NHS COVID Pass saiki wajib ing Inggris

NHS COVID Pass saiki wajib ing Inggris
NHS COVID Pass saiki wajib ing Inggris

UK NHS COVID Pass app sing nuduhake bukti vaksinasi COVID-19 lengkap utawa asil negatif saka tes COVID-19 ing piranti seluler saiki bakal dibutuhake supaya bisa mlebu ing klub wengi lan papan gedhe liyane lan acara sing rame ing saindenging Inggris, wiwit sesuk.

Senadyan oposisi kuwat Perdana Menteri Inggris, Boris Johnson diadhepi ing partaine dhewe, langkah kontroversial kasebut ditindakake ing House of Commons dina iki kanthi swara 369 nganti 126.

Luwih saka 90 Konservatif ora gelem ndhukung Johnson lan milih nglawan pemerintah NHS COVID Pass gerakan, nanging iku ora cukup kanggo subvert wacana undang-undang kang.

Ing pidato Minggu marang bangsa, Johnson dielingake yen "gelombang pasang" kasus Omicron tumuju ing Inggris, lan impact temtu bakal luwih gedhe amarga iku wintertime.

Nanging, dheweke gagal nyeluk dhukungan saka partai dhewe sajrone voting Selasa, lan banjur ngadhepi pambrontakan paling gedhe saka kanca-kancane Tories.

Pass bakal diwajibake ing kahanan kasebut wiwit Rebo.

Boris Johnson wis ngalami oposisi sing kuat saka partai dhewe babagan larangan jaman pandemi. Dheweke wis diteliti kanthi serius babagan laporan anyar sing menehi sanksi utawa nekani sawetara pesta ing Downing Street Natal kepungkur, nalika kabeh rapat sosial dilarang ing Inggris. 

Sing ngomong marang NHS COVID Pass wis mbantah manawa langkah-langkah anyar sing dimaksudake kanggo nyegah virus kasebut ekstrem lan bakal nglanggar kebebasan sipil. Salah sawijining pemberontak Tory, backbencher Sir Geoffrey Clifton-Brown, ujar manawa pesen sing diwenehake ing pambrontakan kasebut tegese tantangan kanggo jabatan Johnson amarga PM kudu "dadi kertu" taun ngarep.  

Langkah-langkah liyane sing ditindakake ing Commons ing dina Selasa sore minangka bagean saka 'Rencana B' negara kanggo nglawan COVID-19 kalebu extension masking wajib ing umume papan njero ruangan. Iki dipilih dening 40 MP Konservatif. 

Inggris wis nglaporake meh 11 yuta kasus COVID-19 positif, kanthi angka anyar sing terus munggah.

Paling ora ana wong sing tiwas saka varian Omicron, Johnson dikonfirmasi dina Senin, lan pejabat kesehatan ujar manawa galur anyar kasebut kira-kira 20% kasus positif ing saindenging negara saiki. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan