Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Pitakonan News wong Pariwisata Pirembagan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Dewan Pariwisata Afrika: Pariwisata Tanpa Halangan Saiki!

Kursi ATB Ncube

Enem negara anggota Komunitas Afrika Timur (EAC) nganakake Ekspo Pariwisata Daerah Pertama (EARTE) ing Tanzania ing wulan Oktober taun iki. Acara pariwisata regional iki bakal dianakake dening negara mitra kanthi rotasi wiwit taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

Dewan Menteri Pariwisata lan Margasatwa EAC nyetujoni pertengahan taun iki, Ekspo Pariwisata Daerah Afrika Timur (EARTE) taunan.

Tanzania dipilih dadi tuan rumah EARTE pertama kanthi tema "Promosi Pariwisata Tangguh kanggo Pembangunan Sosial-Ekonomi Inklusif." Expo ditutup awal minggu kepungkur.

The Dewan Pariwisata Afrika (ATB) diwakili dening Ketua Eksekutif Pak Cuthbert Ncube karo wakil liyane saka njaba blok EAC.

Pak Ncube nganakake Dhiskusi Eksekutif babagan peran ATB ing pangembangan pariwisata Afrika.

eTN: Apa visi utama Dewan Pariwisata Afrika menyang pariwisata Afrika?

NCUBE:  Visi utama kita yaiku kanggo mesthekake yen Afrika dadi "Siji Destinasi Wisata"pilihan ing donya. Kita fokus ing pangembangan, promosi, lan pemasaran pariwisata Afrika liwat macem-macem cara.

Iki kalebu lobi, mobilisasi sumber daya, lan pengaruhe nggawe kabijakan kanggo mesthekake yen Afrika dadi "Salah Tujuan Pilihan ing Donya."

Dewan (ATB) saiki kerja sama karo pamrentah Afrika ing macem-macem wilayah sing kita pikir bakal nyepetake pertumbuhan pariwisata ing Afrika. Iki, kalebu penghapusan alangan ing antarane 54 negara Afrika kanggo narik pariwisata Intra-Afrika.

eTN: Kepiye Dewan Pariwisata Afrika mbantu negara-negara Afrika entuk luwih akeh saka pariwisata?

NCUBE:   Dewan Pariwisata Afrika setya mbantu pamrentah, sektor swasta, komunitas, lan pemangku kepentingan liyane kanggo promosi lan nggampangake pertumbuhan lan pangembangan pariwisata ing Afrika.

Kita kerja sama karo Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB) lan Uni Afrika (AU) kanggo nggayuh aspirasi AU Agenda 2063 lan 2030 UN Sustainable Development Goals (SDG) liwat pariwisata.

Iki kalebu branding, marketing, lan promosi Afrika minangka tujuan wisata tunggal ing arena pasar wisata global.

Papan pariwisata kontinental (ATB) kita saiki lobi liwat pamrentah Afrika, organisasi bisnis, organisasi non-pemerintah, Uni Afrika, lan kelompok Perserikatan Bangsa-Bangsa lan blok regional kanggo njamin gerakan bebas warga Afrika ing Afrika saka negara siji menyang negara liyane.

eTN: Gerakan lan kategori wong sing ditargetake ATB?

NCUBE:  Target kanggo wong Afrika lelungan ing Afrika, diwiwiti saka negara panggonan - wong kanggo lelungan ing negara dhewe minangka turis domestik, banjur negara regional, lan mengko kabeh Afrika. Komunitas Afrika Timur (EAC) wis mbukak dalan kanggo kategori pariwisata regional kasebut.

Kita bisa ndeleng wong Kenya sing ngunjungi Tanzania lan anggota blok EAC liyane, padha karo wong Tanzania lan liya-liyane. Wong saka blok EAC liyane bisa ngunjungi Tanzania Kulon, Uganda, lan Rwanda kanggo ndeleng simpanse, gorila sing ora ditemokake ing anggota liyane.

Kajaba iku, ATB lobi supaya kabeh turis manca bisa gampang nglamar visa siji kanggo ngliwati wates wilayah ing Afrika. Iki bisa narik luwih akeh turis manca kanggo nglampahi dina liyane ing Afrika liwat obahe gampang ngliwati wates nggunakake visa siji.

eTN: Ing njaba Afrika Kidul lan Afrika Lor Arab, apa sing ditindakake Dewan kanggo mbantu Afrika Sub-Sahara entuk luwih akeh saka Pariwisata?

NCUBE:  Kita wis kerja sama karo sawetara negara Afrika kanggo ngatur pameran pariwisata sing ngarahake Pariwisata Domestik lan Daerah. Kita duwe taun kepungkur (2020), pameran kasebut ing Tanzania - UWANDAE Expo.

Tim perwakilan ATB saka Sierra Leone, Nigeria, Afrika Kidul, Botswana, Ghana, Ethiopia, lan Mesir wis melu EARTE ing Arusha. Watesan lelungan ing pandemik COVID-19 wis mengaruhi karya kita, nanging kita isih terus maju.

Dewan Pariwisata Afrika saiki nggarap Konferensi Investasi Pariwisata Internasional (ITIC) kanggo dorongan investasi kontinental kanggo promosi pangembangan pariwisata ing Afrika.

Liwat ITIC, investor saka Bulgaria kanthi kemitraan karo investor liyane, bakal nggawe proyek $ 72 yuta ing 4 hotel ing Tanzania Lor, ing taman satwa Tarangire, Lake Manyara, Serengeti, lan Ngorongoro.

Tanzania minangka ahli waris pertama investasi ITIC sing bakal njupuk saka Januari taun ngarep 2022.

Dewan uga nggarap pamrentah Kerajaan Eswatini lan wis nyiyapake strategi sing bakal ningkatake budaya Afrika kita. Pagelaran lan warisan budaya minangka bagéan saka Pariwisata Domestik lan Budaya sing narik akeh warga lokal kanggo pangembangan Pariwisata Domestik.

eTN: Kepiye Papan iki mbantu nambah iki? 

NCUBE:  Dewan Pariwisata Afrika uga menehi tujuan lan pemangku kepentingan sing luwih cilik kanthi cara sing efektif lan efisien kanggo nggayuh perdagangan, media, lan wisatawan ing pasar wisata potensial kanggo Afrika. Tujuane kanggo nggayuh kapasitas pariwisata lokal, lan basis pariwisata domestik lan intra-Afrika kanggo nyuda katergantungan turis Eropa lan Amerika.

Wabah pandemi COVID-19 wis menehi piwulang manawa Afrika kudu mandhiri ing pariwisata. Lockdown lan larangan lelungan sing ditindakake ing Eropa, Amerika Serikat, Asia, lan pasar wisata potensial liyane mengaruhi pariwisata Afrika.

Afrika nampa udakara 62 yuta turis saka luwih saka milyar turis global sing dicathet saben taun. Eropa nampa meh 600 yuta turis global.

Badan Pariwisata kita saiki nyurung blok pariwisata regional. Iki minangka langkah sing tepat kanggo obyektivitas agenda Afrika kanggo ndeleng EAC minangka blok sing gabung kanthi pendekatan sing inklusif lan terkoordinasi.

ATB bakal nganakake pameran ing Qatar Travel Mart (QTM) sing bakal ditindakake ing pertengahan November. Kita wis ngundang menteri pariwisata Afrika kanggo melu, ngarahake narik luwih akeh turis kanggo ngunjungi Afrika lan uga narik pangembangan pariwisata intra-Afrika.

eTN: Kepiye Dewan Pariwisata Afrika menehi rating Expo Pariwisata Wilayah Afrika Timur (EARTE) pisanan?

NCUBE:  Pariwisata ing wilayah EAC wis kena pengaruh banget. Sekretariat EAC nuduhake penurunan pariwisata regional udakara 67.7 persen taun kepungkur (2020) dadi udakara 2.25 yuta turis internasional, ilang $ 4.8 milyar saka bathi turis.

Wilayah EAC sadurunge ngira bakal narik 14 yuta turis ing taun 2025 sadurunge wabah pandemik COVID-19 nyebabake tren kasebut.

Wilayah EAC mung duwe 8.6 persen saka bathi pariwisata Afrika lan 0.3 persen saham pariwisata donya.

Kenya lan Tanzania minangka conto sing apik babagan blok regional sing bakal teka ing ngendi turis bisa ngliwati wates wilayah kanggo ndeleng banjur nikmati sumber daya wisata sing dienggo bareng.

Dewan Pariwisata Afrika saiki kerja sama karo pamrentah Afrika lan serangkaian lembaga donor kanggo ningkatake hubungan antarane komunitas lokal lan pemain pariwisata.

Ora ana pariwisata tanpa masyarakat. Masyarakat minangka duta pariwisata. Pariwisata kita ing pariwisata ing Afrika dhasar adhedhasar komunitas lokal.

eTN: Saka sudut pandang ATB, apa tegese melu ing EARTE pisanan?

NCUBE: Iki minangka langkah sing tepat menyang obyektivitas agenda Afrika kanggo ndeleng EAC minangka blok sing gabung minangka blok minangka lawan saka segmentasi individu sing ora bakal nggawa kita menyang ngendi wae minangka bawana.

Deleng, kita wis nyathet drive dening Presiden Tanzania, Samia Suluhu Hassan, sing dadi juara lan pelopor strategi pembangunan Afrika liwat pariwisata. ATB wis menehi Presiden Samia Penghargaan Pariwisata Kontinental 2021. Dheweke ngadeg kanthi mantep amarga sektor kasebut bisa maju maneh ing tengah pandemik Covid-19.

Presiden Zanzibar, Dr. Hussen Mwinyi, ngluncurake EARTE regional taunan ing Tanzania dadi rotasi ing antarane saben negara anggota. Ekspo regional iki bakal menehi merek Afrika minangka tujuan pilihan tunggal, kanthi fokus output kontinental. Kita kudu ngilangi alangan.

eTN: Apa ATB wis ngetrapake langkah-langkah pemulihan kanggo sektor pariwisata supaya bisa ngadeg maneh?

NCUBE: Dewan Pariwisata Afrika kerja sama karo negara-negara Afrika kanggo kampanye pemulihan pariwisata ing Afrika Wétan lan Afrika. Kita nglamar jaringan pemasaran regional lan global lan media kanggo nyengkuyung luwih akeh pengunjung supaya lelungan banjur ngunjungi Afrika.

ATB ngembangake kesempatan kanggo marketing, hubungan masyarakat, investasi, branding, promosi, lan nggawe pasar pariwisata khusus.

Kanthi kemitraan karo anggota sektor swasta lan umum, Dewan Pariwisata Afrika ningkatake pertumbuhan, nilai, lan kualitas lelungan lan pariwisata ing Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar