Breaking News Internasional Editorial Education wong Mbangun maneh tanggung jawab Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Wtn

Mbalikake Pesona Anyar menyang Lelungan lan Pariwisata

petertarlow2-1
Dhokter Peter Tarlow
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Rong taun pungkasan iki ora gampang. Profesional pariwisata wis ndeleng industri pariwisata sing mung sawetara taun kepungkur sukses banget saiki kudu berjuang kanggo slamet. Mesthine, pandemik jagad dadi sebab utama penurunan iki. Nanging, salah yen nyalahake kabeh masalah industri mung ing pandemik. Pengamat sing ati-ati babagan lelungan lan pariwisata wis nyathet masalah potensial, saka layanan pelanggan sing ora apik nganti wisata sing berlebihan mung 24 wulan kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

Asring alesan sing diarani penurunan iki yaiku rega tiket maskapai sing dhuwur lan kasunyatan manawa bisnis wiwit golek cara alternatif kanggo komunikasi sing luwih murah lan luwih efisien. Amarga Covid-19 kebutuhan kanggo komunikasi tanpa lelungan nyepetake tren iki. Nalika kita saperangan repot lelungan kanthi ekonomi sing lemah lan masalah kesehatan kayata pandemi, jelas manawa industri pariwisata lan lelungan kudu golek pendekatan anyar lan kreatif. Industri travel lan pariwisata ora bisa pasif maneh. Sampeyan kudu mandheg mikir yen kedadeyan ing industri, lan malah dadi motivator kanggo inisiatif anyar lan kreatif. Yen industri lelungan lan pariwisata bakal sukses ing jaman sing ora biasa lan tantangan iki, mesthine kudu nindakake luwih saka mung ndeleng awake dhewe minangka korban ekonomi utawa piala wong liya; iku uga kudu nliti dhewe kanggo ndeleng ngendi iku uga bisa nambah. 

Mbok ancaman paling gedhe kanggo industri luang (lan kanggo ombone rodok rodok olo kanggo industri travel bisnis) punika kasunyatan sing lelungan wis ngganti fun lelungan menyang donya peraturan lan syarat. Sajrone pandemi anyar, mantan lelungan nyatakake asring banget yen dheweke lega yen ora kudu numpak pesawat utawa lelungan sing dawa. marang awake dhewe lan kualitas kudu tansah ngungkuli kuantitas. 

Utamane ing industri lelungan luang, kekurangan kesenengan lan kesenengan iki tegese ana alesan sing luwih sithik kanggo pengin lelungan lan melu pengalaman pariwisata. Contone, yen saben mall katon padha utawa yen menu sing padha ana ing saben jaringan hotel, kenapa ora mung nginep ing omah? Yagene ana wong sing pengin tundhuk marang bebaya lan repot lelungan, yen pesona lelungan kasebut dirusak dening personel garis ngarep sing ora sopan lan sombong? Iki minangka pitakonan jero sing kudu ditakoni para profesional lelungan & pariwisata. 

Kanggo mbantu lokal utawa atraksi sampeyan nggawe romansa lan nyenengake maneh menyang industri sampeyan, Tidbits Pariwisata nawakake saran ing ngisor iki.

Tegese apa sing ditawakake komunitas sampeyan sing unik. Aja nyoba dadi kabeh kanggo kabeh wong. Makili soko sing khusus. Takon dhewe: Apa sing ndadekake komunitas utawa atraksi sampeyan beda lan unik saka pesaing sampeyan? Kepiye komunitas sampeyan ngrayakake individualitas? Apa sampeyan dadi pengunjung komunitas sampeyan, apa sampeyan bakal ngelingi sawetara dina sawise sampeyan lunga, utawa mung siji panggonan liyane ing peta? Contone, aja mung menehi pengalaman ruangan, nanging nggawe pengalaman kasebut kanthi pribadi, nggawe jalur hiking khusus, utawa gawe sing khusus babagan pesisir utawa pengalaman kali. Yen, ing sisih liya, komunitas utawa tujuan sampeyan minangka kreasi imajinasi banjur ngidini imajinasi dadi liar lan terus nggawe pengalaman anyar. Coba deleng komunitas utawa atraksi sampeyan liwat mata klien sampeyan.

- Dadi rada aneh. Yen komunitas liyane mbangun lapangan golf, banjur gawe liyane, pikirake komunitas utawa tujuan sampeyan minangka negara liya. Wong-wong ora pengin panganan, basa, lan gaya sing padha ing omah. Adol ora mung pengalaman nanging uga memori kanthi beda karo tujuan liyane. Adol dhewe lan dudu wong liya! 

- Nggawe nyenengake liwat pangembangan produk. Panggenan kurang lan nawakake luwih. Tansah ngluwihi pangarepan lan aja ngluwihi kasus sampeyan. Wangun marketing paling apik yaiku produk sing apik lan layanan sing apik. Nyedhiyani janji sampeyan kanthi rega sing cukup. Masyarakat ngerti yen lokasi musiman kudu entuk upah taun ing sawetara wulan. Rega sing luwih dhuwur bisa uga ditrima, nanging ora ana regane. 

- Priksa manawa wong sing ngladeni pelanggan seneng-seneng ing pakaryan. Yen karyawan sampeyan sengit marang pengunjung, mula pesen sing diwenehake minangka salah sawijining sing ngrusak rasa khusus. Asring manajer luwih kasengsem ing lelungan ego dhewe tinimbang pengalaman liburan. Karyawan sing unik, lucu, utawa nggawe wong lunga ngrasa istimewa, regane ewonan dolar ing iklan. Saben manajer pariwisata lan GM hotel kudu nindakake kabeh pakaryan ing industrie paling ora sepisan setahun. Asring manajer pariwisata nyorong banget kanggo dhasar tinimbang karyawane uga manungsa sing nandhang lara, gegayuhan, lan kabutuhan. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar