Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Gedung Putih negesake boikot diplomatik AS ing Olimpiade Beijing

Gedung Putih negesake boikot diplomatik AS ing Olimpiade Beijing
Gedung Putih negesake boikot diplomatik AS ing Olimpiade Beijing
ditulis dening Harry Johnson

Boikot diplomatik isih bakal ngidini para atlit Amerika bisa bersaing lan pungkasane ora bakal mengaruhi proses game kasebut, sanajan sawetara atlit Amerika ndhukung penyebab kasebut, nyatakake yen perawatan Beijing marang Muslim Uyghur dadi 'abysmal.'

Print Friendly, PDF & Email

Gedung Putih juru wicoro Jen Psaki announced dina sing Amerika Serikat bakal diplomatically boikot mbesuk Olimpiade Musim Dingin lan Paralimpiade Beijing 2022 ing China.

"Pamrentahan Biden ora bakal ngirim perwakilan diplomatik utawa resmi menyang 2022 Olimpiade Mangsa Beijing, "ujare Jen Psaki, nyatakake yen keputusan iki ora kalebu atlit AS sing bakal bebas lelungan kanggo bersaing ing Beijing.

Boikot diplomatik isih bakal ngidini para atlit Amerika bisa bersaing lan pungkasane ora bakal mengaruhi proses game kasebut, sanajan sawetara atlit Amerika ndhukung penyebab kasebut, nyatakake yen perawatan Beijing marang Muslim Uyghur dadi 'abysmal.'

Ora ana presiden Amerika sing bener-bener boikot Olimpiade wiwit Jimmy Carter memboikot Olimpiade Moskow ing taun 1980.

Gedung Putih spokeswoman ngandika sing Team USA wis administrasi kang 'dhukungan lengkap,'lan sing administrasi bakal ROOT kanggo wong-wong mau ing ngarep.

Nalika sumpah bakal nyenengake para atlit Amerika sing saingan, Psaki ngadu yen ngirim delegasi bakal nganggep Olimpiade minangka bisnis kaya biasane, lan Amerika Serikat mung 'ora bisa nindakake,' kanthi nyebutake pelanggaran hak asasi manungsa Beijing, kalebu 'pembantaian lan pembantaian. kejahatan marang manungsa.' 

Beijing ngancam 'tindak tegas' ing dina Senin yen pamrentahan Biden ngumumake boikot diplomatik Olimpiade Musim Dingin.

Juru bicara Kamentrian Luar Negeri China Zhao Lijian uga ujar manawa Beijing bakal nganggep langkah kasebut minangka 'provokasi politik langsung; /' sajrone taklimane dina Senin. Dheweke nolak menehi katrangan babagan carane China bisa nanggapi babagan iki. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar