Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA Breaking News

WHO ngelingake wabah anyar, AS ora ngunci

WHO ngelingake wabah anyar, AS ora ngunci
WHO ngelingake wabah anyar, AS ora ngunci
ditulis dening Harry Johnson

Presiden AS negesake manawa isih butuh sawetara minggu kanggo mbuktekake efektifitas imunisasi sing kasedhiya marang Ômicron.

Print Friendly, PDF & Email

The Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) dina iki dielingake manawa varian Ômicron saka koronavirus anyar nyebabake risiko wabah infeksi anyar.

WHO ngelingake 194 negara anggota manawa kemungkinan wabah anyar bisa nyebabake akibat sing abot, nanging nyathet manawa ora ana tiwas sing dilaporake nganti saiki amarga galur anyar.

Presiden AS Joe Biden ngandika ing pidato ing Gedung Putih sing varian anyar iku sabab kanggo badhan, nanging ora gupuh. Miturut Biden, varian kasebut bakal teka ing lemah Amerika cepet utawa mengko; mulane, pendekatan sing paling apik saiki yaiku vaksinasi.

Kemis sabanjuré, ing Gedung Putih, jabatan pamrentah Amerika Serikat, bakal ngluncurake strategi anyar kanggo ngatasi pandemi lan varian kasebut nalika musim dingin. Joe Biden ujar manawa rencana kasebut ora bakal kalebu tumindak anyar sing mbatesi gerakan wong utawa ngemot aglomerasi. "Yen wong wis divaksinasi lan nganggo topeng, ora perlu kunci [kurungan] anyar," ujare.

Presiden negesake, nanging isih butuh sawetara minggu kanggo mbuktekake efektifitas imunisasi sing kasedhiya marang Ômicron.

Pakar kesehatan Anthony Fauci, penasihat pamrentah babagan tumindak nglawan pandemik kasebut, ujar manawa negara kasebut "jelas waspada abang." "Ora bisa dihindari yen bakal nyebar kanthi akeh," ujare ing wawancara karo jaringan televisi, Sabtu kepungkur.

Miturut proyeksi saka WHO lan lembaga kesehatan internasional, jumlah kasus varian Ômicron samesthine bakal ngluwihi 10,000 minggu iki, dibandhingake karo 300 cathetan sing digawe minggu kepungkur, ujare Profesor Salim Abdool Karim, spesialis penyakit infèksius sing kerja kanggo nglawan pandemik ing pamrentah kidul. Afrika.

Presiden Afrika Kidul, Cyril Ramaphosa, nyalahake ing jaringan sosial apa sing diarani pendekatan "ora adil lan ora ilmiah" menyang negara kasebut. Kanggo Ramaphosa, penutupan tapel wates lan larangan penerbangan saka negara-negara ing Afrika kidul banget nglarani ekonomi sing gumantung ing pariwisata, saliyane minangka "jinis paukuman kanggo kapasitas ilmiah kanggo ndeteksi varian anyar".

Presiden Afrika Kidul njaluk panguwasa internasional supaya ora nggawe larangan kanggo penerbangan menyang wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar