Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Hiburan Warta Fashion Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Israel Breaking News Warta Mewah News wong tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Tel Aviv dijenengi kutha paling larang anyar ing donya

Tel Aviv dijenengi kutha paling larang anyar ing donya
Tel Aviv dijenengi kutha paling larang anyar ing donya
ditulis dening Harry Johnson

Pimpinan taun kepungkur - Paris - mudhun menyang nomer loro, diikuti karo Singapura. Antarane kutha liyane ing 10 paling larang yaiku Zurich, Hong Kong, New York, Jenewa, Kopenhagen, Los Angeles, lan Osaka.

Print Friendly, PDF & Email

Unit Intelijen Ekonomi (EIU) ngrilis indeks biaya urip ing saindenging jagad Desember 2021 wingi, lan kutha paling larang anyar ing donya, miturut EIU, cukup kaget.

Survei EIU ngevaluasi biaya urip ing 173 kutha global lan mbandhingake rega luwih saka 200 produk lan layanan saben dina.

Israel Tel Aviv wis dilantik dadi kutha paling larang ing donya kanggo manggon ing, mlumpat menyang ndhuwur dhaftar, saka urutan kaping lima taun kepungkur, kanggo pisanan tau.

Miturut EIU, Tel Aviv munggah rangking amarga mundhake mata uang Israel, sekel, "didukung dolar [AS] dening peluncuran vaksin COVID-19 sing sukses," sing minangka salah sawijining sing paling cepet ing donya.

Sekel Israel munggah 4% nglawan dolar AS ing awal wulan kepungkur, sing nyebabake rega meh sepersepuluh barang mundhak. Biaya pangan lan transportasi paling angel.

Pimpinan taun kepungkur - Paris - mudhun menyang nomer loro, diikuti karo Singapura. Antarane kutha liyane ing 10 paling larang yaiku Zurich, Hong Kong, New York, Jenewa, Kopenhagen, Los Angeles, lan Osaka. Roma nyelehake paling adoh ing rangking kasebut, ing tengah-tengah penurunan rega panganan lan sandhangan.

Kutha sing paling cepet mundhak yaiku ibukutha Iran, Tehran, sing mlumpat 50 papan dadi nomer 29, ing tengah kekurangan lan kenaikan rega amarga sanksi AS. Damaskus, Suriah minangka kutha paling larang ing survey kasebut.

Sakabèhé, ing EIU survey nuduhake yen sumber-chain bottlenecks, owah-owahan ing dikarepake konsumen, lan bandhulan ing kurs itungan liwat taun kepungkur wis tambah biaya urip ing akeh kutha paling gedhe ing donya, lan Analysts nyana prices kanggo munggah luwih ing taun teka. Peningkatan paling gedhe kacathet ing transportasi, kanthi rata-rata rega bensin saben liter nganti 21%.

Kajaba iku, miturut angka EIU, tingkat inflasi saka rega sing dilacak saiki paling cepet dicathet sajrone limang taun kepungkur, mundhak saka 1.9% ing 2020 dadi 3.5% taun-taun ing September 2021.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar