Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News

Banyu Ngombé Beracun ing Hawaii: Pengunjung ing Oahu Bisa Ngaso!

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Hawaii wis sawetara saka resik lan paling banyu ngombé vulkanik ing donya Nanging iki beda banget ing Red Hill, fasilitas Angkatan Laut ing Pulo Oahu, lan mung bisa dadi pucuk gunung es.

Print Friendly, PDF & Email

Banyu ngombé ing Waikiki, Koolina, North Shore, utawa Kailua, ing ngendi pengunjung bakal tetep ing Oahu minangka salah sawijining banyu sing paling resik lan paling sehat sing bisa ditemokake ing ngendi wae ing Amerika Serikat.

Nanging, miturut Hawaii Rep Kai Kahele, ana krisis saka takeran astronomi ing Honolulu County. Kahele ngrujuk marang bocor bahan bakar ing panyimpenan bahan bakar Red Hill Angkatan Laut ing Pulo Oahu.

Delegasi kongres Hawaii nerbitake statement gabungan minggu kepungkur njaluk Angkatan Laut supaya luwih komunikasi karo masyarakat babagan acara ing peternakan bahan bakar Red Hill lan nanggapi luwih cepet babagan laporan bau bahan bakar ing banyu sing disedhiyakake dening sistem banyu sing nglayani Joint Base Pearl Harbor-Hickam. .

Sens AS Brian Schatz lan Mazie Hirono lan Perwakilan AS Ed Case lan Kai Kahele ujar ing siaran pers yen dheweke bubar ketemu karo Sekretaris Angkatan Laut Carlos Del Toro kanggo ngrembug operasi bahan bakar ing Hawaii. Del Toro bakal ing Hawaii ing 7 Desember kanggo neliti masalah iki langsung.

Angkatan Laut AS ujar manawa lagi nyelidiki bocor ing fasilitas panyimpenan bahan bakar Red Hill sawise campuran banyu lan bahan bakar dibebasake saka saluran saluran. Iki wis dadi masalah ing 2014.

Bocor 2014 durung ngasilake jawaban sing marem, apamaneh solusi, pitung taun sabanjure.

Miturut laporan anyar ing media lokal Hawaii, Angkatan Laut kanthi sengaja ora nerangake kabeh masalah kasebut marang panguwasa Hawaii lan masarakat.

The Red Hill Bulk Fuel Storage Facility minangka fasilitas panyimpenan bahan bakar militer ing Pulo Oahu, Hawaii. Dioperasikake dening Angkatan Laut Amerika Serikat, Red Hill ndhukung operasi militer AS ing Pasifik. Ora kaya fasilitas liyane ing Amerika Serikat, Red Hill bisa nyimpen nganti 250 yuta galon bahan bakar.

Iku kasusun saka 20 tank panyimpenan lemah baja-diantrekake encased ing beton lan dibangun menyang growong sing padha ditambang nang Red Hill. Saben tank nduweni kapasitas panyimpenan kira-kira 12.5 yuta galon.

Tangki Red Hill disambungake menyang telung saluran pipa gravitasi sing mlaku 2.5 mil ing jero trowongan kanggo ngisi bahan bakar ing Pearl Harbor. Saben 20 tank ing Red Hill ukurane diameter 100 kaki lan dhuwure 250 kaki.

Red Hill dumunung ing sangisore gunung vulkanik cedhak Honolulu. Iki diumumake minangka Landmark Teknik Sipil dening American Society of Civil Engineers ing taun 1995.

Sadurunge Amerika Serikat mlebu Perang Donya II, Administrasi Roosevelt dadi kuwatir babagan kerentanan akeh tangki panyimpenan bahan bakar ing ndhuwur lemah ing Pearl Harbor. Ing taun 1940 mutusake kanggo mbangun fasilitas lemah anyar sing bakal nyimpen bahan bakar luwih akeh lan aman saka serangan udara musuh.

Petroleum ditemokake ing banyu saka pabrik perawatan sing dikelola Angkatan Laut ing Honolulu, Departemen Kesehatan Hawaii. Iki diumumake Rebo.

Pejabat kesehatan ujar manawa tes ing Sekolah Dasar Red Hill nuduhake asil positif kanggo minyak bumi ing banyu ngombe. Sampel dikirim menyang California kanggo analisis luwih lanjut.

Miturut laporan sing diterbitake pisanan dening Civil Beat, conto sing dijupuk ing dina Minggu wengi, para pejabat nemtokake jumlah tilak "hidrokarbon sing molah malih" sing ana gandhengane karo bahan bakar jet JP-5 utawa bahan bakar diesel, ujare Converse. Tes kaping pindho rampung dina Kamis nemokake "indikasi sing jelas babagan produk minyak bumi" ing ndhuwur garis banyu ing sumur.

Kontaminasi ing banyu yaiku xylene, naftalena, lan hidrokarbon petroleum total karo komponen bensin.

Xylene minangka cairan sing gampang kobong kanthi bau manis sing digunakake ing produk minyak bumi, miturut Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit. Paparan bahan kimia uga bisa nyebabake sirah, pusing, kebingungan, lan ilang koordinasi otot, CDC ngandika ing website.

Dina Selasa, Departemen Kesehatan Hawaii ujar manawa kabeh pelanggan sistem banyu Angkatan Laut, sing nglayani udakara 93,000 wong ing Pangkalan Bersama Pearl Harbor-Hickam lan ing papan liya, kudu ngindhari ngombe utawa masak nganggo banyu utawa nggunakake kanggo kebersihan lisan, sanajan dheweke ora mambu apa-apa.

Pejabat militèr nanggapi 680 lapuran sing ditampa saka warga militèr nganti tekan banyu tap sing mambu bahan bakar. Dina Rebo pejabat Angkatan Laut wiwit menehi banyu kanggo warga ing sawetara tetanggan dhasar.

Kulawarga nggunakake fasilitas pancuran ing pesisir umum amarga ora percaya sumber banyu ing gimnasium lan fasilitas sing ditawakake.

Angkatan Laut wis ndeteksi produk petroleum ing sumur banyu ngombe Red Hill, sing ditutup wiwit Minggu, Angkatan Laut marang koran lokal, tes kontaminasi ing saindhenging sistem distribusi banyu Joint Base Pearl Harbor-Hickam Angkatan Laut wis bali negatif.

Dewan Pasokan Banyu Honolulu, sing poros Halawa nyedhiyakake banyu kanggo 400,000 wong saka Moanalua nganti Hawaii Kai, prihatin babagan efek bola salju.

Gubernur Hawaii David Ige ngetokake pratelan menyang koran lokal, Star-Advertiser, nyebutake woro-woro kasebut ngganggu banget.

Hawaii Letnan Gubernur Green ngandika mrihatinake kanggo kesehatan lan safety sing manggon ing wilayah sing kena pengaruh lan ngerti sing perlu kanggo informasi pas wektune lan akurat.

Letnan Gubernur Josh Green uga ngetokake pratelan dina iki supaya Angkatan Laut bisa kerja bareng karo DOH lan delegasi kongres Hawaii kanggo ngatasi kontaminasi kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar