatis kedadeyan ing Amsterdam Bandara Schiphol ing pesawat sing arep mangkat menyang Spanyol watara jam 6 sore dina Minggu.

Nalika montor mabur arep mabur, polisi militer Walanda numpak pesawat kasebut lan nyopot pasangan bojo sing mlayu saka hotel karantina amarga dicurigai operator galur Omicron COVID-19 ing Walanda.

Identitas pasangan sing ditahan ora dibebasake, lan ora jelas manawa kena infeksi utawa mung ditahan ing karantina minangka pancegahan. Militer menehi dheweke menyang pejabat kesehatan supaya dikirim menyang fasilitas karantina liyane.

Walanda waspada banget sawise luwih saka rolas kasus varian Omicron COVID-19 anyar ditemokake ing antarane penumpang maskapai - sadurunge kabeh 27 negara anggota Uni Eropa sarujuk kanggo nglarang sementara lelungan saka pitung negara Afrika kidul ing dina Jumuah.

Kabeh sing teka ing Walanda saka Afrika Kidul, uga saka Botswana, Malawi, Lesotho, Eswatini, Namibia, Mozambik lan Zimbabwe, kudu dites lan dikarantina nganti asile dingerteni, sanajan wis divaksinasi.

Udakara 61 saka total 624 penumpang dites positif kanggo COVID-19, mula Institut Kesehatan Nasional Walanda (RIVM) ngelingake yen "varian anyar bisa ditemokake ing luwih akeh conto tes."

"Kita bakal ngontrol manawa dheweke netepi aturan kasebut," ujare Menteri Kesehatan Walanda Hugo de Jonge dina Minggu, sawetara jam sadurunge nyoba uwal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar