Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga HITA Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Kasus Hawaii Omicron Saiki Dideteksi

Gambar duweni Gerd Altmann saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Sawijining individu ing Hawaii sing sadurunge nandhang COVID-19 wis dites positif kanggo varian Omicron. Wong iki ora tau divaksinasi lan ora duwe riwayat lelungan.

Print Friendly, PDF & Email

Divisi Laboratorium Negara (SLD) Departemen Kesehatan Hawai'i (DOH) negesake varian SARS-CoV-2 B.1.1.529, uga dikenal minangka varian Omicron, wis dideteksi ing pulo kasebut.

"Iki dudu alesan kanggo gupuh, nanging dadi kuwatir. Iki minangka pangeling yen pandemi terus. Kita kudu nglindhungi awake dhewe kanthi divaksinasi, nganggo topeng, njaga jarak sing paling apik lan ngindhari wong akeh, ”ujare Direktur Kesehatan Dr Elizabeth Char, FACEP.

Dina Senin Layanan Laboratorium Diagnostik, Inc. (DLS) nemtokake spesimen kanthi pitunjuk molekul sing nuduhake manawa Omicron. Divisi Laboratorium Negara nindakake urutan genom kanthi cepet lan saiki nemtokake spesimen kasebut varian Omicron.

Individu sing positif COVID-19 yaiku warga O'ahu kanthi gejala moderat sing sadurunge wis kena infeksi COVID-19, nanging ora tau divaksinasi.

Iki minangka kasus nyebarake komunitas. Individu ora duwe riwayat lelungan.

Varian Omicron wis dideteksi ing paling ora 23 negara lan paling ora rong negara liyane.

"Sajrone pandemi, laboratorium negara DOH wis dadi pimpinan ing nganakake urutan genomik COVID-19, yaiku carane varian Omicron diidentifikasi. Sistem pengawasan kita mlaku. Pengumuman iki minangka pangeling-eling supaya ati-ati banget kanggo nglindhungi awake dhewe lan wong sing ditresnani, utamane nalika musim liburan," ujare Epidemiologi Negara Dr Sarah Kemble.

"Layanan Laboratorium Diagnostik, Inc. (DLS) wis kerja sama karo Departemen Kesehatan wiwit wiwitan pandemi," ujare Dr Chris Whelen, Wakil Presiden lan Direktur Teknis kanggo Mikrobiologi lan Diagnostik Molekuler. "Nalika kita ndeteksi drop-out gen spike, sing minangka petunjuk molekuler manawa virus kasebut bisa dadi varian omicron, kita langsung nglaporake menyang Laboratorium Negara DOH lan ngirim sampel kanggo urutan."

Sapa wae sing dikontak penyidik ​​​​kasus saka DOH dijaluk kerja sama kanggo nyegah penularan COVID-19. Sapa wae sing duwe gejala dijaluk supaya dites lan ngindhari wong liya. Wong sing ora divaksinasi sing kontak cedhak karo wong sing positif COVID-19 disaranake supaya dites.

Informasi babagan tes lan vaksin gratis yaiku kasedhiya ing kene.  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar