Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah LGBTQ News wong Mbangun maneh tanggung jawab Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Wtn

Ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan lan Donya: Gaya Saudi Pasukan Tugas UNWTO anyar

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sekretaris Jenderal UNWTO nyoba mungkasi dina iki, nanging Majelis Umum UNWTO nggawe keputusan penting nalika nggawe gugus tugas independen kanggo ngrancang ulang Pariwisata kanggo Masa Depan.

Print Friendly, PDF & Email

Dina iki Majelis Umum UNWTO duwe rong Pahlawan:

  1. HE Ahmad Al Khatib, Menteri Pariwisata kanggo Kerajaan Arab Saudi
  2. HE Reyes Maroto, Menteri Pariwisata kanggo Kerajaan Spanyol

Wingi, Majelis Umum UNWTO duwe siji pahlawan - ing Hon. Gustav Segura Costa Sancho, Menteri Pariwisata kanggo Kosta Rika.

Wingi minangka kamenangan kanggo demokrasi ing Majelis Umum UNWTO nalika ing pemilihan rahasia, delegasi saka luwih saka 80 negara dikonfirmasi Zurab Pololikashvili minangka Sekretaris Jenderal sajrone 4 taun liyane.

Dina iki minangka kamenangan demokrasi sing luwih gedhe nalika nglawan kekarepan Sekretaris Jenderal, masa depan Pariwisata Dunia lan UNWTO dilebokake ing tangan Pasukan Tugas anyar - inisiatif sing digawa dening Arab Saudi lan Spanyol.

Indikasi pisanan babagan apa sing ana ing pipa kasebut dibahas ing Komisi Wilayah UNWTO kanggo Afrika ing Cabo Verde tanggal 2 September 2021.

Kaya wingi, demokrasi menang maneh saiki

Ing Majelis Umum UNWTO ing Madrid, proposal kanggo ngrancang ulang Pariwisata kanggo Masa Depan, sing diterusake dening Kerajaan Arab Saudi lan Spanyol, disetujoni dina iki.

Pimpinan pariwisata marang eTurboNews: "Iki minangka game-changer kanggo sektor pariwisata global."

Sekretaris Jenderal banget nentang proposal iki, amarga nempatake masa depan kegiatan kanggo ngrancang ulang industri perjalanan lan pariwisata adoh saka mejane lan menyang tangan Majelis Umum lan Dewan Eksekutif, ing pimpinan Arab Saudi lan Spanyol.

Zurab Pololikashvili panginten plans dhewe cukup kanggo reshape mangsa pariwisata lan ndesek Majelis Umum ora kanggo milih proposal Saudi-Spanyol. Dheweke ora pengin Satgas khusus khusus kanggo Redesigning Pariwisata.

Sekretaris Pariwisata, HE Najib Balala saka Kenya, Menteri Pariwisata Arab Saudi Bapak Ahmad Al Khateeb, lan Menteri Pariwisata kanggo Jamaika HE Edmund Bartlett kabeh mesem ing foto iki dijupuk dina sawise voting.

Disetujoni: Pariwisata Redesigning kanggo Gugus Tugas Masa Depan

Delegasi UNWTO sarujuk, iki minangka kamenangan gedhe kanggo Pariwisata Dunia.

Pandemi COVID-19 wis nuduhake, kaya sadurunge, peran ekonomi lan sosial penting sing ditindakake pariwisata ing saindenging jagad. Pariwisata minangka pembalap utama ekonomi global, nanging pandhemen kasebut nduwe pengaruh sing ngrusak global lan mengaruhi sektor penting iki, nyuda nilai sosial ekonomi sing digawe. 62 yuta pakaryan lan US $ 4 triliun ing PDB wis ilang ing 2020. Donya kudu njupuk tindakan supaya iki kedadeyan maneh lan kanggo reinvigorate sektor penting iki.

Supaya sektor kasebut bisa pulih, ngrembaka, lan dadi tahan kanggo guncangan global ing mangsa ngarep, perlu owah-owahan, komitmen, lan investasi kanggo entuk manfaat kanggo masarakat ing saindenging jagad, utamane ing negara berkembang. Kanggo ngganti posisi sektor pariwisata kanthi luwih jelas ing skala global, kita butuh kolaborasi internasional lan organisasi internasional sing luwih kuat. Iki bakal njamin pendekatan terpadu lan terkoordinasi sing ngrangkul alam interconnected lan interrelated pariwisata lan
maximizes kontribusi sektor kanggo prestasi Sustainable Development Goals Perserikatan Bangsa-Bangsa. Saiki wektu kanggo ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan liwat owah-owahan, komitmen, lan investasi.

Minangka juara aktif pariwisata sing ngupaya bisa kerja sacara global karo pamrentah lan entitas sektor swasta liyane sing kasengsem, Arab Saudi nuduhake komitmen kanggo nyopir kolaborasi ing kabeh level komitmen sing ana ing jantung Komunike Diriyah sing ditandatangani sajrone Kepresidenan G20 Arab Saudi ing 2020 , sing ngakoni peran penting kemitraan publik-swasta ing sektor pariwisata.
Ora mung Arab Saudi setya, nanging uga siyap nyedhiyakake sumber daya penting kanggo nguatake sektor kasebut adhedhasar prinsip kelestarian lan kesempatan kanggo kabeh, nggarap lan liwat institusi multilateral. Minangka investor tunggal paling gedhe ing pariwisata, Arab Saudi wis janji USD 100 yuta kanggo ngaktifake Inisiatif Komunitas Pariwisata liwat Bank Dunia, minangka katalis pemulihan sektor, kanthi ngidini komunitas liwat program pembangunan kapasitas manungsa lan institusi nyebarake keuntungan ekonomi saka pariwisata.

Arab Saudi wis dadi mitra aktif UNWTO, ndhukung inisiatif penting kalebu UNWTO Academy lan UNWTO Best Villages Program uga dadi omah Kantor Wilayah UNWTO, sing dibukak ing Mei 2021.

Karajan Arab Saudi menehi proposal kanggo UNWTO lan Anggota kanggo ngrancang ulang pariwisata kanggo masa depan bebarengan, kalebu nggawe Pariwisata Redesigning kanggo Pasukan Tugas Masa Depan. Proposal iki nduweni tujuan kanggo nyawijikake sektor publik lan swasta, nguatake organisasi multilateral, lan nambah kolaborasi ing antarane para pemangku kepentingan kanggo nglindhungi tantangan ing mangsa ngarep. The Redesigning Tourism for the Future Task Force uga nduweni tujuan kanggo nyegerake UNWTO kanthi, inter alia,
nimbang owah-owahan ing cara kerja UNWTO saiki, lan/utawa reformasi liyane saka UNWTO.

Pariwisata Redesigning kanggo Gugus Tugas Masa Depan

Pariwisata Redesigning for the Future Task Force bakal dumadi saka siji Negara Anggota sing dipilih dening saben Komisi Regional plus kursi. Mbangun komitmen Arab Saudi kanggo pangembangan sektor kasebut, lan proposal kanggo ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan, Kerajaan Arab Saudi nawakake dhewe dadi ketua Pariwisata Redesigning kanggo Pasukan Tugas Masa Depan.

Resolusi dening Spanyol lan Arab Saudi.

Majelis Umum: Resolusi disetujoni tanggal 2 Desember 2021

  • Ngelingake yen Menteri Pariwisata Kerajaan Arab Saudi, HE Bapak Ahmed Al Khateeb, wis ngandhani Sekretaris Jenderal Kerajaan Arab Saudi proposal kanggo ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan lan proposal iki kalebu nggawe Pariwisata Redesigning kanggo Satgas masa depan,
  • Sawise mriksa informasi sing dikirim dening Sekretaris Jenderal babagan proposal kasebut,
  • Nggambarake manawa jagad iki butuh tumindak amarga pentinge pariwisata wis dikuwatake dening pandemik COVID-19 lan dampak sing ngrusak pandemi kasebut isih dirasakake, utamane ing negara-negara berkembang, sing dadi referensi khusus kanggo Statuta UNWTO,
  • Ngeling-eling yen dampak sosial ekonomi pariwisata wis akeh lan substansial. lan kolaborasi multilateral penting kanggo nguatake sektor kasebut,
  • Ngeling-eling yen miturut Artikel 12(j) Statuta UNWTO, Majelis Umum bisa netepake badan teknis utawa regional sing perlu,
  1. Ngakoni pentinge strategis kanggo nggarap kabeh Anggota UNWTO babagan kunci
    inisiatif kanggo ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan kanthi fokus ing owah-owahan, komitmen,
    lan investasi;
  2. Ngenali pentinge komitmen kanggo ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan
    entuk manfaat kabeh;
  3. Ngelingake yen Kerajaan Arab Saudi saiki dadi tuan rumah Kantor Wilayah
    UNWTO ing Riyadh, Kerajaan Arab Saudi;
  4. Mutusake kanggo nggawe gugus tugas ing UNWTO sing jenenge Redesigning
    Pariwisata kanggo Gugus Tugas Masa Depan;
  5. Mutusake kanggo mandate Pariwisata Redesigning kanggo Task Force Future ing
    sesuai karo usulan Kerajaan Arab Saudi iki;
  6. Mutusaké sing mandat saka Pariwisata Redesigning kanggo Future Task Force bakal
    terus nganti sesi 26 Majelis Umum lan bakal nganyari kanthi otomatis kajaba diputusake dening mayoritas Negara Anggota Penuh sing saiki lan milih;
  7. Mutusake manawa Pariwisata Redesigning kanggo Gugus Tugas Masa Depan bakal dumadi
    siji Negara Anggota sing dipilih dening saben Komisi Daerah plus kursi. lf a
    Komisi Daerah durung nemtokake anggota Gugus Tugas ing akhir kuartal pertama 2022, banjur ketua bakal ngundang Negara Anggota saka Daerah kasebut.
    Komisi kanggo gabung karo Task Force;
  8. Ngangkat Kerajaan Arab Saudi minangka ketua Pariwisata Redesigning kanggo
    Satgas mangsa ngarep;
  9. Wewenang Pariwisata Redesigning kanggo Task Force Future kanggo nggunakake aturan dhewe
    saka prosedur yen perlu;
  10. Ndhesek Pariwisata Redesigning kanggo Task Force Future kanggo miwiti karya minangka
    sanalika bisa lan ora luwih saka pungkasan kuartal pisanan 2022;
  11. Ngundang Pariwisata Redesigning kanggo Task Force Future ngirim laporan lan
    Rekomendasi sacara periodik menyang Dewan Eksekutif lan Majelis Umum,
    minangka bisa dianggep cocok.

l. Proposal kanggo Ngrancang Pariwisata kanggo Masa Depan

  1. Kanthi layang tanggal 25 Oktober 2021, Menteri Pariwisata Kerajaan Arab Saudi, HE Bapak Ahmed Al Khateeb, ngandhani Sekretaris Jenderal babagan proposal Kerajaan Arab Saudi kanggo kerja sama karo mitra internasional kanggo ngrancang ulang pariwisata. kanggo nyawiji sektor publik lan swasta, nguatake organisasi multilateral lan nambah kolaborasi antarane para pemangku kepentingan kanggo nglindhungi tantangan ing mangsa ngarep liwat sawetara langkah, kalebu nggawe ing UNWTO sawijining gugus tugas kanggo ngrancang ulang pariwisata kanggo masa depan ("Redesigning Tourism for the Future Task". Kekuwatan").
    Salinan layang dilampirake ing dokumen saiki minangka Lampiran l.
  2. Ing panyuwunan saka Kerajaan Arab Saudi, Sekretaris Jenderal kanthi iki ngirim proposal iki kanggo Redesign Pariwisata kanggo Masa Depan kalebu netepake Pariwisata Redesigning kanggo Pasukan Tugas Masa Depan, kanggo keputusan dening Majelis Umum UNWTO, sesuai karo Aturan 38 (1) lan 40 Aturan Tata Cara Majelis Umum.

II. Butuh Tumindak

  1. Pariwisata minangka pembalap utama ekonomi global, nanging pandhemen COVID-19 nduwe pengaruh sing ngrusak sacara global lan mengaruhi sektor penting iki, nyuda nilai sosial ekonomi sing digawe. 62 yuta proyek, lan USD 4 triliun ing GDP taunan wis ilang ing 2020. Kabeh negara wis nandhang sangsara. Nanging impact iki wis tiba disproportionately ing negara berkembang.
  2. Kerajaan Arab Saudi ngakoni manawa kabijakan global saiki ora nggambarake pentinge sektor pariwisata lan saiki wis wayahe owah-owahan. Pariwisata minangka pendorong utama ekonomi global. Sadurunge pandemi, 10.4% PDB global digawe saka lelungan lan pariwisata lan 1 saka 4 proyek anyar digawe dening sektor pariwisata.
    Pandemi kasebut nduwe pengaruh sing ngrusak ing saindenging jagad lan mengaruhi sektor penting iki, nyuda nilai sosial ekonomi sing digawe.
  3. Supaya sektor kasebut bisa pulih, berkembang lan dadi tahan kanggo kejutan global ing mangsa ngarep, perlu owah-owahan, komitmen lan investasi kanggo entuk manfaat kanggo wong ing saindenging jagad, lan utamane ing negara berkembang. Kanggo ngganti posisi sektor pariwisata kanthi luwih jelas ing skala global, kita butuh kolaborasi internasional lan organisasi internasional sing luwih kuat.
    Iki bakal njamin pendekatan sing luwih terintegrasi lan terkoordinasi sing nyakup sifat pariwisata sing saling gegandhengan lan saling gegandhengan lan ngoptimalake kontribusi sektor kasebut menyang Sasaran Pembangunan Lestari Perserikatan Bangsa-Bangsa.

III. Mandat Redesigning Pariwisata kanggo Gugus Tugas Masa Depan

  1. Kanggo ngatasi masalah kasebut ing ndhuwur, Kerajaan Arab Saudi ngusulake supaya UNWTO netepake Pariwisata Redesigning kanggo Gugus Tugas Masa Depan.
  2. Pariwisata Redesigning kanggo Gugus Tugas Masa Depan kudu diwajibake:
    i. reinvigorate UNWTO dening, inter alia, considering owah-owahan ing UNWTO kang
    cara kerja saiki, uga panyiapan saka program apik lan
    inisiatif, kanggo mesthekake yen UNWTO bisa nglayani kabutuhan sing ana lan mbesuk
    sektor pariwisata, utamane sing ana hubungane karo negara berkembang;
    ii. njupuk ing ngukur wawasan sing nanggapi telpon global kanggo UNWTO sing
    nyedhiyakake negara Anggota kanthi program lan inisiatif sing luwih apik, sing
    iku saged kaleksanan karo kasil nyoto lan diukur kang
    dirancang kanggo ngladeni masa depan, sing nyukupi kabutuhan kabeh Negara Anggota
    kalebu negara berkembang lan sing selaras karo telung pilar utama Redesigning
    Pariwisata kanggo Masa Depan: kelestarian, ketahanan lan inklusivitas; lan
    iii. nyengkuyung lan mesthekake partisipasi sing migunani saka para pemangku kepentingan non-Negara ing
    ngrancang ulang sektor pariwisata global.
  3. Mandat saka Pariwisata Redesigning for the Future Task Force iki selaras karo tujuan lan tujuan UNWTO.
  4. Supaya kanggo mesthekake Pariwisata Redesigning kanggo Future Task Force bisa gawe marem sawijining
    mandat, iku bakal terus nganti paling 26 (biasa) sesi Majelis Umum UNWTO. Mandat Redesigning Tourism for the Future Task Force bakal dianyari kanthi otomatis, kajaba diputusake dening mayoritas Negara Anggota Penuh sing hadir lan milih.

IV. Arab Saudi: Nelpon kanggo Nguripake Masa Depan Pariwisata Bareng

  1. Minangka juara aktif pariwisata, Arab Saudi nuduhake komitmen kanggo nyopir kolaborasi ing kabeh level minangka komitmen sing ana ing jantung Komunike Diriyah sing ditandatangani sajrone Kepresidenan G20 Arab Saudi ing 2020, sing ngakoni peran penting kemitraan publik-pribadi ing sektor pariwisata.
  2. Arab Saudi wis dadi mitra aktif UNWTO, ndhukung inisiatif penting kalebu UNWTO Academy lan UNWTO Best Villages Program uga dadi omah Kantor Wilayah UNWTO sing dibukak ing Mei 2021.
  3. Minangka investor tunggal paling gedhe ing pariwisata, Arab Saudi wis janji USD 100 yuta kanggo ngaktifake Inisiatif Komunitas Pariwisata liwat Bank Dunia minangka katalis pemulihan sektor kanthi ngidini komunitas liwat program pembangunan kapasitas manungsa lan institusi kanggo nyebarake keuntungan ekonomi pariwisata.
  4. Kerajaan Arab Saudi wis kasil nyekel peran kepemimpinan ing UNWTO.
    Saliyane dadi tuan rumah Kantor Wilayah UNWTO, ing taun iki Kerajaan Arab Saudi dadi tuan rumah ing Rapat Komite Krisis Pariwisata Global UNWTO, uga rapat kaping 47 Komisi Regional UNWTO kanggo Timur Tengah. Karajan Arab Saudi uga wis njabat ing sawetara komite lan organ UNWTO, kalebu minangka Wakil Ketua Kedua Dewan Eksekutif saiki.
  5. Minangka bagéan saka prasetya sing dituduhake kanggo Redesign Pariwisata kanggo Masa Depan, Kerajaan Arab Saudi wis nawarake dadi ketua Pariwisata Redesigning kanggo Pasukan Tugas Masa Depan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar