Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

China mbusak Boeing 737 MAX bali menyang langit

China mbusak Boeing 737 MAX bali menyang langit
China mbusak Boeing 737 MAX bali menyang langit
ditulis dening Harry Johnson

Pilot Cina kudu ngrampungake latihan anyar sadurunge penerbangan komersial bisa diwiwiti nalika Boeing kudu nginstal piranti lunak lan komponen tambahan.

Print Friendly, PDF & Email

The Administrasi Penerbangan Sipil China (CAAC) announced dina sing masalah Boeing 737 MAX jet wis ngankat kanggo bali menyang mabur ing China - pasar utama pungkasan ngendi pesawat iki nunggu persetujuan.

China duwe paling gedhe 737 MAX armada sawise AS, karo 97 pesawat dilakokno dening 13 operator sadurunge penundaan.

"Sawise nindakake penilaian sing cukup, CAAC nganggep tumindak koreksi cukup kanggo ngatasi kahanan sing ora aman iki, "ujare CAAC ngandika ing website, mungkasi saklawasé larangan telung taun ing pesawat ing China.

Miturut CAAC, Pilot Cina kudu ngrampungake latihan anyar sadurunge penerbangan komersial bisa diwiwiti nalika Boeing kudu nginstal piranti lunak lan komponen tambahan.

Amerika Serikat ngidini penerbangan diterusake maneh ing Desember 2020 sawise modifikasi piranti lunak lan kabel tartamtu wis digawe. Uni Eropa menehi idin ing Januari. Brasil, Kanada, Panama, lan Meksiko, uga Singapura, Malaysia, India, Jepang, Australia, lan Fiji uga wis menehi persetujuan. 

"Keputusan CAAC minangka tonggak sejarah penting kanggo bali kanthi aman 737 MAX kanggo layanan ing China, "ujare Boeing, nambahake kerja sama karo regulator "kanggo bali pesawat menyang layanan ing saindenging jagad."

Ing taun 2020, China ngluwihi AS dadi pasar penerbangan paling gedhe ing donya, miturut data Pusat Penerbangan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar