Omicron saiki ana ing Amerika Serikat: Dikonfirmasi dening CDC

Sinau CDC sing nggumunake bubar dirilis babagan efektifitas vaksin COVID-19
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wong Amerika sing wis divaksinasi lengkap teka saka Afrika Kidul mudhun karo varian Omicron COVID-19 anyar, mundhakake lonceng weker ing saindenging AS.

Print Friendly, PDF & Email

Departemen Kesehatan Umum California lan San Francisco wis ngonfirmasi manawa kasus COVID-19 anyar ing antarane individu ing California disebabake varian Omicron (B.1.1.529). Wong kasebut minangka wong lelungan sing bali saka Afrika Kidul tanggal 22 Nopember 2021. Wong kasebut, sing wis divaksinasi kanthi lengkap lan ngalami gejala entheng sing saya apik, wis dikarantina dhewe lan wiwit dites positif. Kabeh kontak sing cedhak wis dikontak lan wis dites negatif.

Urutan genomik ditindakake ing Universitas California, San Francisco lan urutan kasebut dikonfirmasi ing CDC minangka konsisten karo varian Omicron. Iki bakal dadi kasus pertama COVID-19 sing dikonfirmasi sing disebabake dening varian Omicron sing dideteksi ing Amerika Serikat. 

Ing tanggal 26 November 2021, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngklasifikasikake varian anyar, B.1.1.529, minangka Varian Keprihatinan lan dijenengi Omicron lan ing tanggal 30 November 2021, Amerika Serikat uga ngklasifikasikake varian kasebut minangka Varian saka prihatin. CDC wis aktif ngawasi lan nyiapake varian iki, lan kita bakal terus kerja keras karo mitra kesehatan lan industri AS lan global liyane kanggo sinau luwih lengkap. Sanajan deteksi Omicron, Delta tetep dadi galur utama ing Amerika Serikat.

Muncul anyar varian Omicron (B.1.1.529) luwih nandheske pentinge vaksinasi, boosters, lan strategi pencegahan umum sing dibutuhake kanggo nglindhungi COVID-19. Saben uwong 5 lan luwih lawas kudu njaluk boosters divaksinasi dianjurake kanggo kabeh 18 taun lan lawas.  

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar