Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News Industri Hospitality News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Turki Breaking News

Fraport lan TAV menang tender kanggo konsesi Bandara Antalya anyar

Fraport lan TAV menang tender kanggo konsesi Bandara Antalya anyar
Fraport lan TAV menang tender kanggo konsesi Bandara Antalya anyar
ditulis dening Harry Johnson

Mandat Fraport-TAV minangka konsesi bakal nyakup operasi terminal penumpang lan prasarana "landside" liyane, kayata area toko, parkir umum, lan pemeriksaan penumpang.

Print Friendly, PDF & Email

Nempatake tawaran total paling dhuwur 7.25 milyar euro, Fraport AG lan partner TAV Airports Holding menang lelangan dina kanggo konsesi anyar kanggo operate Bandara Antalya (AYT), gapura menyang Riviera Turki. Persentase 25% saka rega penawaran kudu dibayar ing ngarep sajrone 90 dina sawise nutup kontrak konsesi. Konsesi sing ana kanggo Bandara Antalya - dikelola dening usaha patungan Fraport lan TAV - kadaluwarsa ing pungkasan taun 2026. 

Persetujuan kanggo konsesi anyar samesthine bakal ditandatangani ing kuartal pisanan 2022, ngenteni persetujuan kompetisi Turki lan panguwasa bandara. Fraport-Mandat TAV minangka konsesi bakal kalebu operasi terminal penumpang lan infrastruktur "landside" liyane, kayata wilayah ritel, parkir umum, lan screening penumpang. Periode operasional kanggo konsesi 25 taun anyar bakal diwiwiti ing awal 2027 (sawise kadaluwarsa kontrak sing wis ana).

Ing persetujuan kasebut, proyek infrastruktur kudu rampung sadurunge periode operasional konsesi anyar diwiwiti. Proyèk iki kalebu perluasan Terminal 2 lan terminal domestik, uga nggawe fasilitas anyar kanggo penumpang VIP/CIP.

Ngomentari tawaran sukses kanggo anyar AYT konsesi, Fraport AGCEO Dr. Stefan Schulte ngandika: "Kita ngirim tawaran sing yakin sing didhukung dening pirang-pirang taun kasil operasi lan pangembangan. Bandara Antalya minangka salah sawijining pusat pariwisata utama ing donya. Bebarengan karo mitra TAV, kita ngarep-arep kanggo nerusake pengabdian iki kanggo layanan pelanggan, inovasi lan keunggulan operasional ing dekade sing bakal teka.

Fraport AG wis aktif ing Antalya luwih saka rong puluh taun. Wiwit taun 1999, Fraport kasil ngamanake posisi Antalya minangka salah sawijining gerbang wisata utama ing wilayah Mediterania kanggo para pengunjung saka saindenging Eropa lan ing saindenging jagad. Kanthi akeh maskapai lan jaringan rute sing akeh, AYT dadi bandara paling sibuk nomer loro ing Turki ing njaba Istanbul. 

Ing taun 2019, Bandara Antalya nggayuh rekor kabeh wektu luwih saka 35 yuta penumpang. Amarga pandemi global, lalu lintas mudhun meh 73 persen saben taun ing taun 2020 dadi udakara 9.7 yuta wong sing lelungan. Nanging, lalu lintas wiwit mbalek maneh ing 2021 - utamane wiwit musim panas - nganti udakara 20 yuta penumpang kanggo periode Januari nganti Oktober.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar