Larangan lelungan Omicron anyar ngancam pemulihan perjalanan udara

Larangan lelungan Omicron anyar ngancam pemulihan perjalanan udara
Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake yen pemulihan lelungan udhara terus ing Oktober 2021 kanthi dandan dhasar ing pasar domestik lan internasional.

Uga dielingake yen imposition saka travel bans dening pemerintah, marang saran saka Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), bisa ngancam pemulihan sektor kasebut. 

Amarga mbandhingake asil saben wulan 2021 lan 2020 distorsi amarga pengaruh luar biasa saka COVID-19, kajaba dicathet kabeh mbandhingake nganti Oktober 2019, sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Total dikarepake kanggo lelungan udhara ing Oktober 2021 (diukur ing kilometer penumpang revenue utawa RPKs) mudhun 49.4% dibandhingake Oktober 2019. Iki apik saka 53.3% kejatuhan kacathet ing September 2021, dibandhingake rong taun sadurungé.
  • Pasar domestik mudhun 21.6% dibandhingake Oktober 2019, nambah penurunan 24.2% sing dicathet ing September tinimbang September 2019.
  • Panjaluk penumpang internasional ing wulan Oktober udakara 65.5% ing ngisor Oktober 2019, dibandhingake karo penurunan 69.0% kanggo September dibandhingake periode 2019, kanthi kabeh wilayah nuduhake perbaikan.

"Kinerja lalu lintas Oktober nguatake manawa wong bakal lelungan nalika diidini. Sayange, tanggapan pamrentah babagan muncule varian Omicron mbebayani konektivitas global sing wis suwe dibangun maneh, "ujare. Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan