Klik ing kene yen iki siaran pers!

NASA Njenengi 10 Astronot Anyar

NASA wis milih 10 calon astronot anyar saka lapangan kanthi luwih saka 12,000 pelamar kanggo makili Amerika Serikat lan makarya kanggo mupangat kanggo manungsa ing antariksa.

Print Friendly, PDF & Email

Administrator NASA Bill Nelson ngenalake anggota kelas astronot 2021, kelas anyar pisanan ing patang taun, sajrone acara tanggal 6 Desember ing Ellington Field cedhak Johnson Space Center NASA ing Houston.

Calon astronot bakal nglaporake tugas ing Johnson ing Januari 2022 kanggo miwiti latihan rong taun. Latihan calon astronot dipérang dadi limang kategori utama: ngoperasikaké lan njaga sistem komplèks Stasiun Angkasa Internasional, latihan kanggo spacewalks, ngembangake katrampilan robotik sing rumit, ngoperasikaké jet latihan T-38 kanthi aman, lan katrampilan basa Rusia.

Sawise rampung, dheweke bisa ditugasake kanggo misi sing melu nindakake riset ing stasiun ruang angkasa, diluncurake saka lemah Amerika ing pesawat ruang angkasa sing dibangun dening perusahaan komersial, uga misi ruang angkasa jero menyang tujuan kalebu Bulan ing pesawat ruang angkasa Orion NASA lan roket Space Launch System.

Pelamar kalebu warga AS saka kabeh 50 negara, Distrik Columbia, lan wilayah AS Puerto Rico, Guam, Kepulauan Virgin, lan Kepulauan Mariana Lor. Kanggo pisanan, NASA mbutuhake para calon kanggo nyekel gelar master ing lapangan STEM lan nggunakake alat penilaian online. Wanita lan wong lanang sing dipilih kanggo kelas astronot anyar makili keragaman Amerika lan jalur karir sing bisa mimpin menyang papan ing korps astronot Amerika.

Calon astronot 2021 yaiku:

Nichole Ayers, 32, jurusan, US Air Force, iku asli Colorado sing lulus saka US Air Force Academy ing Colorado Springs, Colorado, ing 2011 karo gelar sarjana ing matématika karo suntingan ing Rusia. Dheweke banjur entuk gelar master ing matematika komputasi lan terapan saka Universitas Rice. Ayers minangka penerbang tempur sing berpengalaman kanthi luwih saka 200 jam tempur lan luwih saka 1,150 jam total wektu penerbangan ing jet tempur T-38 lan F-22 Raptor. Salah siji saka sawetara wanita sing saiki mabur F-22, ing 2019 Ayers mimpin formasi pesawat kabeh wanita pisanan ing pertempuran.

Marcos Berríos, 37, utama, US Air Force, tansaya munggah ing Guaynabo, Puerto Rico. Nalika dadi cadangan ing Air National Guard, Berríos kerja minangka insinyur aerospace kanggo Direktorat Pembangunan Penerbangan Angkatan Darat AS ing Moffett Federal Airfield ing California. Dheweke minangka pilot uji coba sing nduweni gelar sarjana teknik mesin saka Massachusetts Institute of Technology lan gelar master ing teknik mesin uga gelar doktor ing aeronautika lan astronautika saka Universitas Stanford. Pilot sing misuwur, Berríos wis nglumpukake luwih saka 110 misi tempur lan 1,300 jam wektu penerbangan ing luwih saka 21 pesawat sing beda.

Christina Birch, 35 taun, tuwuh ing Gilbert, Arizona, lan lulus saka Universitas Arizona kanthi gelar sarjana ing matématika lan gelar sarjana ing biokimia lan biofisika molekuler. Sawise entuk gelar doktor ing bidang teknik biologi saka MIT, dheweke mulang bioengineering ing Universitas California, Riverside, lan nulis ilmiah lan komunikasi ing Institut Teknologi California. Dheweke dadi pembalap trek sing dihias ing Tim Nasional AS.

Deniz Burnham, 36, letnan, US Navy, nelpon Wasilla, Alaska ngarep. Tilas magang ing Pusat Riset Ames NASA ing Silicon Valley, California, Burnham njabat ing Cadangan Angkatan Laut AS. Dheweke entuk gelar sarjana teknik kimia saka Universitas California, San Diego, lan gelar master ing teknik mesin saka Universitas California Selatan ing Los Angeles. Burnham minangka pimpinan sing berpengalaman ing industri energi, ngatur proyek pengeboran ing situs ing saindenging Amerika Utara, kalebu ing Alaska, Kanada, lan Texas.

Luke Delaney, 42, utama, pensiun, US Marine Corps, tansaya munggah ing Debary, Florida. Dheweke entuk gelar teknik mesin saka Universitas Florida Utara lan gelar master ing teknik aerospace saka Sekolah Pascasarjana Angkatan Laut. Dheweke minangka penerbang angkatan laut sing misuwur sing melu latihan ing saindenging wilayah Asia Pasifik lan nindakake misi tempur kanggo ndhukung Operasi Enduring Freedom. Minangka pilot uji coba, dheweke nindakake pirang-pirang penerbangan kanggo ngevaluasi integrasi sistem senjata, lan dheweke dadi instruktur pilot uji. Delaney paling anyar kerja minangka pilot riset ing Pusat Riset Langley NASA, ing Hampton, Virginia, ing ngendi dheweke ndhukung misi sains udara. Kalebu karir NASA, Delaney nyathet luwih saka 3,700 jam penerbangan ing 48 model jet, baling-baling, lan pesawat sayap putar.

Andre Douglas, 35, iku asli Virginia. Dheweke entuk gelar sarjana teknik mesin saka US Coast Guard Academy, gelar master ing teknik mesin saka Universitas Michigan, gelar master ing arsitektur angkatan laut lan teknik kelautan saka Universitas Michigan, gelar master ing teknik elektro lan komputer. saka Universitas Johns Hopkins, lan gelar doktor ing teknik sistem saka Universitas George Washington. Douglas njabat ing US Coast Guard minangka arsitek angkatan laut, insinyur penyelamat, asisten kontrol karusakan, lan perwira dek. Dheweke paling anyar dadi anggota staf senior ing Johns Hopkins University Applied Physics Lab, nggarap robotika maritim, pertahanan planet, lan misi eksplorasi ruang angkasa kanggo NASA.

Jack Hathaway, 39, komandan, US Navy, iku asli saka Connecticut. Dheweke entuk gelar sarjana fisika lan sejarah saka Akademi Angkatan Laut AS lan ngrampungake studi pascasarjana ing Universitas Cranfield ing Inggris lan Naval War College AS. Sawijining aviator angkatan laut sing misuwur, Hathaway mabur lan disebarake karo Skuadron Pejuang Strike Angkatan Laut 14 ing kapal USS Nimitz lan Skuadron Pejuang Strike 136 ing kapal USS Truman. Dheweke lulus saka Empire Test Pilots' School, ndhukung Kepala Staf Gabungan ing Pentagon, lan paling anyar ditugasake minangka calon pejabat eksekutif kanggo Strike Fighter Squadron 81. Dheweke duwe luwih saka 2,500 jam penerbangan ing 30 jinis pesawat, luwih saka 500 operator nyekel pendaratan, lan mabur 39 misi tempur.

Anil Menon, 45, letnan kolonel, US Air Force, lair lan gedhe ing Minneapolis, Minnesota. Dheweke dadi ahli bedah penerbangan pertama SpaceX, mbantu ngluncurake manungsa pisanan perusahaan menyang ruang angkasa sajrone misi SpaceX Demo-2 NASA lan mbangun organisasi medis kanggo ndhukung sistem manungsa sajrone misi sing bakal teka. Sadurunge, dheweke njabat NASA minangka ahli bedah penerbangan kru kanggo macem-macem ekspedisi njupuk astronot menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional. Menon minangka dokter kedokteran darurat sing aktif latihan kanthi latihan persahabatan ing ara-ara samun lan obat aeroangkasa. Minangka dokter, dheweke dadi responder pisanan nalika lindhu 2010 ing Haiti, lindhu 2015 ing Nepal, lan kacilakan Reno Air Show 2011. Ing Angkatan Udara, Menon ndhukung 45th Space Wing minangka ahli bedah penerbangan lan 173rd Fighter Wing, ing ngendi dheweke mlebu luwih saka 100 sorties ing jet tempur F-15 lan ngangkut luwih saka 100 pasien minangka bagéan saka tim transportasi udara perawatan kritis.

Christopher williams, 38, tansaya munggah ing Potomac, Maryland. Dheweke lulus saka Universitas Stanford ing taun 2005 kanthi gelar sarjana fisika lan gelar doktor fisika saka MIT ing 2012, ing ngendi risete ana ing astrofisika. Williams minangka fisikawan medis sing disertifikasi dewan, ngrampungake latihan residensi ing Harvard Medical School sadurunge gabung ing fakultas minangka fisikawan klinis lan peneliti. Dheweke paling anyar kerja minangka fisikawan medis ing Departemen Onkologi Radiasi ing Rumah Sakit Brigham lan Wanita lan Institut Kanker Dana-Farber ing Boston. Dheweke dadi ahli fisika utama kanggo program terapi radiasi adaptif sing dipandu MRI Institut. Panaliten kasebut fokus ing ngembangake teknik tuntunan gambar kanggo perawatan kanker.

Jessica Wittner, 38 taun, komandan letnan, US Navy, iku asli saka California karo karir bentenaken porsi ing tugas aktif minangka aviator angkatan laut lan pilot test. Dheweke duwe gelar Bachelor of Science in aerospace engineering saka Universitas Arizona, lan Master of Science in aerospace engineering saka US Naval Postgraduate School. Wittner ditugasake minangka perwira angkatan laut liwat program enlisted-kanggo-perwira lan wis nglayani jet tempur F/A-18 kanthi operasional karo Strike Fighter Squadron 34 ing Virginia Beach, Virginia, lan Strike Fighter Squadron 151 ing Lemoore, California. Lulusan saka US Naval Test Pilot School, dheweke uga makarya dadi pilot test lan project officer karo Air Test and Evaluation Squadron 31 ing China Lake, California.

Kanthi tambahan 10 anggota kelas calon astronot 2021 iki, NASA saiki wis milih 360 astronot wiwit Mercury Seven asli ing taun 1959.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar